•
טראמפ: "מצאנו בזבוז עצום ומאות מיליארדי דולרים של הונאה".
לא מוכח. האתר של המשרד להתייעלות ממשלתית טוען שחסך 105 מיליארד דולר, אך ללא פירוט. התקשורת מצאה טעויות ורישומים כפולים משמעותיים בדיווחי המשרד, כך שהטענה חשודה מאוד – מגדיר אותה הפוסט.
רבות מההתקשרויות שבוטלו אינן הונאה כלשהי, אלא תוכניות שאינן מתאימות לאג'נדה הפוליטית של טראמפ. הרבה טענות ספציפיות להונאה התבררו ששגויות או מטעות. טראמפ הקריא שורה ארוכה של תוכניות, שטענותיו כלפיהן חשודות.
"10 מיליון דולר למילת גברים במוזמביק". האמת: זוהי דרך בדוקה למניעת איידס. "20 מיליון דולר ל'רחוב סומסום' בערבית". האמת: התוכנית ממומנת בידי קרן מק'ארתור וחברת לגו. הממשל תמך בתוכנית אחרת – ליצירת תכנים וחומרי לימוד לילדים בעירק.
•
טראמפ טען שמיליונים מקבלים דמי ביטוח לאומי למרות שלא ייתכן שהם בחיים, כי אחרת – היו בני הרבה למעלה מ-100, כולל אחד שהוא בן 360.
כזב. אלו נתונים שהפיץ אילון מאסק ברשתות החברתיות, אבל מדובר בעיקר בבעיות מחשב. הביטוח הלאומי משתמש במערכת מחשב בת 70, שאין לה דרך אחידה לרשום תאריכים. לעיתים קרובות נבחרת ברירת מחדל, בעיקר 20 במאי 1875, כאשר תאריך הלידה אינו ידוע. ב-2023 דיווח הביטוח הלאומי, כי 98% מבין אלו שרשומים כמי שנולדו לפני 1920 אינם מקבלים ממנו תשלום כלשהו.
•
טראמפ: "מאות אלפי עובדים פדרלים לא מופיעים לעבודה".
כזב. טראמפ מערבב בין עבודה מרחוק לבין אי-התייצבות לעבודה. הבית הלבן דיווח באוגוסט שעבר, כי 54% מהעובדים הפדרליים עובדים בצורה פיזית מלאה, ורק 10% עובדים בצורה מלאה מהבית.
•
טראמפ טען שקנדה ומקסיקו מאפשרות לסם הפנטניל להיכנס לארה"ב בכמויות חסרות תקדים, וכי הסם הורג מאות אלפי אמריקנים.
כזב. בשנת 2024 נכנסו מקנדה רק 19 ק"ג של פנטניל – 0.2% מהכמות שנכנסה ממקסיקו. בחודשים אוקטובר-דצמבר 2024 נכנסו 4.5 ק"ג מקנדה, לעומת שתי טונות ממקסיקו. 80% מההברחות בשנים 2024-2019 היו בידי אזרחי ארה"ב; בשנים 2024-2015 הגיעו 92% מהסמים במכוניות שחצו את מעברי הגבול הרשמיים ולא בנתיבי הברחה.
•
טראמפ: "אנחנו משלמים לקנדה ומקסיקו סובסידיות במאות מיליארדי דולרים".
הטעיה. הגרעון המסחרי של ארה"ב עם קנדה הוא 70-50 מיליארד דולר, והגרעון עם מקסיקו אשתקד היה 172 מיליארד דולר. הגרעונות מצטמצמים כאשר מכניסים לתמונה את הסחר בשירותים, בו יש לארה"ב יתרון. גרעונות מסחריים אינם "סובסידיות", כך שהאובססיה של טראמפ לגביהם איננה במקומה. האמריקנים קונים תוצרת חוץ בגלל המחיר או האיכות, ויש סיבות רבות ליצירת גרעון מסחרי.