X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
פוטין, זלנסקי וטרמפ [צילום: אורלין מוריסארד, משמאל ומרכז, פאבל בדניאקוב, מימין/AP]
טראמפ מאבד סבלנות לגבי הסיכויים להפסקת אש באוקראינה
הנשיא האמריקני שוקל להעמיד בפני אוקראינה סוג של אולטימטום ולפיו עליה לקבל את תוכנית הפסקת האש שמותירה בידי רוסיה את כל השטחים שכבר כבשה ללא ערבויות ביטחוניות וללא הצטרפות לנאט"ו, או שוושינגטון תעצור לחלוטין את הסיוע הצבאי
ע"פ דיווח ב"טלגרף" הבריטי, הנשיא טראמפ מאבד את סבלנותו בכל הקשור לסיכויים להשיג הפסקת אש מלאה ואת הפסקת המלחמה, ולפיכך שוקל להעמיד בפני אוקראינה סוג של אולטימטום ולפיו עליה לקבל את תוכנית הפסקת האש שמותירה בידי רוסיה את כל השטחים שכבר כבשה (בסביבות 19.2% משטחה הריבוני של אוקראינה), ללא ערבויות ביטחוניות וללא הצטרפות לנאט"ו, או שוושינגטון תעצור לחלוטין את הסיוע הצבאי. לא ברור אם האיום כולל גם את הפסקת הסיוע המודיעיני לאוקראינים. כל זה מתרחש על-רקע התגברות המתקפות הקטלניות של רוסיה בתקופה האחרונה, שגובות קורבנות רבים בנפש, אך גם על-רקע דבריו של קיריל דמיטרייב, שליחו המיוחד של הנשיא פוטין למגעים עם וושינגטון על סוגיית אוקראינה, שלפיהם המו"מ בין רוסיה לארה"ב צפוי להימשך בימים הקרובים. בינתיים אין הסכמה בין הצדדים לגבי העיתוי של שיחת טלפון אפשרית בין פוטין לטראמפ, ובוודאי לא לגבי פגישה אפשרית בין השניים.
סביר מאוד להניח שאם ממשל טראמפ יציב אולטימטום כזה לאוקראינה, היא תדחה אותו ותמשיך להילחם, והנשיא טראמפ פשוט יאבד עניין, בדיוק כמו שקרה לו במקרים דומים בעבר במהלך הקדנציה הראשונה - למשל יחסי ארה"ב עם צפ"ק לאחר שתי פגישות פסגה עקרות לחלוטין עם קים ג׳ונג און. בעזרת המשך הסיוע האירופי, ובשילוב הייצור העצמי של האוקראינים, שהולך ומשתפר, היא תוכל להמשיך להילחם לפחות עוד מספר חודשים. בסוף השבוע התייחס הנשיא זלנסקי לתקיפות של רוסיה בשבוע שעבר, וסיפק נתונים: "בשבוע שעבר שיגרה רוסיה לעברנו למעלה מ-1,460 פצצות מונחות, כמעט 670 כטב"מים ויותר מ 30 טילים.
התקיפות הן התגובה של פוטין לכל המאמצים הדיפלומטיים. העולם רואה - רוסיה מתכננת להמשיך להרוג. אסור שהלחץ ייחלש". הוא התייחס לתקיפות שבוצעו אמש ואמר בין השאר: "המתקפה הרוסית היום כללה טילים ששוגרו מהים השחור. השותפים שלנו יודעים בדיוק אילו כלי שיט היו מעורבים ומהיכן שיגרו.
זו אחת הסיבות לכך שרוסיה מעוותת את הדיפלומטיה, מדוע היא מסרבת להסכים להפסקת אש ללא תנאי: הם רוצים לשמר את יכולתם לפגוע בערים ובנמלים שלנו מהים. הפסקת אש בים אינה נוגעת רק לניווט חופשי ויצוא מוצרי מזון דרך הים - היא עוסקת, מעל הכל, בביטחון כולל ובקירוב השלום. פוטין לא רוצה לסיים את המלחמה. הוא מחפש דרכים לשמר את האפשרות להצית אותה מחדש בכל רגע, בעוצמה גדולה עוד יותר. זו בדיוק הסיבה שכל צורות הלחץ על רוסיה חייבות להימשך: חיזוק יכולתנו להגן על עצמנו, שמירה על סנקציות והבטחה שהדיפלומטיה, דהיינו כל שיחה עם מוסקבה - לא תשאיר להם הזדמנות להרוג".
הנשיא מקרון הגיב לתקיפות הקטלניות של רוסיה על העיר קריבי ריה, שגרמו למותם של 20 בני אדם, בהם 9 ילדים, וקרא ל"פעולה חזקה אם מוסקבה תמשיך לסרב לשלום". הוא אמר בין השאר ש"למרות מאמצי ארה"ב ואירופה להבטיח שלום באוקראינה, רוסיה המשיכה לרצוח ילדים ואזרחים. מחשבותיי עם הילדים ועם כל הקורבנות האזרחיים של התקפות הדמים שביצעה רוסיה, כולל ב-4 באפריל בקרבי ריה. דרושה הפסקת אש בהקדם האפשרי, ופעולה חזקה אם רוסיה תמשיך לנסות לקנות זמן ולסרב לשלום. רוסיה ממשיכה במלחמה בעוצמה מחודשת, ללא התחשבות באזרחים".
תאריך:  07/04/2025   |   עודכן:  07/04/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טראמפ מאבד סבלנות לגבי הסיכויים להפסקת אש באוקראינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
יואב יצחק
חיישנים רוסיים נמצאו במים הבריטיים והחשד הוא כי מדובר בריגול אחר צוללות גרעיניות - כחלק ממערכה של לוחמה בתחום האפור, הכוללת גם מתקפות על תשתיות אנרגיה ואינטרנט    גם יאכטות פאר של אוליגרכים רוסים חשודות במעורבות
יואב יצחק
טיל בליסטי רוסי פגע בשכונת מגורים ובגן משחקים בעיר קריבי ריה – 40 פצועים, 17 מהם במצב קשה
יאיר נבות
בממשל מעריכים שהמלחמה תימשך עמוק למחצית השנייה של 2025, וכי אוקראינה תזדקק לתמיכה מערבית משמעותית יותר כדי להמשיך במלחמה. אם כך אכן יקרה, אז זו בהחלט מבוכה גדולה לנשיא טראמפ, אפילו כישלון, ודאי ביחס להצהרותיו ההחלטיות על סיום קרוב למלחמה
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס חושף את ההתרחשויות מאחורי הקלעים בסיועה של ארה"ב לאוקראינה מאז הפלישה הרוסית: השת"פ במודיעין ובתכנון, הקווים האדומים הגמישים של ביידן והפוליטיקה ההרסנית בקייב
איתמר לוין
לעומת זאת, ראשי ה-CIA והמודיעין הלאומי לא אמרו את האמת כאשר הפחיתו בחומרת השיחות המסווגות שנוהלו בכירי הממשל באפליקציית "סיגנל" - כותב דייוויד איגנציוס, פרשן בכיר בוושינגטון פוסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il