X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
חסידיו של שבתי צבי האמינו בו גם לאחר שהתאסלם
מדוע צצים הסברים מטורפים
הטענות ההזויות על "בגידה ב-7 באוקטובר" מזכירות תיאוריות קונספירציה אחרות כאשר מתרחש אסון בלתי צפוי לחלוטין, יש המחפשים הסברים בלתי רציונליים במקרה שלנו מצטרפת לכך ההערצה לנתניהו
"מבצע פיל מיתוש" - זו הכותרת שנתן אפרים קישון לפיליטון בו הסביר כיצד ניתן לשכנע בקלות את העולם שישראל עומדת מאחורי רצח הנשיא ג'ון קנדי. הפיליטון התבסס על שני יסודות: הצנזורה הישראלית שלדעת קישון משיגה בדיוק את ההפך ממטרתה, והתיאוריות הרבות סביב רצח קנדי שכל אחת מהן הייתה יותר מטורפת מחברתה.
רצח קנדי בנובמבר 1963 הוא אחת הדוגמאות הבולטות ביותר להיווצרותן, הפצתן והישרדותן של תיאוריות קונספירציה. למרות שוועדת וורן קבעה שהרוצח היה לי הארווי אוסוולד ושהוא פעל לבדו, ולמרות שלא התגלו שום ראיות אחרות, גם לאחר שישה עשורים יש רבים המשוכנעים שזו אינה האמת, או לפחות לא כל האמת. היה עוד רוצח שניצב מול השיירה הנשיאותית. המאפיה ביצעה את הרצח. מכשיר הרצח היה חץ מורעל. היו שני אנשים בשם אוסוולד. ה-FBI רצח את הנשיא. ה-CIA היה מעורב ברצח. הקומפלקס הצבאי-תעשייתי הזמין את הרצח. וזה רק חלק קטן.
לא רק אירועים טראומתיים נקודתיים כאלה הם קרקע פורייה להסברים בעייתיים, מוזרים ואף הזויים. הללו צצים גם ואולי בעיקר אחרי אסונות לאומיים כבדים, במיוחד אם הם בלתי צפויים. הרוב המכריע של הגרמנים נדהמו כאשר ארצם נכנעה ב-1918 והתברר להם שהיא הובסה במלחמת העולם הראשונה. עד מהרה צצה תיאוריית "הסכין בגב", לפיה התבוסה היא תוצאה של בגידה מבית - במיוחד של היהודים. היה זה אחד הגורמים המרכזיים שהובילו בסופו של דבר לקריסת רפובליקת ויימאר ולעליית הנאצים, שטיפחו מיתוס שקרי זה.
אחרי 9/11 - כאשר ארה"ב הוכתה בהלם שלא היה כמותו מאז פרל הרבור - נפוצו טענות ולפיהן לא היו אלו אנשי אל-קאעידה שתקפו את מגדלי התאומים והפנטגון, אלא היה זה מבצע עליו ידעו מראש ואולי אפילו השתתפו בו הממשל האמריקני ובכיריו. הסיבות לפי אותן תיאוריות: ממשלו של ג'ורג' בוש הבן רצה עילה להגביר את נוכחותו במזרח התיכון, הממסד הביטחוני רצה להגדיל את תקציבו בעשרות אחוזים, ה"פיגועים" היו תירוץ להגביר את ההגבלות על זכויות האזרח. בעולם המוסלמי נפוצה התיאוריה ולפיה מאחורי הפיגועים עמדו היהודים וישראל, כדי להסיט את זעמה של ארה"ב לעבר המוסלמים.
לחסידיו של נתניהו ההלם היה כפול
האשימו את הממשל ואת היהודים [צילום: גולנורה סמאיולובה, AP]
גם לקורונה נמצאו "הסברים" שכאלה, מצד מי שלא יכלו להאמין שנגיף מיקרוסקופי עשוי לצוץ לפתע, להרוג מיליונים ולשתק את העולם למשך חודשים. זהו נשק ביולוגי אשר דלף, בשוגג או בכוונה, ממעבדה בסין. המקור הוא שדרוגי הדור החמישי של הרשתות הסלולריות. ביל גייטס עומד מאחורי המגיפה. היהודים הפיצו את הנגיף. המוסלמים הפיצו את הנגיף. חברות התרופות החמירו את המגיפה כדי להגדיל את רווחיהן. החיסונים מסוכנים ואף קטלניים. ושוב, זהו רק מדגם חלקי.
המכה האיומה וחסרת התקדים שספגה ישראל ב-7 באוקטובר הולידו אף הם תיאוריות קונספירציה, אותן היטיב לסכם ד"ר אדם קלין-אורון ממכון ון-ליר במאמר שפרסם כבר בדצמבר 2023: "אנשים המאמינים בתיאוריות קונספירציה אולי מרוויחים עולם מובן וברור יותר – אבל זהו עולם אכזרי ואפל מאוד, מלא בסכינים שמחכות להישלף ולהינעץ בגב. זה אולי סיפור מושך, אבל הוא גם סיפור אימה – ובעיקר הוא רק סיפור, בדיון".
אלא שבמקרה של 7 באוקטובר מצטרף גורם נוסף: אחריותו של בנימין נתניהו. מי שמעריצים מנהיג בצורה עיוורת, אינם מסוגלים או אינם רוצים להאמין שהוא עלול להיכשל, ובוודאי שאינם מוכנים לקבל שהוא אחראי לאסונות לאומיים ענקיים. קפיצה קטנה לארה"ב: זו הסיבה שלמעלה מ-100 מיליון אמריקנים משוכנעים עד היום שדונלד טראמפ ניצח בבחירות 2020 ושנצחונו של ג'ו ביידן היה כוזב. רמת ההערצה שלהם כלפיו (ושלו כלפי עצמו) היא כזאת, שתבוסה של טראמפ היא פשוט בלתי אפשרית מבחינתם.
בחזרה אלינו. 7 באוקטובר ניפץ בצורה אכזרית מאין כמותה את הביטחון העצמי שלנו, את האמונה המוצקה שמוראות השואה אינם יכולים להתרחש במדינת העם היהודי. זוהי טראומה לאומית שיידרש זמן רב כדי להתאושש ממנה. לחסידיו של נתניהו ההלם היה כפול: זה תחת שלטונו של מי שבעיניהם הוא הדגול שבמנהיגי ישראל ואולי העם היהודי, האיש שכל מילה שלו היא כתורה מסיני, היחיד שעליו ניתן לסמוך בכל דבר ועניין.
מעריציו של נתניהו הפכו לשבתאים מודרניים. כאשר התאסלם משיח השקר שבתי צבי ב-1666, כדי להציל את עצמו ממוות, טענו כמה מחסידיו שזהו חלק מתהליך הגאולה; הם עצמו את עיניהם ואטמו את אוזניהם אל מול העובדות הברורות והשכל הישר. אנו עדים כיום לתופעה דומה עד מאוד: לא משנה כמה נתניהו ייכשל ויכשיל – ההערצה כלפיו לא תשתנה.
תיאוריות קונספירציה מסוכנות מאין כמותן
יום לאחר רצח קנדי באתר ההתנקשות [צילום: AP]
כך אנו מגיעים לטענות המופרכות, שלא לומר המופרעות, בדבר "בגידה", בדבר "הסתרת מידע", בדבר "שיתוף פעולה עם חמאס". הרי מי שיש מינימום של שכל בקודקודו מבין מיד, שלא ייתכן לייחס מעשים איומים כאלה למי שהקדישו את כל חייהם לביטחון המדינה ואיבדו עשרות ומאות מחבריהם באותו יום נורא ואחריו. מי שיש מינימום של היגיון בראשו יודע, שאין אפילו קצה של התחלה של שמץ ראיה להאשמות הללו.
אבל ההאשמות הללו פורחות משום שהן משרתות מטרה פסיכולוגית ופוליטית כפולה: גם לתת איזשהו הסבר למחדל הבלתי-נתפס של 7 באוקטובר וגם להרחיק ממנו את נתניהו. איך זה קרה בכלל? כי הייתה בגידה בישראל. איך זה קרה במשמרת של נתניהו? כי הייתה בגידה בראש הממשלה. מעכשיו הכל ברור ואפילו קל: נסלק את הבוגדים, נשאיר את נתניהו והכל יבוא על מקומו בשלום.
תיאוריות קונספירציה אינן רק מגוחכות, מטופשות או מטורפות. הן מסוכנות מאין כמותן. ראינו לאן הן הובילו בגרמניה. בקורונה הן עלו בחייהם של מיליונים. ב-2020 הן הובילו להסתערות על הקפיטול וכיום הן בין הסיבות להתקפתו של טראמפ על הדמוקרטיה האמריקנית. אצלנו הן מסכנות את בטחונה של המדינה ואת יכולתה להילחם נגד אויביה. יש אדם אחד שיכול לגדוע אותן, שחובתו לגדוע אותן. שמו: בנימין נתניהו. הוא לא עושה זאת. הוא נושא באחריות להן ולתוצאותיהן.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  23/04/2025   |   עודכן:  23/04/2025
+הותקף מוקד טרור שפעל מתוך בית ספר לשעבר בעיר עזה 19:07 23/04/25  |  עידן יוסף
בהודעה משותפת לצה"ל ולשירות הביטחון הכללי נמסר כי במהלך הלילה תקפו כוחות צה"ל ושב"כ ריכוז מחבלים במתחם פיקוד ושליטה של חמאס והג'יהאד האיסלאמי שפעל מתוך מבנה ששימש בעבר כבית הספר 'יאפא' במרכז העיר עזה.
המתחם שימש את המחבלים לתכנון ולהוצאה לפועל של פעולות טרור נגד אזרחים ישראלים וכוחות הביטחון. לפי צה"ל, התקיפה בוצעה על בסיס מודיעין מדויק, ונועדה לסכל המשך פעילות טרור במרחב.
+חשד לפיגוע משיכה סמוך לאלון מורה: רכב הוצת - ונפתחה אש לעבר כוחות צה"ל 18:43 23/04/25  |  עידן יוסף
פרטים ראשוניים מאירוע ביטחוני סמוך לאלון מורה: בצה"ל בודקים חשד לפיגוע משיכה לאחר שכוח צבאי הוזעק למקום בעקבות דיווח על רכב שעולה באש - ואז נפתחה לעברו אש חיה.
במערכת הביטחון מעריכים כי ייתכן שהצתת הרכב נועדה למשוך את הכוחות לאזור ולהוציא לפועל מתקפה מתוכננת. מספר חשודים נמלטו מהמקום, וצה"ל הטיל כתר ביטחוני על האזור ופתח במצוד. לא דווח על נפגעים לכוחותינו.
במערכת הביטחון בודקים האם מדובר בירי בין ערבים שזלג למרחב. הכוחות הוקפצו בעקבות דיווח של תושב שטען שירו לעבר.
+יותר מ-40 תשתיות חיזבאללה הושמדו בשבוע; תשעה מחבלים חוסלו 18:28 23/04/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בעקבות הפרות ההבנות בצפון, חיל-האוויר פעל באופן נרחב ברחבי לבנון וחיסל מחבלים, בהם בכירים בחיזבאללה ובארגונים נוספים  ▪  בין היעדים שהותקפו: סגן מפקד יחידה 4400, אמצעי לחימה ותשתיות טרור שאיימו על יישובי הגליל
עשן מתקיפת צה"ל בלבנון [צילום: אייל מרגולין/פלאש 90]
+משפחת מירן: אל תשדרו את סרטון חמאס - זה טרור פסיכולוגי 18:20 23/04/25  |  עידן יוסף
נדב, בעז ונעמה מירן - אחיו ואחותו של החטוף עמרי מירן - פנו בבקשה נרגשת לכלי התקשורת להימנע משידור סרטון התעמולה ששוחרר על ידי ארגון חמאס. בהודעתם כתבו: "אנחנו לא רוצים לתת יד לטרור הפסיכולוגי שמבקשים הנאצים של 2025 להפעיל על אזרחי ישראל - ועוד בערב יום השואה".
לדבריהם, שידור הסרטון והדהוד דברי חמאס, גם כשהם מושמעים מפיו של אחיהם, עלולים לפגוע במו"מ לשחרורו ולשחרור יתר 58 החטופים. "התייחסו לזה כאל אות חיים משמח - ותו לא", ביקשה המשפחה. "בתקווה להבנה".
+מחבל חמאס התקשר לאמו של חטוף - ודרש ממנה להפגין 18:16 23/04/25  |  עידן יוסף
העיתונאי נועם זיגמן (אתר לדעת) חושף כי בימים האחרונים התקבל טלפון מאיים מאיש חמאס אל אם של אחד החטופים. לדבריו, המחבל דיבר בעברית ואמר: "אם את רוצה לראות את בנך - צאי להפגין, שנראה אותך במצלמות".
זיגמן כתב כי בחר להמתין עם פרסום הדברים, אך כעת, עם שידור סרטון של חמאס שבו חטוף קורא להביא את בנותיו - הבין עד כמה חשובה לחמאס תמונת ההפגנות בישראל. "קורא לכל העם היושב בציון - אל תשחקו לידי חמאס", דבריו.
+חמאס פרסם אות חיים מהחטוף עמרי מירן 17:04 23/04/25  |  עידן יוסף
ארגון הטרור חמאס פרסם אות חיים מהחטוף עמרי מירן. בטקסט שהכתיבו לו המחבלים, הוא נשמע אומר בין היתר: "אני מבקש מכל החטופים שהשתחררו מכאן, להשתתף בהפגנות ולדבר בתקשורת". זאת כחלק מן הלוחמה הפסיכולוגית.
[צילום: חמאס]
+אבו מאזן לחמאס: "יא בני כלבים, שחררו את החטופים" 15:00 23/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס, תקף בחריפות את חמאס וקרא לשחרור החטופים המוחזקים על-ידי הארגון  ▪  הוא הדגיש כי שחרור החטופים הוא חיוני כדי למנוע מישראל להמשיך במבצעיה הצבאיים ברצועת עזה
[צילום: עלא בדראנה, AP]
+הקבינט יכונס בשנית מחר בערב בירושלים 14:17 23/04/25  |  מירב ארד
כינוס נוסף של הקבינט תוך 48 שעות: בעקבות דרישת ראש הממשלה נתניהו לגבש הצעות מצד הצבא לסוגיית הסיוע ההומניטרי, מחר בערב יכונס הקבינט בשנית, בשעה 18:00 בירושלים.
+תחקיר צה"ל על עין השלושה: הכשל בהגנה – והגבורה שמנעה אסון גדול יותר 13:31 23/04/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
התחקיר המלא על מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר מגלה כשלים חמורים בקשר, פריסת הכוחות והיערכות למקרה קיצון. למרות מיקומו המרכזי של הקיבוץ בעוטף עזה, הודות להיתקלויות מהירות - נמנעה בו הזוועה שפקדה יישובים סמוכים. בצה"ל מציינים לטובה את לחימת הרבש"ץ וכוחות הסיוע המאוחרים
צה"ל הגיע כשש שעות לאחר תחילת המתקפה [צילום: דובר צה"ל]
+מי ישחרר את הדמוקרטיה ממרתפי השב"כ
12:13 23/04/25  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
אם אכן טובת מדינת ישראל ואזרחיה עומדת לנגד עיניו של ראש השב"כ המוביל את הארגון החשוב לקרבות בוץ פוליטיים, יתכבד נא וירד מהבמה הציבורית כדי להתפנות להכין עצמו לקראת ועדת החקירה שתחקור את הטבח הנורא והמחדל האיום
נתניהו. נרדף [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+מי אישר את המסיבה 11:51 23/04/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
תחקיר קבע כי מסיבת 'הנובה' אושרה על-ידי כלל הגורמים המוסמכים; משטרת ישראל, האמונה על הליך הרישוי, האבטחה ועל תיאום ארגוני ההצלה
המסיבה אושרה [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+בדרך למלחמה אזורית 11:07 23/04/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
"זו ממשלה ואליטה ישראלית שולטת המתאפיינת בגזענות ובפשיזם, ואני סבור שהם ירסקו את הישות הישראלית הזו, יגרמו להרס יחסי החוץ שלה, לפילוג פנימי ולתבוסה בשטח...
סאלח אל-עארורי קורא לצעירים באיו"ש לתקוף מתנחלים בכל דרך ואמצעי שבידיהם
כיבוש מסגד אל-אקצה [צילום: ג'מאל עוואד/פלאש 90]
+סמוטריץ' נגד רה"מ נתניהו: "ראש הממשלה הוא אחראי עליון" 09:58 23/04/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
שר האוצר האשים את ראש הממשלה וטען שהוא "לא אוכף את מימוש מדיניות הדרג המדיני על צה"ל". הוא הוסיף כי נתניהו "אחראי עליון" להתנהלות והציב חמישה תנאים לזכות הקיום של הממשלה - בהם השבת החטופים, כיבוש עזה והחלת ממשל צבאי זמני ברצועה
סמוטריץ'. מציב קו אדום [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+האמת של סמוטריץ' פוגעת בערכי קדושת החיים 09:47 23/04/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
לדעתו, כיום זה לא הדבר הכי חשוב לגאול יהודים, הנמקים ואזוקים בשלשלאות במנהרות בעזה כבר שנה וחצי, לא נחשפו מאות ימים לשמש ומורעבים עם חצי פיתה ליום ושתיית מים מלוכלכים
סמוטריץ'. אוכל ארוחת בוקר, צוהריים וערב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חברון: מאות פריטי לחימה נמצאו מוסתרים בחנות בגדי נשים 09:43 23/04/25  |  מירב ארד
בהודעה משותפת שפרסמו (יום ד') דוברות המשטרה, דובר צה״ל ודוברות השב״כ, נמסר כי לוחמי מג״ב וצה״ל, בהכוונת שב״כ, חשפו אתמול (ג׳) מצבור נרחב של אמצעי לחימה - בחנות בגדי נשים בלב חברון.
הכוחות הגיעו למקום בעקבות מידע מודיעיני מדויק של שב״כ, ובמהלך המבצע נעצר חשוד שניסה להימלט מהחנות בעת שזיהה את הלוחמים. בחיפוש שנערך במקום התגלו מאות פריטים, בהם: 4 רובי איירסופט; 14 אקדחי איירסופט; עשרות חבילות תחמושת; מעל 130 רעלות פנים; 61 סכינים; 12 אגרופנים; 4 חרבות; 18 מיכלי גז פלפל ועשרות פריטים נוספים.
העצור ואמצעי הלחימה הועברו לחקירת גורמי הביטחון.
+ניסיון כושל של קהיר 09:22 23/04/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
קהיר "התערבה כדי לנסות לבלום את התוכניות הישראליות שמטרתן לפגוע בחמאס, באמצעות חיסולו של סגן מנהיג חמאס סאלח אל-עארורי אשר ממשלת הכיבוש מטילה עליו את האחראיות להסלמה בגדה המערבית"
ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל נפגש עם מנהיג חמאס ברצועת עזה יחיא אל-סינוואר וצמרת חמאס [צילום: אשרף אמרה/פול AP]
+מחדל בשמיים 09:05 23/04/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
היבט נוסף של המחדל המודיעיני בשעות שקדמו למתקפת שבעה באוקטובר: "לא בוצע איסוף חזותי מול בורות השיגור של חמאס; לא התקיימה העמקה מודיעינית למול מרחבי פשיטה אפשריים"
לוף אהרון חליוה, ראש אמ"ן ב-7 באוקטובר 2023 [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+אזעקות בחיפה, בקריות ובגליל המערבי בעקבות ירי טיל מתימן 06:20 23/04/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
תושבים באזור חיפה והשרון דיווחו על הדי פיצוצים  ▪  דובר צה"ל: בוצע ניסיון יירוט והטיל ככל הנראה יורט בהצלחה
ההתרעות בצפון הארץ. אזעקות סמוך לשעה 4:00 בבוקר [צילום: שימוש לפי סעיף 27א]
+התרעת שווא הופעלה בשדרות וסביבתה 23:47 22/04/25  |  עידן יוסף
התרעת שווא הופעלה בשדרות וסביבתה כתוצאה מזיהוי שגוי בעקבות פעילות צה"ל בצפון הרצועה.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדוע צצים הסברים מטורפים
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
לא מדובר בקונספירציה -זו עובדה
חשדנית  |  23/04/25 08:47
 
- החמאס עבר את הגדר
בוקי שמואל  |  23/04/25 13:22
 
- יותר גרוע, הם רוצים לחסל את
חשדנית  |  23/04/25 21:29
2
שב"כ ללא קונספירציות?
בוקי שמואל  |  23/04/25 13:11
3
ערימה של שקרים והבלים
הירונימוס  |  23/04/25 15:57
4
הערצה זה לא
תגובה  |  23/04/25 18:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
איציק וולף
תושבים באזור חיפה והשרון דיווחו על הדי פיצוצים    דובר צה"ל: בוצע ניסיון יירוט והטיל ככל הנראה יורט בהצלחה
מירב ארד
במכתב ששלחו משפחות חברי פורום הגבורה לרונן בר, הן דרשו את סיום כהונתו בהתאם להתחייבות שמסר בפגישה עם נציגיהן בשבוע שעבר
יהונתן דחוח הלוי
"המשבר הפנימי בישראל מייצר לישראל אילוצים משמעותיים שגורמים לה לנסות להימנע מהסלמה ביטחונית, ושמאפשרים את הגדלת הסיכונים מולה"
יהונתן דחוח הלוי
"היום הראש זקוף בגאווה למראה האימונים המדמים מתקפה צבאית בעמדות שלנו, ומחר תתבצע מתקפה צבאית לעבר עמדותיהם הצבאיות וההתנחלויות הישובים הישראלים אצלם"
חיים רמון
סמוטריץ' הוא חבר קבינט ולפיכך נושא באחריות מרכזית לכך שהצבא שחוק מדי מכדי להשיג את השמדת חמאס בעת הנוכחית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il