X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
כהן. מאיפה זה בא להם? [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
ה-STATE OF MIND של ראשי השב"כ
השב"כ הוא ארגון מודיעין שכשל יסודית לקראת ה-7.10, כנראה באיסוף, וודאי בהערכה בואו נהפוך את השב"כ עצמו לאובייקט מודיעיני שלנו את האיסוף נעשה ממקורות גלויים, ראשי השב"כ שפכו טונה של מידע לרחוב את ההערכה נעשה עם התאים האפורים נפקשש? לא אסון, הפקשוש של השב"כ היה אסון הרבה יותר גדול
בואו ננסה להבין מה עובר לראשי השב"כ לדורותיהם בראש. נדב ארגמן, יורם כהן, רונן בר, אותם ראשי שב"כ שפתחו במקהלה את חרצובות לשונותיהם, עם טינופת מפה עד הודעה חדשה נגד ראש הממשלה. את עבודת האיסוף עשינו, הטינופת מונחת לפנינו, אז מאיפה זה בא להם? מדוע זה בא דווקא מדוע משורות השב"כ?
כל הרפש שהוציאו החוצה ראשי השב"כ מעיד על נושאים שלדעתם מכתימים את ראש הממשלה, אותו ראש ממשלה שעימו עבדו, וככל שהם מאמינים באמת שהנושאים האלה מכתימים אותו, היכן הם היו עד היום? והרי תמיד יש פערים בין ראש המערכת ובין גופי הביטחון. ראש המערכת יכול לצפות ל-X ואז גופי הביטחון עשויים להעיר לו על תיאבון רב מידי, מאזנים אותו, ומציעים לו Y. אם הם בכל זאת נדרשים לבצע נושאים שלא עוברים אותם, מחובתם לשים את המפתחות. אך כפי שאני מבין, תמיד נמצאה הנוסחה איך לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.
על-מנת להוציא רפש פנימי, הוצאה שהיא ספק לגיטימית, חייבות להיות עילות מאוד רציניות. אפשר לומר הרבה על ראשי השב"כ לשעבר, אך ודאי לא נכון לומר שהם אידיוטים, אם הם מכבסים כביסה בחוץ, ומנסים לנקות לכלוך שהם היו שותפים להיווצרותו, וכל ההישג שלהם יהיה דחייה של כמה שבועות בהצרחת ראש השב"כ, יש לכך סיבות כבדות משקל והסיבות האלה חייבות להיות מונחות לפנינו מתחת לפנס, פילות בחדר, אז בואו נמצא אותן.
בואו נסכם את העובדות, בואו נסכם את תוצאות האיסוף, ומשם נעבור להערכה:
  • ראשי שב"כ מלכלכים תוך שימוש במידע פנימי מתוך הארגון.
  • רונן בר יוחלף, אם לא היום מחר ואם לא מחר אז מוחרתיים.
כמה ימים של עיכוב אינם מוקד העניין, בגלל כאלה ימים לא שולפים סכינים. מהי אם כן הסיבה לשליפת הסכינים?
1) אינטרס פוליטי
2) השפעה על בחירת מחליפו של רונן בר
אינטרס פוליטי
האינטרס הפוליטי ברור ומובהק, יש ויכוח פוליטי בין ראש הממשלה למרבית ראשי השב"כ. השירות מקלקל אותם, במהלך השירות הם נמצאים קרוב מידי לערבים, מתבלבלים ושוכחים לדעתי את האינטרס היהודי שלהם. אפילו יום השואה לא מזכיר להם את האינטרס היהודי שלהם. הם שופטים לחומרה את נערי הגבעות ונוהגים לקולא עם נערי הקפלן, בקיצור, מה שקורה בימים אלה הוא ניצול מידע פנימי של הארגון, אשר במדינת חוק היה מטופל על-ידי רשויות החוק לצרכי מאבק פוליטי, אך לצערנו אנו במדינת צחוק, כי גם היועצת המשפטית לממשלה מהווה חלק מהקליקה הקלוקלת הזו.
השפעה על בחירת הראש הבא
לדעתי אין כל ספק שסיבה מרכזית להתנהגותם היא ניסיונם להשפיע על בחירת הראש הבא. בנימין נתניהו יביא בן אדם מבחוץ והם רוצים את האנשים שלהם מבפנים, כי אדם מבחוץ ינתק אותם מצינור החמצן, צינור הנותן להם קשר והשפעה משמעותיים בארגון, ומשם קשר והשפעה במדינה ובעולם (המהווה עבורם גם מקפצה פוליטית ככל שיחפצו בה).
נתניהו מבין כמו רוב מכריע בציבור, שאחרי הכשל הנורא של ה-7.10 ומה שקדם לו, חובה לבצע פריש-מיש בארגון, חובה לנער אותו מהמסד עד הטפחות, ואיש מבפנים לעולם לא יצליח, ממש כפי שנדרש אחרי רצח רבין, וספק אם הארגון מחדש אז עלה יפה כי אינני יכול לשפוט אם עמי איילון שאב את הארגון לקרבו או נשאב אל תוכו של הארגון, על קלקוליו.
יש חוק, את החוק אינם יכולים לשנות, אז הם עוקפים את החוק במלחמת התשה נגד נתניהו ונגד המדינה ושלמותה, העיקר לא לאבד את מקור העוצמה שבידם, העיקר לעקר מנתניהו, מהממשלה, מהוועדה למינוי בכירים את סמכותם שבחוק לקבוע בעצמם מי יהיה ראש השב"כ הבא.
Author
פובליציסט | דוא"ל
מהנדס חשמל בוגר הטכניון. עסק ועוסק לאורך השנים בפיתוח אלקטרוניקה ותוכנה, הן כשכיר והן כעצמאי.
תאריך:  30/04/2025   |   עודכן:  30/04/2025
+רונן בר - מקומך בקפלן 17:11 30/04/25  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה
תחשבו קצת אנשים, תקראו היסטוריה, היו בקיאים בעובדות טרם אתם נתפסים לנאומים ריקים של אדם אשר ללא ספק נושא באחריות לאסון כבד, גם אסטרטגית, וגם מבצעית טקטית, ובכל זאת נאחז בקרנות המזבח
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+אמת או שקר 08:20 30/04/25  |  נפתלי ברזניאק   |   לרשימה המלאה
לדעתי, לא תהיה ברירה לבית המשפט אלא לשלוח את שניהם לפוליגרף לבדיקת אמיתות הדברים  ▪  אני יודע שזה לא קביל, אבל לא הגיע הזמן לשעשע קצת את המוני העם?
בר. מי דובר אמת? [צילום: חיים גודברג/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ה-STATE OF MIND של ראשי השב"כ
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
רוב העתונאים תומכים ברונן בר??
איך???  |  2/05/25 17:49
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות רונן בר - ההדחה
משה כהן אליה
כך עובדת היוריסטוקרטיה הישראלית: היא לא פועלת על-פי החוק שמקבלים נבחרי העם, היא פועלת על-פי מה שנראה לה נכון, ולייתר דיוק בהתאם למה שמשרת את האינטרסים שלה ושל בני בריתה בדיפ סטייט הישראלי
מירב ארד, איתמר לוין
ההדחה בוטלה לאחר הודעתו של בר שיסיים את תפקידו ב-15 ביוני    מאחר שהעתירות הן נגד החלטת ההדחה, טוענת הממשלה שאין כעת צורך להכריע בהן; העותרים צפויים לבקש הכרעה עקרונית על הדחת בכירים
איציק וולף
נשיא המדינה ציין כי ראש השב"כ תרם עשרות שנים לביטחון ישראל תוך חירוף נפש    "דרך המלך למימוש האחריות כלפי המשפחות השכולות ומדינת ישראל כולה חייבת לעבור בוועדת חקירה ממלכתית רחבה ומקצועית"
איתמר לוין
בעוד הממשלה צפויה לטעון שהעתירות הפכו לתיאורטיות ולכן יש למחוק אותן, העותרים ומיארה יבקשו מבג"ץ הכרעה עקרונית בדבר הנוהל להדחת בכירים
עידן יוסף
לדבריו, הוא יסיים תפקידו ב-15 ביוני    באירוע לזכר חללי השב"כ הודיע ראש השירות רונן בר כי יסיים את כהונתו, תוך שהוא מקבל אחריות על קריסת מערכות ההתרעה באוקטובר    בר קרא לשמור על עצמאות הארגון והבטיח להיאבק על חופש פעולתו של השב"כ גם בעתיד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il