רה"מ לשעבר נפתלי בנט: "הכנו תוכנית עריפה - חיסול של [יחיא] סינוואר ו[מוחמד] דף; [התוכנית לא בוצעה] בגלל שעידית סילמן הפילה את הממשלה". הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי: "ניסינו להוציא לפועל מבצע לחיסול סינוואר ודיף; עבדנו במשך חודשים כדי להביא להבשלה של המבצע, אבל לא יכולנו"
גרסת נפתלי בנט
ב-28 ביוני 2025, שודר בערוץ 12 ראיון עם ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט שערכו עמית סגל ובן כספית. להלן קטע מהראיון:
שאלה: עם יד על הלב, אם כבר הגענו ב-7 באוקטובר, הרי זה יכול היה לקרות גם אצלך. אתה מכיר את הפרסום שתכננו לעשות את זה שנה קודם, ב-2022? זה רק יד המזל הנורא ששיחקה?
נפתלי בנט: האירוע קרה אצל נתניהו, הוא לא קרה אצלי, קודם כל, ברמה עובדתית. ואף פעם אי-אפשר לדעת מה היה לו. אני כן יכול להגיד את ההבדלים המהותיים - אצלי הייתי באפס סובלנות לכל בלון. אצלם - הכלה והכלה ומכילים מתקפה של חיזבאללה בצומת מגידו ואוהל.
שאלה: אבל הייתה טעות קונספטואלית גם שלך, של כל הדור, של ראש הממשלה נתניהו וגם שלך ואולי גם שלנו - שאמרה שקט כלכלי יעזור לי לעשות שקט ביטחוני. גם אתה התגאית בזה שנתת לעשרות אלפי פועלים להיכנס.
נפתלי בנט: כשאני נכנסתי לתפקיד בהקשר של עזה, הלכתי על שלוש פעולות-על: הפעולה הראשונה הייתה אפס סובלנות ולא נתתי להם להתקרב לגדר. יומיים לתוך התפקיד, כל הדרום עלה באש, ואמרתי "נגמר הדבר הזה". יחד עם שר הביטחון ועם הרמטכ"ל, הפסקנו את זה. הדבר השני היה, ואני חושף את זה לראשונה - יחד עם צמרת הצבא והשב"כ, הכנו תוכנית עריפה - חיסול של סינוואר ודף.
שאלה: למה היא לא קרתה?
נפתלי בנט: בגלל שעידית סילמן הפילה את הממשלה. [
סימוכין1]
גרסת אביב כוכבי
ב-8 במאי 2024, שידר ערוץ 12 קטעים מהרצאתו של הרמטכ"ל לשעבר רא"ל (מיל.) אביב כוכבי בכינוס בארה"ב, בה אמר את הדברים הבאים:
"אנחנו מעולם לא הבטחנו שחמאס יהיה מורתע לשנים הבאות, אפילו לא לחודשים, אבל כשהגיע אוגוסט 2021, אנחנו ראינו שינוי בחמאס, ואנחנו הצבענו על כך שמשהו חדש מתרחש, ואני יכול לומר לכם שבגלל זה ניסינו להוציא לפועל מבצע לחיסולם של [מנהיג חמאס ברצועת עזה יחיא] סינוואר ו[המפקד העליון של גדודי אל-קסאם] מוחמד דיף. ניסינו, וזה קשה. באזורים מאוכלסים בצפיפות ורוויי בנייה, זה קשה מאוד. אז עבדנו במשך חודשים כדי להביא להבשלה של המבצע, אבל לא יכולנו". [
סימוכין2]