X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
לסמן בבירור [צילום: אורי לנץ/פלאש 90]
עיר לבנה או עיר תקועה
על מקבלי ההחלטות, הן בדרג הממשלתי ובמיוחד בדרג המקומי, לפעול באופן נמרץ לא רק על-מנת לקצר תהליכים שתוקעים את ההתחדשות העירונית, אלא גם לסמן באופן ברור יעדים היכן בדיוק למקם שכונות מגורים חדשות, היכן אזורי תעסוקה, משרדים ומסחר והיכן אזורי תיירות
אמיר רוזנבלום בעלים ויועץ מומחה בתחום ניהול ואחזקת מבנים
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
הסיפור הקטן, לכאורה, של המאבק בין תושבי רחוב ארנון הממוקם ברובע שלוש שבצפון הישן לבין הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, משקף לטעמי את הקונפליקט המובנה בין הצורך לשמר את ערכי העיר הלבנה בתל אביב לבין הצורך לפתח ולעדכן אותה בכלל ואת נושא התיירות בפרט.
תושבי אותו רחוב, הממוקם בניצב לרחוב בן יהודה בואכה הגב של רחוב הירקון עתרו כנגד החלטת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה לאשר ברחוב הירקון חיבור של שני מגרשים בני 600 מ"ר כל אחד, כלומר 1.2 דונם המגרש המאוחד, לטובת בניית שני בניינים מחוברים בני שבע קומות שיכללו 55 חדרי מלון ו-32 דירות מגורים.
הוועדה המקומית אישרה את הקמת הפרויקט בטענה, ההגיונית לכשעצמה, שמדובר באזור תיירות מובהק המכיל ממילא שורה ארוכה של בתי מלון ויהיה זה רק מתבקש לנצל את אותם שני מגרשים מחוברים לטובת המשך פיתוח התיירות בתל אביב. התושבים, מבחינתם, טענו שמדובר גם בפגיעה באיכות החיים שלהם, שכן הפרויקט יחסום את הנוף הנשקף מבתיהם, קל וחומר כשמדובר ברובע שלוש שהינו חלק בלתי נפרד מהעיר הלבנה ורוב בתיו מיועדים לשימור.
ועדת הערר קיבלה את טענת התושבים, זאת תוך דגש על העובדה שמדובר אכן ברובע שלוש ובניית הפרויקט החדש תפגע במרקם העירוני ההיסטורי.
אז מי צודק כאן?
ובכן, כולם צודקים, גם הוועדה המקומית שבצדק מבחינתה רצתה להמשיך ולפתח את התיירות לעיר העברית הראשונה, קל וחומר בעת הזאת של התאוששות ממלחמה ממושכת, אבל גם טענת התושבים וועדת הערר יש בה הגיון, ובמיוחד לאור מדיניות השימור.
אולם, וזה אולם גדול, "מקרה רחוב ארנון" ממחיש לטעמי יותר מכל את האבסורד הקיים בכל מה שקשור להתחדשות עירונית, בין אם מדובר בפינוי בינוי ובין אם מדובר בפרויקטים חדשים שקידומם הינו חלק בלתי נפרד מהצרכים של מדינת ישראל. לטעמי על מקבלי ההחלטות, הן בדרג הממשלתי ובמיוחד בדרג המקומי, לפעול באופן נמרץ לא רק על-מנת לקצר תהליכים שתוקעים את ההתחדשות העירונית, אלא גם לסמן באופן ברור יעדים היכן בדיוק למקם שכונות מגורים חדשות, היכן אזורי תעסוקה, משרדים ומסחר והיכן אזורי תיירות.
העידן שלאחר המלחמה והדיבורים על הרחבת הסכמי אברהם ופיתוח מואץ של התיירות לישראל, מדגישים את הצורך לייעד כהלכה מתחמים רלוונטיים לתיירות הצפויה להתגבר, זאת כשהתחזיות מדברות על גידול לכיוון של לפחות חמישה מיליון תיירים לשנה ואולי אף יותר.
ברור כי קיים צורך לשמר ערכים היסטוריים דוגמת העיר הלבנה, אולם בד-בבד למצוא ולסמן בבירור את אותם מיקומים שכן ניתן ואפשר לקדם מתחמי תיירות, בין אם מדובר בבתי מלון, מלונות דירות, דירות נופש או מוקדי בילוי עבור אותם תיירים. ויפה שעה אחת קודם!
Author
בעלים ויועץ מומחה בתחום ניהול ואחזקת מבנים | דוא"ל
בעלים ויועץ מומחה בתחום ניהול ואחזקת מבנים. פייסבוק - ↗
תאריך:  23/12/2025   |   עודכן:  23/12/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
שידורי גלי צה"ל בשבת אינם נשענים עוד על צורך ביטחוני    הפקודות הקיימות סותרות זו את זו ונקבעו ללא דיון ציבורי    חיילים דתיים אינם מחויבים לחלל שבת, אך עצם פעילות התחנה יוצרת דילמה ערכית    גלגלצ, כתחנת מוזיקה, נעדרת כל הצדקה לשידור בימי המנוחה
שי גולדשטיין
ברגע שהנהגת השמאל תאבת השלט תפסיק להפחיד את הבוחרים שלה בשקרים על זה שהימין והדת מאיימים על החיים שלהם יהיה אפשר בלי הפחדים להתחיל להבין את האמת ואת המציאות המורכבת אבל האפשרית בישראל
נפתלי בן-סימון
בני ברק מכניסה יותר כסף מערים כמו אשדוד ואשקלון    המספרים האמיתיים לעולם לא יפורסמו בפומבי כדי לשמור על "המוניטין" של עיר ענייה שנמצאת במצוקה תמידית
עומר מואב
נכון להיום התוצר לנפש דומה לרמתו בסוף 2022    ישראל ירדה מעט במיקום היחסי בתוצר לנפש בשלוש השנים האחרונות למקום ה-38
קסניה סבטלובה
הפסגה עם א-סיסי במיאמי, אם אכן תצא לפועל, תהיה ריקה מתוכן, וגם במצרים יודעים זאת היטב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il