X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
זירת האסון בירושלים אתמול [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
מצאנו את אויבי העם
מזל שיש משפטנים שאפשר להאשים אותם בכל דבר: מ-7 באוקטובר דרך הפשיעה הגואה ועד מותם של התינוקות במעון בירושלים וגם: השקר התורן של נתניהו לגבי בג"ץ
דווקא מבקריה החריפים ביותר של המערכת המשפטית צריכים להיות אסירי תודה על קיומה. אחרת, את מי היו מאשימים בכל כישלון ובכל אסון? על מי היו מגלגלים את האחריות המוטלת עליהם? כלפי מי היו מכוונים את רגשות הכעס?
האסון בפעוטון בירושלים (19.1.26) הוא הדוגמה הטרייה ביותר. שעות בודדות בלבד לאחר ששני תינוקות נספו במעון חרדי בלתי חוקי, קמו אישים חרדיים והאשימו את היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה. למה? כי היא הורתה להפסיק את סבסוד המעונות למשתמטים, והללו נאלצו להפקיד/להפקיר את ילדיהם באותה מלכודת מוות.
לא משנה שהמעון הזה פעל במשך 30 שנה (חייבת להתבצע חקירה כיצד זה התאפשר). לא משנה שלא היה לדוברים מושג באלו נסיבות הוכנסו לשם הפעוטות שנפגעו. לא משנה שהפתרון נמצא כל העת בידי מנהיגי החרדים: תתגייסו ותקבלו. היועצת אשמה. הדם על ידיה.
כידוע, המערכת המשפטית אשמה גם ב-7 באוקטובר, גם אם לא ברור בדיוק למה; במקרים הבודדים בהם מועלות טענות ממוקדות, הן מופרכות בבדיקה פשוטה. עלילת הדם לפיה הפרקליטות הצבאית עיכבה במשך שעות מבצעים חיוניים, עודנה פורחת.
המשפטנים אשמים גם בפשיעה הגואה, כי הם מונעים מהמשטרה כלים חיוניים ומקלים בעונשים. ולא משנה שהבעיה עם אותם כלים - בעיקר הפגסוס - הייתה שהמשטרה הפעילה אותם במחשכים ובצורה בלתי חוקית. ולא משנה שבלי הסדרי טיעון, המשפטים היו נמשכים שנים על גבי שנים. ולא משנה שבתי המשפט דווקא מחמירים בענישה.
פלא שעוד לא האשימו את המשפטנים ברעידות האדמה האחרונות, אם כי אתם יכולים להיות בטוחים שכאשר תגיע הרעידה הגדולה באמת - הם יוקעו מיד לעמוד הקלון. ולא משנה שממשלות ישראל מזניחות את התחום מזה עשרות שנים, כפי שמגלים שוב ושוב מבקרי המדינה. טוב שיורד גשם בשבועות האחרונים, אחרת ודאי היו טוענים שהמשפטנים בולמים את העננים.
למה זה קורה? מכמה סיבות. ראשית, הצד המשפטי אכן עלול לעכב פעולות ולסרבל תהליכים, ולא תמיד יש לכך הצדקה. שנית, מדובר בנושאים מורכבים שרק מעטים יורדים לעומקם, ולכן קל לזרוק עליהם את האחריות. שלישית, רוב גורמי המשפט מחויבים לאתיקה קפדנית וללשון מדודה, ולכן אינם יכולים להגיב בצורה שווה להתקפות עליהם.
רביעית, וזו הסיבה העיקרית - ודאי בימים אלו - היא שהמשפטנים מפריעים למי שרוצים להחריב את הדמוקרטיה הישראלית ולכן הופכים אותם לאויבי העם. מכאן, קצרה הדרך להאשים אותם גם במותם של תינוקות חפים מפשע.
הקונספירציה התורנית קורסת תחת העובדות
הדיון בבג"ץ על ביקורת המלחמה [צילום: לע"מ, הרשות השופטת]
בנימין נתניהו חזר אתמול בכנסת על השקר התורן של מכונת הרעל כלפי בג"ץ: השופטים הקפיאו את עבודתו של מבקר המדינה בנושא מלחמת חרבות ברזל, לאחר שנתניהו מסר לו עדות מפורטת המנקה אותו מכל אחריות. איך אני יודע שזה שקר? כי יש עובדות מוצקות.
ערוץ 14 פרסם לראשונה ידיעה זו שבוע לאחר הצו של בג"ץ, שהקפיא את הביקורת בנושאי הליבה (מתניהו אנגלמן ממשיך לפרסם דוחות חמורים על מחדלי הממשלה, המתעלמת מהם לחלוטין). השופטים לא ידעו ולא יכלו לדעת על כך דבר וחצי דבר, כי איש לא אמר להם זאת ולוּ ברמז. עדותו של נתניהו בפני אנגלמן לא הוזכרה בעשרות העמודים של הטיעונים בכתב שהגישו הצדדים - כולל המבקר וכולל הפרקליטות שבתיק זה מייצגת גם אותו; הטיעונים הללו פתוחים לעיון ופרסמנו אותם. היא לא הוזכרה בשעות הארוכות של הדיון בתיק, שהועבר בשידור חי.
תיאוריית הקונספירציה ההזויה הזאת קורסת תחת העובדות הגלויות לעיני כל. זה יפריע לנתניהו, לתומכיו ולתועלמניו? ממש לא. להפך. אחרי שנתניהו הדהד אותה מעל בימת הכנסת, היא רק תופיע ביתר עוצמה. כי הרי המסקנה כבר ידועה: המשפטנים, ובראשם שופטי בית המשפט העליון, הם אויבי העם.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  20/01/2026   |   עודכן:  20/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ויקטוריה אדלר שרון
אין להאשים רק את המנהיג. הוא הצימוק שבעוגה, אך העוגה כולה היא המערכת, התרבות הפוליטית, מנגנוני הכוח, והוויתורים שנעשו לאורך הדרך.
משה כהן-אליה
התערבות בג"ץ בהקמת ועדת החקירה    המנדט המקוצץ והתעלמות מאחריות הדרג המשפטי    מפיטורי בן-גביר ועד להדחת ראש הממשלה הנבחר
יוסי אחימאיר
אני חי בתוך בועה פוליטית-חברתית, חש מנודה בסביבתי    יש השולחים לי תגובות מתריסות - "נו, מה תאמר?"    לפעמים, עלי להודות, הצדק איתם, תנועת הליכוד דהיום רחוקה מאוד מאבותיה הרביזיוניסטים
עוז גדות
על פרשת טוביאנסקי ועל מערכת אכיפת החוק בפרשת הפצרי"ת ובמשפט נתניהו    גדולתה וחוסנה של המערכת היא להשאר ענווה
דליה הקר אוריון
"השותפות בין המוזאון לאומנות האיסלאם לבין עמותת הצורפות העכשווית בישראל היא טבעית, ונובעת מהקשר ההיסטורי העמוק בין מלאכת הצורפות בארצות האיסלאם ובהמשך דרכם בארץ ישראל ועד ימינו"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il