X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
מנדלבליט. שיקר [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
כנופיית פשע
מסתבר שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט שיקר במצח נחושה בתצהיר חתום שהוגש לבית המשפט ושבו הצהיר כי נתן את הסכמתו לפתיחה בחקירה בתיק 1000
חיים רמון: "כידוע, חקירה של ראש ממשלה מחייבת אישור של היועץ המשפטי לממשלה. כך נקבע בחוק יסוד. השבוע, התברר באופן חד-משמעי שהמשטרה החלה לחקור את פרשת השמפניה והסיגרים (מה שיהפוך לתיק 1000 בכתב האישום) מבלי שניתנה הסכמת היועמ"ש לכך." אבל זה לא הדבר הכי חמור שהתגלה השבוע. מסתבר שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט שיקר במצח נחושה בתצהיר חתום שהוגש לבית המשפט ושבו הצהיר כי נתן את הסכמתו לפתיחה בחקירה בתיק 1000.
יתרה מכך, לא זו בלבד שהוא לא נתן את הסכמתו, אלא שהוא זעם בזמנו על החוקרים שיצאו למסע דיג כשפתחו בחקירת פרשת השמפניה והסיגרים למרות שלא ניתן להם אישור לעשות זאת: "אתם מתחילים בדיקה אחרת לגמרי, על דברים שלא אישרתי", מנדלבליט אמר לחוקרים בישיבה ביולי 2016 והוסיף "זה בפירוש לא מה שאני אישרתי בזמנו".
ואז, שלוש שנים וחצי לאחר מכן, מנדלבליט שיקר בתצהיר לבית המשפט באמרו כי נתן את הסכמתו לחקירה והסכים למהלכי החקירה בזמן אמת. יש לציין כי גם הפרקליטות שיקרה לבית המשפט באשר להסכמת היועמ"ש לפתוח בחקירה בתיק 1000.
עכשיו מובנת הרבה יותר ההתנגדות הנחרצת שהפגינה הפרקליטות בזמנו לדרישת ההגנה שתגיש את הסכמת היועמ"ש לפתיחה בחקירת תיק 1000 ומדוע אחרי שהשופטים הורו לפרקליטות להציג את אישור היועמ"ש היא העבירה את הפרוטוקולים של הישיבות הרלוונטיות כשהם מושחרים ברובם.
בשורה התחתונה, ההתנהלות של היועמ"ש והפרקליטות בסוגיה זו מזכירים יותר התנהלות של כנופיית פשע מאשר של נציגי החוק. התצהירים השקריים שהגישו היועמ"ש והפרקליטות לבית המשפט מזכירים את התצהיר השקרי שנמסר לבג"ץ בשם הפרקליטות הצבאית בתקופת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי.
זו לא אנומליה אלא תופעה. המשפטנים הבכירים בשירות המדינה - אם ברשות המבצעת ואם ברשות השופטת - מאמינים באמת ובתמים שהחוק חל על כולם מלבד עליהם עצמם ושכאשר הם מבצעים עבירות פליליות, אין להעניש אותם על כך. ובפועל, זו אמונה שמצדיקה את עצמה, כי אותה אליטה יוריסטוקרטית שאמונה על אכיפת החוק, נותנת לבכירי חבריה חסינות כמעט מוחלטת מפני העמדה לדין.
למרות שהחשיפה שהיועמ"ש מנדלבליט שיקר בתצהיר חתום לבית המשפט היא לא פחות מרעידת אדמה, אמות הסיפים לא נעו בערוצי התקשורת המרכזיים. כמובן, זה לא מפתיע. השנאה של מקבלי ההחלטות בערוצים אלו לבנימין נתניהו וממשלתו מביאה אותם לכסות פעם אחר פעם על עבירות חמורות לכאורה מצד מי שמתיימר להיות שומרי סף..."
תאריך:  12/02/2026   |   עודכן:  12/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
פסק הדין של בג"ץ בנושא מינוי נציב שירות המדינה חשף מחלוקת עקרונית עמוקה בין שני אגפיו: האם יש להתחשב ברקע הכללי או רק בתיק עצמו? פסיקה קודמת וההיסטוריה מביאות למסקנה שהצדק עם עמית
עמית דובקין
זוהרן ממדני, שנבחר בעצם ימים אלה לעמוד בראש "התפוח הגדול", הבליט מאוד את התפיסה המוסלמית שיעית הקנאית שלו, כולל עמידה חד-צדדית לצד הפלשתינים ונגד מדינת ישראל
עידו שחם
דבר אחד בטוח: המלחמה הבאה מול אירן, שעל-פי כל תחזיות המומחים תפרוץ בשלב כזה או אחר במהלך השנים הקרובות, גם אם לא יהיה ברשותה נשק אטומי, הסיכוי שיהיו ברשותה טילים עם ראשי נפץ כימי הינו בהחלט ריאלי
רוני מזרחי
על-מנת למנוע מצב בו היזמים ייכנסו שלא בטובתם ל"קו האש" שבין רמי לבין רשות מקומית כזו או אחרת, על רמי להתחייב בכל מכרז ומכרז כי הקרקע "נקייה" מכל בעיה כזו או אחרת
אברהם שרון
אני לא יודע אם יש לי זכות מוסרית להידרש אל נקמה מבחינת התועלת שבה    נקמה, לבד נקמה מוצדקת, האם יש בה תועלת?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il