X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
אז מדינת ישראל חוקקה חוק מיוחד האוסר על חברי כנסת לנסוע לארץ-אויב. אז מה? אז חוקקו חוק, ביג דיל! מה יעשו בדיוק עם החוק הזה?
▪  ▪  ▪
קצת קשה לנו להודות, אבל חברי הכנסת הערביים שנסעו לדמשק יכולים גם יכולים לצפצף על החוק. יש להם מעמד חזק יותר מן החוק. לפעמים נדמה לי שהם ממש מתחננים להיאסר בבית סוהר ישראלי. הם וגם אנחנו יודעים היטב איזו מהומת אלהים תתחולל כאן ובעולם! ולכן, לא נעים להודות, אנחנו פוחדים מהם.
אז מדינת ישראל חוקקה חוק מיוחד האוסר על חברי כנסת לנסוע לארץ-אויב. אז מה? אז חוקקו חוק, ביג דיל! מה יעשו בדיוק עם החוק הזה? היועץ המשפטי לממשלה הורה על פתיחת חקירה פלילית נגד משלחת חברי כנסת מטעם בל"ד שנסעו, ללא אישור מתאים של משרד הפנים ונגד החוק המפורש, לסוריה שהיא ארץ אויב. הוא קיפל את ההוראה, הכניס למעטפה ושלח אותה לראש מחלקת החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב יוחנן דנינו.
המבוכה, שעוצמתה תלך ותגבר, החלה בבקשתו של שר הפנים מר רוני בר-און מן היועץ המשפטי לממשלה, מר מנחם מזוז, לבדוק אפשרות שלילת דרכוניהם הישראלים של ח"כ עזמי בשארה, ג'מאל זחאלקה, וואסל טהא. זוהי עוד נקודת תפנית מעניינת בַּמאבק בין היהודים לערבים! מכאן לאיש כבר לא תהיה שום שליטה על ההתפתחוּיוֹת. השר לביטחון פנים מר אבי דיכטר הגיב על נסיעתם וּפגישותיהם של משלחת חברי הכנסת מבל"ד עם מנהיגי סוריה: "זהו מהלך אומלל וניצול ציני של המעמד הדיפלומטי שניתן להם". מכאן עבר הכדור למשטרת-ישראל.
מה תעשה המשטרה? מן הסתם היא תזמן אותם לחקירה, יבדקו חסינות, אולי אפילו לא צריך להסיר אותה והיא תוסר מעצמה, יחקרו יחקרו יחקרו יחקרו, בסוף יהיו כמה קלסרים יפים תחת הכותרת 1939-1936 (סתם, בשביל לא לכתוב במפורש "גייס חמישי") שיוגשו לפרקליטות המדינה. לא תהיה כל ברירה לפרקליטות אלא להגיש כתבי אישום נגד הנ"ל לבית המשפט. הם עברו על החוק. חד וחלק.
בית המשפט! יושלך הס. עשרות עיתונאים, צלמים וכתבים דחוסים בבית המשפט, הן באולם והן מחוצה לו. כל בדל של אמירה יתנפח למשמעות בַּמעבר מבית המשפט אל כל תא וחדר בעולם כולו. תגובת העולם לא תאחר לבוא, ביחוד העולם הערבי. הלחץ עלינו יהיה ללא נשוא ולא תהיה ברירה למדינת-ישראל - לרבות חוקיה, משפטיה ושופטיה - אלא לסגת "נסיגה חד-צדדית" משפילה וּמבזה, מכל הטררם הזה.
בפני העיתונאים שימתינו מעבר לדלת אולם המשפט, יאמר חבר הכנסת של מדינת ישראל - שהיא כמובן מדינה יהודית ודמוקרטית - מר עזמי בשארה: "אנו ידידיה של סוריה ונמשיך לעמוד אתה בקשר במישור הלאומי, באמצעות עמדותינו הידועות". ח"כ זחאלקה יטען כי הביקור בדמשק הוא "מימוש זכותם של הערבים בישראל להישאר בקשר עם עמי ערב, ונועד להביע סולידריות עם העם הלבנוני". אין הם רואים בסוריה "מדינת אויב"!!!
כפי שנראית ההתרחשות המסתמנת, איש לא יוכל לעצור את התהליך הזה! ועדיין אנחנו מזלזלים בכוחם של חברי כנסת, אקדמאים, אנשי רוח וּפעילי ציבור בקרב המגזר הערבי במדינת-ישראל. אולי, וזו תקוותי וּתפילתי, הפרשה הזאת תפקח עוד כמה זוגות עיניים יהודיות תמהות, פלשתין כבר כאן?
תאריך:  11/09/2006   |   עודכן:  11/09/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  יצחק רבין / Rabin Yitzhak
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נקודת תפנית
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אין צורך להעמיד לדין אלא
אלי קופטר  |  11/09/06 14:13
2
למנוע חזרתם לישראל!! ל"ת
יוסף אליהו  |  11/09/06 15:32
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי בר-יוסף
יכולתה של ישראל להרתיע את אויביה פוחת והולך - פרדוקסלית - ככל שהיא מכה אותם קשה יותר בשדה הקרב. מקורו של הפרדוקס הזה הוא בתפישתם של מעצבי מדיניות הביטחון שלנו, שההרתעה תושג אך ורק באמצעות עליונות צבאית. תפישה זו הופכת אותם לחרשים בכל הקשור לאופציות אחרות, שעשויות לקרב את השלום
עו"ד אורי כליף
רשויות המס טוענות שאתה עדיין תושב ישראל וחייב לכן במס? אל תוותר! בדוק את אמנות המס של ישראל. אלה כוללות מבחנים שניתן להביא באמצעותן לניתוק מוחלט של התושבות הישראלית ולפטור מלא ממס בישראל ולעיתים גם במדינה השניה
שבתאי עזריאל
הוועדה לבחירת שופטים היא לא פראיירית. ביניש נאלצה להציג תוכנית סדורה מה היא מתכוונת להגשים במהלך נשיאותה, וגם כיצד היא מבצעת זאת. אוף... כמה שהיא עבדה על זה. מזל שהיא עברה את הבחינה בהצלחה ומזל שחוש ההומור שלנו טרם פג
עמי דור-און
הדוגמה הבולטת: גיל הפרישה הממוצע של משרתי הקבע בצה"ל עומד כיום על 44-45 שנים; תקציב הגימלאות השנתי של פורשים אלה - עלה מרמה של 1.5 מיליארד ש"ח בראשית שנות התשעים עד לכ- 3.9 מיליארד ש"ח ב- 2006 והוא צפוי להגיע לרמה של יותר מ- 5 מיליארד בתוך שנים ספורות
עו"ד יוסי דר
המחוקק היה צריך כבר אז, בעקבות הפרשה ההיא של עזר ויצמן המנוח, לקבוע בחוק, שכאשר היועץ המשפטי לממשלה מחליט לפתוח בחקירה פלילית נגד נשיא המדינה - הנשיא מושעה מתפקידו לכל משך החקירה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il