בתחילה חשש אטיאס להיכנס לתוך הנעליים התקשורתיות אך עד מהרה גילה כי הוא משתחל באופן חלק ומתוקשר לתוכן ללא קושי. הוא מעיד על עצמו כי התחתן בשידוך וכי הסרט מרחק נגיעה ממש לא דומה לסיפורו האישי. ההחלטה לא להכניס הביתה מקלט טלוויזיה הגיעה בצורה מסודרת ומעמיקה ביחד עם רעייתו. לדבריו, ההחלטה הגיעה משיקולים של השקפת עולם.
האם אתה מכיר את גל אוחובסקי או את רפי גינת?
את גל אני לא מכיר בכלל, ואת רפי גינת אני מכיר מכתבות שקראתי עליו מעט וכמה תוכניות שלו.
איך אתה כשר התקשורת מתנהל בבית ללא טלוויזיה אינטרנט או עיתונים?
אני מתמודד עם זה מצוין. בבית אני משתדל להיות עם המשפחה. בבוקר אני מקבל את העיתונים למשרד ושם מתעדכן גם באינטרנט. אני לא מרגיש שהאמצעים הללו עושים אותי יותר חכם או פחות חכם.
הייתה דרישה לסגור את תחנת גלי צה"ל בגלל השידורים בשבת מכוח היותה תחנה צבאית, מה עמדתך?
אני אישית לא נתקלתי בבקשה כזאת אבל אני יודע שגם אם אכן תהיה בקשה כזאת אני לא אתמוך בה, כי אני בעד לתת לדתיים את החופש ולחילוניים את החופש ואני לא חושב שאני צריך להתערב בזה.
מה דעתך על תחנות הרדיו האזוריות?
תחנות הרדיו האזורי עושות עבודה טובה ואני מאמין שהן תמשכנה להשקיע ולעשות זאת.
מה בעניין הרדיו הדיגיטלי?
הרדיו הדיגיטלי יהווה מהפכה כאן אצלנו. לפי הערכתי הוא יכנס לתוקפו רק בסוף שנת 2008, וגם אז זה לא יהיה פשוט. זה לוקח זמן, מדובר במכשיר של 100 אלף ש"ח ולא כולם יוכלו להרשות לעצמם.רדיו דיגיטלי, זה לא הליך של שנה.
למה צריך שוב לצאת למכרזים בתחנות הרדיו האזורי?
אני חושב שעצם העניין לא לעשות מכרזים אינו הוגן כי אם ישנן קבוצות שרוצות להתמודד על מכרז של רדיו מותר וצריך לתת להן צ'אנס. מי שיחליט על הזוכים היא הרשות השנייה.
עניין הרדיו האזורי כבר לא אזורי פרט לפריפריה מה עושים עם זה?
אני חושב שהרשות השנייה עושה עבודה מצוינת בתחום הזה. לטעמי, הרדיו בפריפריה לא נועד להתחרות. הרדיו נועד לשרת את התושבים של המקום לכן צריך כרגע להתמקד בזיכיונות.
אטיאס לא אוהב תוויות וסטריאוטיפים ובמיוחד לא לשלול אדם על-רקע כזה או אחר. על גידאמק הוא אומר כי אין לו בעיה כלל עם העובדה כי הוא רכש את תחנת הרדיו האזורי היותר מצליחות בארץ "אני לא רואה בגיאדמק שום איום, בעניין להשתלטות שלו הוא אומר כי אם המחוקק הרשה לו אז למה כולנו מדביקים לגיאדמק תווית.כל עוד לא הוכחו דברים עם עובדות אסור לשלול ממנו את הזכות וראיה לכך מדינת ישראל שמקבלת אותו כאן.
מה בעניין המהומה שהייתה בדירקטוריון חדשות?
לי אסור להתערב באופן אישי מכיוון שאני פוליטיקאי אני יודע שיו"ר הוחלף ושמעתי שהוא מצוין. אני מקווה שהוא יעשה את העבודה שלו על-פי כללי האתיקה.
צנזורה על האינטרנט, האם זה נשמע לך ריאלי?
אני מאמין ורוצה להוביל את החוק הזה, בג"צ, שכולנו אמונים עליו, החליט שצריך סינון על כל האינטרנט בגלל הילדים ואילו המבוגרים לא מוגבלים אני נלחם על רבבות של ילדים ולא של החרדים, כי בעצם רוב החרדים ללא אינטרנט.
למה אתה לא אוכף חוק שיאסור על חברות הסלולאר להתקין אנטנות בתוך ביה"ס?
זה לא שייך למשרד התקשורת זה שייך לאיכות הסביבה. גם אני, כשהגעתי למשרד הייתי בטוח שזה תלוי בנו ולצערי רוב האזרחים מייצרים לעצמם פלטפורמה על משרד התקשורת וזו ממש לא הכתובת.