X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
חיילים שיצטרכו לכבוש את חורבות גוש קטיף בדרכם לציר פילדלפי ישאלו את עצמם: הלא כבר היינו כאן ועוד מעט ניסוג שוב, אם כן - לשם מה?
▪  ▪  ▪
"לא לצעוד לתוך עזה. אפשר וצריך להגיע להפסקת אש עם חמאס", כותב עמוס עוז, ורבים בימין יחתמו על קריאה זו. כי למען מה ייקראו החיילים בפקודת היום למסור את נפשם: שחרור המולדת? הלא תקעו לראשיהם שעזה אינה ארץ מולדת. כיבוש? ניצחון? מיגור האויב? הלא כל אלה נמחקו ע"י משטרת המחשבה: כיבוש - מילה גסה. הניצחון - חסר תכלית, וגם ארץ (country, pays,Land) הס מלהזכיר.
הגשם יורד אצלנו על "המדינה" - גוף משפטי מופשט. נותר לרשום בפקודת היום "הפחתת מספר הקסאמים" - לא בדיוק אידיאל לסכן בעבורו את הנפש. סטאלין לא קרא לחייליו להילחם למען הפרוליטריון, כ"א "למען המולדת", ולצורך כך הוחלף "האינטרנציונל" בהמנון לאומי, ולמלחמה קראו "המלחמה הפאטריוטית הגדולה"."פאטריה" זו מולדת, מילה גסה באנאפוליס. יש מלחמות כיבוש, דת, שחרור, מגן. איזה מהן נילחם בסימטאות ג'באליה? הלא אפילו "מיגור האוייב" אינו "פוליטיקלי קורקט". הפלשתינים אינם, חלילה,"אויב" - מכסימום "יריב", ו"מיגור" זו מילה מתלהמת. וגם אין טעם להצעיד צבא שהתמחה בהריסת התיישבות יהודית - למלחמת-מגן עליה.
חיילים שיצטרכו לכבוש את חורבות גוש קטיף בדרכם לציר פילדלפי ישאלו את עצמם: הלא כבר היינו כאן ועוד מעט ניסוג שוב, אם כן - לשם מה?
את התשובה לא יעז השלטון לתת בגלוי, פן יפרוץ מרד: המלחמה נועדה להחזיר את השלטון ברצועה לפת"ח, כדי לאפשר את הקמת המדינה הפלשתינית - חזונם של בוש, ציפי, עליזה וקונדוליזה. כלומר, זו מלחמתו של האוייב, וככזאת - יחידה במינה בהיסטוריה.
יש דיונים על מתן אור ירוק אמריקני ואירופי לצה"ל לצעוד לתוך צפון הרצועה וציר פילדלפי, אולם בתנאי שימסור את השטח מייד אחרי הכיבוש ל"כוחות הביטחון" של הפת"ח, בחסות כוחות בינלאומיים. הללו ישבו בעזה, ובהמשך גם ביהודה ושומרון ובירושלים המחולקת, עד שהתנאים יבשילו להשלטת ריבונות פלשתינית, לפי דגם קוסובו. בקוסובו איפשרה חסות נאט"ו גירוש הסרבים והכרזת מדינה. כאן, המגורשים יהיו יהודים.
זו פיסגת הציניות שצה"ל יתפקד כ"צבא הכיבוש לישמעאל", שהוא ולא מחבלי הפת"ח או מרינס אמריקנים ישפוך דם למען חלוקת ירושלים ושחרור פלשתין. וממי? מעצמו! הרעיון הזה כ"כ מטורף, שבהכרח מגיעים למסקנתו של עמוס עוז - לא לצעוד לתוך עזה.
אולם עוז מוסיף ואומר, שלהפסקת האש "יש כמובן מחיר מדיני לא קל". כוונתו, מסתבר, שהודנא עם ישראל מבססת את שלטון החמאס, וממילא חותרת תחת ה"פרטנר" מרמאללה ויסודות אנאפוליס. אלא, יש גם סברה אחרת, שזה אינו מחיר, כ"א הישג, מציאה ממש, פתח הצלה ליהודה, שומרון וירושלים.
אכן, חיוני לביטחוננו למגר את החמאס, אולם ההנהגה הקיימת, עם המנטליות של "שלום עכשיו", אינה מסוגלת לכך. רק אחרי תהליך של התפכחות נהיה בשלים לכבוש את עזה כדי למחוק את עיקבות ההינתקות ולהחזיר את "אצבעות" היישובים ששלחו רבין ושרון - התוחמת הצפונית, מסדרון נצרים וגוש קטיף - בראייתם למרחוק את הצורך לבתר את הרצועה לשלוש, כורח צבאי שעכשיו, לאחר שבאיוולתנו הרסנו את המפעל הזה, שוב כופה את עצמו עלינו.
אסור לצעוד לתוך עזה, כל עוד לא יכול להיכתב בפקודת היום שבתוך ארצנו אנו צועדים, ודגלנו שבות יהודים מגורשים ליישוביהם החרבים, דגל ציוני.
תאריך:  20/02/2008   |   עודכן:  20/02/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בשירות האויב
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
עזה
יובל ברנדשטטר  |  20/02/08 11:42
2
כל מילה בסלע!
יהודי מחיפה  |  20/02/08 11:56
3
לנו לא היו לאחר מלחמת 1967
ע. סובול  |  20/02/08 13:27
4
אתה צודק
ע.ג1  |  20/02/08 15:15
5
אין דברים קלים
בנר  |  20/02/08 21:29
6
אל להם, לחיילי צה"ל, לשמש
הניה  |  20/02/08 22:32
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ישראל דויד
שביתת המרצים האחרונה חשפה לעיני כל שלאקדמיה יש מנהיגות נפסדת
ראובן לייב
"הם לא זכו, אומנם, לקבל את פרס ישראל, אבל, ככל שזה יישמע מוזר, תרומתם לעיצוב פניה של הארץ איננה בטלה בשישים שנותיה"
יורם שוייצר
ההערכות בישראל בשאלה כיצד יגיבו חיזבאללה ואירן על מותו של עימאד מורנייה, נעות בין פיגועי התאבדות לבין חיסול אישיות ביטחונית או מדינית בכירה. אם אכן התרחישים יתממשו - ישראל תאלץ להגיב במאזן אימה משלה
שושי פולטין
"הירידה באחוזי הנשירה אומרת, לכאורה, פחות ילדים שמסתובבים חסרי מעש, ולכן אמורה להיות מקור לגאווה. לכן גם לא אמורה להישאל השאלה, האם מדובר בידיעה טובה? ובכל זאת אעלה את השאלה"
עו"ד נרדה בן צבי
זכות "העמדה לרשות לציבור" מקנה לבעל זכות היוצרים בלעדיות על כל פעולה המעמידה את היצירה לרשות הציבור באופן המאפשר לפרטים לגשת אליה במקום ובזמן שיבחרו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il