X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
המדינה סגרה בשנת 2007, לפי דבריו של ראש הממשלה אהוד אולמרט, כ-500 תיקים בהם מעורבים חסרי ישע וזאת מתוך חוסר עניין לציבור. המגמה המתגברת באכזריות התקיפות ובתדירותן הביאו להצעות חוק שבאות להחמיר עם אותם תוקפים
▪  ▪  ▪
איטה פוגל
בעת האחרונה אנו עדים לתופעה מחרידה הולכת וגוברת של מעשי אלימות, התעללות ושוד של קשישים וילדים. האלימות החריגה לה אנו עדים בעת האחרונה בפשעים מסוג זה היא שונה ממה שהכרנו עד היום ומעצם זאת מחייבת ענישה שונה ממדיניות הענישה שהונהגה על פשעי אלימות נגד קטינים וחסרי ישע. הצעת חוק שהונחה על שולחן הכנסת על-ידי חברת הכנסת אורית נוקד מתעתדת לפעול בנושא זה ולהפעיל יד קשה נגד פשעים חמורים מסוג זה.
אחד המקרים הזכורים לרעה הוא מקרה איטה פוגל אשר חרוט בזכרוננו בשל האכזריות הלא הגיונית שאפיינה מעשה זה. בערעור שנדון בבית המשפט העליון נענה בית המשפט לבקשת המדינה והחמיר את עונשם של תוקפי הקשישה. כזכור, איטה פוגל נכפתה בדירתה בחיפה כאשר מספר צעירים שדדו אותה בביתה, על גופה נשפכו חומרי ניקוי אשר נמצאו בדירתה ועל גופה כובו סיגריות.
התקיפה החמורה זיעזעה את הציבור בעוצמת הרשע שהייתה מעורבת במעשים, ללא כל סיבה חוץ מאשר התעללות לשמה. במשך מספר שעות התעללו באיטה פוגל תוקפיה וזאת לאחר שכבר שדדו את כספה.
מקרה נוסף הינו מקרה שבו קשישה בת 90 נמצאה חבולה קשות בשיחים בחולון כתוצאה מאלימות שהופעלה נגדה במשך שוד. נוסף למקרה זה ולמקרה איטה פוגל לצערנו ישנם לא מעט מקרים בעת האחרונה המתעדים תקיפות של קשישים. נראה כי בנושא זה נחצה קו אשר בעבר היה קו אדום, אפילו לפושעים.
המדינה סגרה בשנת 2007, לפי דבריו של ראש הממשלה אהוד אולמרט, כ-500 תיקים בהם מעורבים חסרי ישע וזאת מתוך חוסר עניין לציבור. המגמה המתגברת באכזריות התקיפות ובתדירותן הביאו להצעות חוק מסוג זה שבאות להחמיר עם אותם תוקפים.
קורבנות נוספים לאלימות אכזרית וחסרת הגיון הם ילדים. ממש בימים האחרונים אנו עדים להתעללות בקטינים באלימות שלא הייתה מוכרת לנו כלל. תופעות של גילוי עריות ותקיפת ילדים הפכה לחרדתנו לסוג של שגרה ומדי יום אנו עדים להתעללויות שצפות על פני השטח. לדוגמה אישה מבית שמש אשר הכתה את 12 ילדיה, ובנוסף נחשדת אותה אישה כי אנסה את ילדיה.
התאורים המזעזעים הללו הם המקרים אשר מגיעים לתקשורת אך אם זאת קיימים לצערנו מקרים אשר אינם מדווחים לרשויות. הצעת החוק באה להחריף את העונשים המוטלים על פשעים מסוג זה לכדי מאסר בתוספת של שנה על המאסר המוטל כיום, בין 3-7 שנים לפי סוג התקיפה, ובנוסף בא לגזור עונש מאסר בפועל או מאסר על תנאי בטעמים מיוחדים.
ברוכה היא הצעה זו אשר מבטאת את שאט הנפש של הציבור הישראלי מהפשעים הנלוזים הללו ולמרות זאת, הטלת עונש מינימום חובה לאותם תוקפים תבטא באופן אף ברור יותר את אי הסובלנות כלפי אותם תוקפים המחפשים קורבן אשר אינו יכול להילחם על-מנת להגן על גופו.
שאלות נא שלחו למייל:
eli-doron@taxlawyers.co.il
תאריך:  30/04/2008   |   עודכן:  30/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד שמחה ניר
דוגמה קלאסית לשימוש מניפולטיבי בעובדות-אמת כדי להסיח את הדעת מהשאלות האמיתיות אשר במחלוקת, בלי לדון בהן    על מאמרו של אופיר פלק "אין סליחה ואין מחילה"
עו"ד אלי דורון, עו"ד ירון טיקוצקי
היינו מציעים לח"כ אזולאי כי אם כל מטרתו היא למנוע מילדים מאומצים לסבול מסביבתם ומשונתם לערוך הצעת חוק אשר תפעל למען קידום נושא קבלת השונה בחברה הישראלית וזכויותיו
עו"ד אלי דורון, עו"ד ירון טיקוצקי
במסגרת ניסיונותיה של המדינה להתמודד עם הקטל הנוראי בכבישים, החליט שר התחבורה יחד עם רשות המיסים לעודד התקנת מערכות לבקרת יציבות בכלי רכב חדשים המיובאים לישראל
עו"ד אלי דורון, עו"ד ירון טיקוצקי
הצעת החוק אומנם באה להטיב עם תושבי אזור העימות איך יוצא כי היא מפלה בין תושבים בשל הכנסתם האישית. גם אם ישנם אזרחים אשר ממשיכים לייצר הכנסה תחת איום תמידי מעל ראשם אין זה צודק להחזיק זאת נגדם
ראובן לייב
ערב יום השואה קשה שלא להבחין בניגוד המשווע שבין אימת דכאו לבין מינכן העליזה שבסמוך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il