X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
תפקידן של חברות כוח האדם הוא לעשוק את העובדים שלהם בכדי שהמעסיק האמיתי לא יצטרך לעשות זאת בעצמו. הן חוסכות כסף למי שמשתמש בשירותיהן על-ידי זה שהן עושקות בשבילו את העובדים שלו
▪  ▪  ▪
אדם בלי כוח I
אם יש בארץ גוף מיותר ומזיק שצריך להיפטר ממנו ומה שיותר מהר אלו הן חברות כוח האדם. חברות כוח האדם, קבלני כוח אדם, חברות קבלן, שירותי נקיון, שמירה ועוד ועוד. יש להן שמות רבים אבל לכולן מטרה אחת - עשיית כסף קל תוך ניצול מחפיר של עובדיהן. החברה עצמה איננה תורמת כלום, היא בסך-הכל מהווה מתווך בין המעסיק האמיתי (זה שמקבל את שירותי הניקיון, שמירה...) והעובדים.
שאלת תם - אם יש עוד גורם שמקבל כסף חוץ מהעובדים זה לא אמור להעלות את מחיר השירות? אז כנראה שדווקא - לא. כי אחרת אף אחד לא היה משתמש בשירותיהן של חברות כוח האדם. אם כן, אז איך קורה הקסם שבזכותו עוד גורם שמקבל כסף מוזיל את השירות במקום לייקר אותו? ניחשתם נכון - העובד מקבל עוד פחות ולעתים גם נשללות ממנו זכויות שמגיעות לו על-פי החוק.
תפקידן של חברות כוח האדם הוא לעשוק את העובדים שלהם בכדי שהמעסיק האמיתי לא יצטרך לעשות זאת בעצמו. הן חוסכות כסף למי שמשתמש בשירותיהן על-ידי זה שהן עושקות בשבילו את העובדים שלו. והדובדבן שבקצפת - הם מקשות על העובדים את האפשרות להתאגד ועל-ידי כך מגינות על המעסיק ממרעין בישין כמו שביתות. יש מי יעשוק את העובד וגם ייטול ממנו את הכוח להתנגד. דיל מצוין לכל הדעות - לעובדים אולי קצת פחות.
אדם בלי כוח II
אוקיי אז הבנו שחברות כוח האדם מחלישות/מזיקות לעובדים שלהם. אבל כאן לא מסתיים הנזק שהן עושות. מה שהמעסיקים לא מבינים שבטווח הארוך חברות כוח האדם מזיקות גם להם. הכיצד? חברות כוח האדם מייצרות עובדים ששונאים את מקום העבודה שלהם. הם מייצרות עובדים שאין להם שום לויאליות למקום העבודה. הם ינצלו כל פרצה בשביל לעשות פחות. הם ינסו לנצל את מקום העבודה שלהם בכל דרך שיוכלו. עובד שמבין שמצפצפים עליו ועל הזכויות שלו יחזיר למעסיקים שלו באותו מטבע.
הפתרון של חברות כוח האדם לבעיה הזו הוא יותר פיקוח. המפקח מניח מראש שהעובד איננו מעוניין לעבוד ותפקידו הוא לפקוח עין, להלחיץ אותו, להפחיד אותו, לנטוע בו תחושה שעוקבים אחריו כל הזמן. לצורך זה מתקינים מצלמות, עושים ביקורות פתע, קונסים, לעתים בוחרים שעיר לעזאזל ו"נכנסים בו" (בלשון העם) למען יראו וייראו. הגישה הזאת מחזקת אצל העובד את השנאה למקום העבודה ולמעסיקים שלו. וכך אנחנו נכנסים למעגל קסמים שאין מוצא ממנו.
הגברת הפיקוח איננה יכולה להוות תחליף ללויאליות למקום העבודה. אי אפשר לעקוב אחרי העובד כל הזמן וגם אם עוקבים אחריו אי אפשר להיות עסוק בלהלחיץ, להרתיע ולהעניש כל היום, לפעמים גם צריך לעבוד. ובסופו של דבר השיטה הזו מייצרת עובדים פחות טובים. עובדים בלי מוטיבציה - עובדים בלי כוח.
אבל הדבר הכי מזעזע הוא שהעסק של חברות כוח האדם רק הולך ומתרחב. כל עוד חברות כוח האדם מספקות רק שירותי ניקיון ושמירה הנזק הוא העיקרי הוא לעובדים. בינינו ההבדל בין שומר טוב לשומר פחות טוב לא כל כך גדול ולא יקרה שום אסון אם בניין זה או אחר יהיה קצת יותר מלוכלך. אבל היום יש לך כבר אחיות, רופאים, מרצים שהם עובדי חברות כוח אדם והיד עוד נטויה. תחשבו מה יכולות להיות ההשלכות של שיטה שמייצרת עובדים פחות טובים כשמדובר ברופאים.
© ידידיה ארגמן, 2008 כל הזכויות שמורות.
תאריך:  29/07/2008   |   עודכן:  29/07/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליטל סמואל-לוי
צריכת סוכר בכמות גדולה אינה גורמת לסוכרת באופן ישיר    אינסולין הוא הורמון העלול לעודד עלייה במשקל ולעכב תהליך ירידה    סוכרת נעורים יכולה להתחיל גם בגילאי 30 פלוס
ד"ר בת-שבע שפירא
אפשר בהחלט לומר שקיבלנו ראש ממשלה יאה לנו, ואולי זה העונש המגיע לנו, על התנהלותנו הקריצתית והדוחפת-למעלה את תאבי-השררה ורודפי-הממון העיוורים לסביבתם במשך שנים רבות
נרי אבנרי
הבלטת ניקיון כפיה של לבני, המתמודדת על ראשות הממשלה מכילה בתוכה אמירה: מצטערים, למרות שחיפשנו - לא מצאנו משהו אחר לומר בשבחה
יעקב איציקוביץ
בעבודה שואלים: המוסר הכפול של הנהגת העבודה לאן? מה עם כשלון הצביעות של הנהגת העבודה בבתי המשפט? למה ולמי התכוון ח"כ גדעון סער (ליכוד) כשאמר "סמרטוטים"?
עמי דור-און
אחד מערוצי הטלוויזיה הראשיים שידר "מפגש מוטיבציה" של ראשי מפלגת קדימה כשהם מתאחדים במופע של שירה בציבור ומפליאים לזמר את שירי ארץ ישראל היפה    מי שחסר לי באירוע החברתי הזה, חסר לי מאוד, הוא הזמר המוביל, אולי הכוכב של הלהקה, אהוד אולמרט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il