X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
כאשר חברה מסוימת תשמור ותשמר יחסים תרבותיים וחברתיים עם חברה אחרת עשויים להתפתח "יחסים טבעיים" של התקרבות ואף הטמעה של שתי חברות זו בזו
▪  ▪  ▪
הקשר בין גופים ומדינות, בין ארגונים וחברות עשוי להיגזר אוביקטיבית/סוביקטיבית כמו בעולם הטבע: טקסונומיה של יחסים חברתיים. בטבע שייך "צבעוני ההרים" לסוג הנקרא "צבעוני" המוצא מקומו במשפחת "השושניים" מסידרת "הליליאליים", ממחלקת "החד-פסיגיים", ממערכת "הפרחים" בממלכת "הצמחים".
עתים קשרים היסטוריים ישמשו כפקטור להתקבעותה של קבוצה, עתים שפה, צבע עור, מבנה גוף ועוד. כאשר חברה מסוימת תשמור ותשמר יחסים תרבותיים וחברתיים עם חברה אחרת עשויים להתפתח "יחסים טבעיים" של התקרבות ואף הטמעה של שתי חברות זו בזו.
טג'יקיסטן, בהיותה תחת המשטר הסובייטי שימרה יחסי חוץ עם אירן. שפה אחת, שירה, ספרות, קולנוע ואלמנטים תרבותיים ססגוניים דומים בין שתי החברות. גם לאחר התרסקות האימפריה הסובייטית, נמשכו היחסים בין אירן לטג'יקסטאן על בסיס של "יחסים טבעיים" תוך עזרה רבה של אירן בהקמת בתי חינוך, מסגדים ותמיכה ביוזמות כלכליות שונות. המושג "יחסים טבעיים" טומן בחובו את הזרעים לַשׁוֹנוּת העשויה להתפרץ בכל עת. מספר אליטות בטג'יקיסטאן החלו מהרהרות בקול רם אודות ההסתייגות מהמדינה האירנית-שיעית כמודל חיקוי, שהרי האוכלוסיה הטג'יקית מזוהה עם הסונה ואפילו מאופיינת בזיקה למערב.
ממש ביומיים האחרונים אנו עדים לשימוש רב במושג "יחסים טבעיים". מאז הגרוש מירדן של חמשת חברי חמאס בשנת 1999 לא הסכינה ירדן להיפגש עם המגורשים והנה עתה מתפרסמות בעיתונים הודעות המלמדות על ביקורו הקרוב של חאלד משעל בעמאן. סאמי אבו זוהרי, דובר החמאס בעזה טען לאחרונה שלא נעשו שום סידורים עד עתה לביקורו של ח'אלד משעל בעמאן, אך מזכירה הכללי של "מפלגת העבודה האיסלאמית" (זכי בני ארשיד) שהיא זרוע מדינית של האחים המוסלמים בירדן הדגיש שחבר ההוועדה המדינית, מחמדנ"אל, ביקר לפני שבועיים בעמאן ונפגש בסודיות עם מנהל המודיעין הכללי, מחמד א-ד'הבי. מקורות רמי דרג ירדנים הצהירו שלא ידוע להם על כל פגישה מסוג זה. עיתון "א-דסתור" פרסם שהשיחות עברו מדרגים ביטחוניים לדרגים מדיניים. מקורות חמאס מדגישים שמטרת הפגישה בין ח'אלד משעל למארחיו הירדנים היא בסוס הרעיון של "שיבה למצב טבעי" ביחסים בין ירדן לחמאס.
הרוסים באים
עוד "שיבה למצב טבעי" נערכה בעת האחרונה במפגש בין מישאל עוון לבין הנשיא אסד. בהסבריו של מזכיר מפלגת הבעת' הלבנונית ונושאי תפקידים אחרים הודגש כי הביקור של עוון תרם תרומה רבת ערך לשיבה ליחסי האחווה הטבעיים בין סוריה ולבנון.
רק אתמול הדגיש איואן מילינקוף, סגן ראש מועצת הַדּוּמָה, שהיחסים בין סוריה ורוסיה התפתחו בצורה דינאמית מאז ביקורו של אסד. ב-2005 היחסים העמיקן לכיוונים של שיתופי פעולה ועזרה הדדית בתחומים כלכליים, מסחריים, מדיניים ותרבותיים. שתי המדינות רואות עין בעין את הפתרונות של רבות מהבעיות באזור ובעולם. הגדיל לשבח את היחסים סגן מנהל מחלקת המזרח התיכון במשרד החוץ הרוסי, אלכסנדר זאסיביקין, שהדגיש את חשיבות הביקור של הנשיא אסד להעמקת היחסים המדיניים והכלכליים בין המדינות וחיזוק הקשרים ההיסטוריים הטבעיים.
עתה יש לשרטט את המפה הטקסונומית הקושרת את הרוסים לתתי משפחות, מחלקות וסדרות המתירות הקמת כור אטומי בבושהר, פיתוח "ספיר א-סלאם" (הטיל המשגר את הלווין האירני) והזרמת נשק למוסלמים (חיזבאללה וכד') המתנגדים למשטרים מערביים המסכנים את שליטתה של הממלכה.
תאריך:  23/08/2008   |   עודכן:  02/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  חאלד משעל
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יחסים טבעיים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
נפלא
זאכי א-דהבי  |  17/03/10 08:33
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
רק חינוך מוקפד, של שכר ועונש, ידרבן את התלמיד לחשוב פעמיים בטרם ירים יד על חבר או מורה וגם ימריץ אותו להישגים בלימודיו
ד"ר חיים משגב
פרשת נילי פריאל ואהוד ברק צריכה להדליק נורה אדומה    שחיתות-לכאורה כזו מזכירה עסקות אפלות מן הסוג שליווה את אהוד ברק בעת כהונתו בראשות הממשלה, ומעידה שהריקבון עמוק ממה שנראה על פני השטח
נמרוד לירם
ממשלת ישראל ממחזרת את כשלון סברה ושתילה והסכמי אוסלו - שתוצאותיהם ידועות לכל
חגי סרי לוי
מיד לאחר שאמר כמקובל את הנוסח ואמר "מתחייב אני" כמקובל, ביקש אורי מקלב להביע את תודתו לכנסת, למשפחה, לחבריו בעיריית ירושלים והזכיר את החינוך החרדי שעליו עמל כה רבות
אברהם (פריצי) פריד
לנצח את אקסודוס    גנרל איטלקי מחפש יחס    בג"צ והמניות של עמי איילון    הבוס של ירושלים    כספים במים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il