X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
האנגלים יכולים לרמות את עצמם ולהדחיק את פחדיהם עד בלי סוף. אבל הם חייבים לצאת מנקודת הנחה אופרטיבית, שיש מי שיושב ומתכנן לבצע פיגוע מרשים במהלך האולימפיאדה, או סמוך לפני כן, כדי לשבש קשות, או אפילו לסכל, את החגיגה העולמית הזו
▪  ▪  ▪
בצל הטרור
הייתי בלונדון ביום שבו הוחלט שהאולימפיאדה של שנת 2012 תיערך בלונדון.
מיד עם היוודע ההחלטה חגו בשמי לונדון מטוסים של חיל האוויר המלכותי במבנה אירובטי, וציירו בשמיים שובלי עשן צבעוני. שמחה אמיתית.
אבל השמחה ארכה פחות מעשרים וארבע שעות.
כי למחרת, 7.7.2005, בבוקר התפוצצו מחבלים מתאבדים באוטובוסים וברכבות תחתיות בלונדון, וגרמו לעשרות הרוגים ועוד מאות פצועים (רק במקרה לא עליתי על אחת התחתיות שהתפוצצו. עניין של מזל).
התברר שהמחבלים המתאבדים היו אנגלים מוסלמים מאזור לידס. שום דבר שקשור לעוני או לדיכוי או לכיבוש.
שבועיים לאחר מכן סוכל ניסיון לבצע פיגוע נוסף. התברר שהמפגעים קיבלו לוגיסטיקה ממוסלמים תושבי לונדון.
האנגלים יכולים לרמות את עצמם ולהדחיק את פחדיהם עד בלי סוף. אבל הם חייבים לצאת מנקודת הנחה אופרטיבית, שיש מי שיושב ומתכנן לבצע פיגוע מרשים במהלך האולימפיאדה, או סמוך לפני כן, כדי לשבש קשות, או אפילו לסכל, את החגיגה העולמית הזו.
האם האנגלים מסוגלים למנוע פיגוע שכזה? שום סיכוי! כלומר, יתכן אולי שהדבר יתגלה מבעוד מועד בדרך מקרה, אבל לא כתוצאה מעבודה שיטתית וממוקדת.
הסינים השקיעו מיליארדים ועוד כמאה אלף אנשי ביטחון כדי לאבטח את האולימפיאדה בבייג'ינג.
ואנגליה היא כידוע לא סין. כי אנגליה, ערש הדמוקרטיה, אינה יכולה להרשות לעצמה לנקוט פעולות ומהלכים ביטחוניים מסוג אלה שננקטים במדינה טוטליטארית כמו סין.
לא פשוט ולא קל במדינה חופשית כמו בריטניה - הדוגלת ומקדשת את זכויות האדם - לעצור חשודים, לחקור אותם, להאזין להם או להתחקות אחריהם באמצעים כאלה ואחרים.
גם מעברי הגבול אל תוך בריטניה הם בדיחה, במיוחד לאחר פתיחת נתיב התעבורה בין צרפת לאנגליה מתחת לתעלה, וההגירה הבלתי חוקית אל תוך הממלכה היא בממדים בלתי נתפסים.
אבל למרות זאת האנגלים - החרדים כידוע לפרטיותם - נלחמים בשיניהם במשך שנים רבות נגד כוונות הממשלה להנהיג תעודות זהות, כך שניתן יהיה איכשהו לפקח על המתרחש ברחבי הממלכה.
דוגמה מצמררת אחת שתסבר את העין והאוזן
לפני שנים אחדות ארע באנגליה רצח מחריד של שתי נערות, שהותקפו מינית קודם שנרצחו. בחקירת הרצח התברר שהרוצח הינו אב הבית של המוסד שבו למדו אותן נערות.
כתוצאה מכך התקיימה חקירה במטרה לבדוק את תהליך קבלת אותו רוצח לעבודה, והתברר שהרוצח מילא טפסים כדת וכדין, ואלה הועברו אל משטרת המחוז לבדיקה. המשטרה לא מצאה לגביו רישום פלילי כלשהו, והאיש התקבל לעבודה.
וכאן קרה הדבר המדהים: ברגע שהרוצח הוצג בטלוויזיה זיהו אותו כחמש עשרה נערות ונשים שונות וטענו שהמדובר באדם שבעבר תקף אותן מינית ואת חלקן אף אנס.
התברר שהאיש היה מוכר למשטרה אבל בשם אחר - אותו שם שבו נפתחו לו התיקים הפליליים על מעשי התקיפה והאונס, שבגינם אף ישב בכלא. עוד התברר שחלק מהתיקים הפליליים שלו עדיין פתוחים והטיפול בהם טרם הסתיים.
אלא שהאיש החליף את שמו ועבר להתגורר במחוז אחר - אותו מחוז שבו התקבל לעבוד כאב הבית.
כיצד, אפוא, התאפשר המחדל הקשה הזה? הסיבה מדהימה בפשטותה - גם אם האנגלים יתקשו להודות בה: כיוון שאין באנגליה תעודות זהות, הטפסים שהאיש מילא היו כמובן ללא מספר תעודת זהות, וכך - בהחלפת שמו - הוא הפך באחת לאדם אחר שאינו מוכר למשטרת המחוז הנוגעת בדבר, וזו אישרה את העסקתו.
מה שמדהים הוא שהרוצח היה עצור במשך שבועיים שלמים עד שהוצג בפני מצלמות הטלוויזיה, ובמשך כל השבועיים הללו חוקרי המשטרה כלל לא ידעו שלרוצח הנ"ל ישנם רישומים פליליים קודמים על ביצוע עבירות מין חמורות הרשומות בשמו הקודם.
רק לאחרונה הגיע המחוקק הבריטי למסקנה הבלתי נמנעת, שבריטניה היא בכל זאת לא איזה שבט נידח בג'ונגל, ולפני כשנתיים הועבר חוק שלפיו תונהג בבריטניה תעודות זהות. התחזית היא שבשנת 2009 תונפק תעודת הזהות הראשונה - תוך שמשרד הפנים הבריטי יוצא בגילוי מרעיש ומבשר לנתיני המלכה, שתעודת הזהות תאפשר לאדם להוכיח שהוא זה הוא ולא מישהו אחר.
באחת - אנגליה היא גן עדן לשמרנים, למטורפים ובעיקר לטרוריסטים.
תאריך:  25/08/2008   |   עודכן:  25/08/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד משה גולדבלט
המחשבה כי פקיד ממשלתי יפסול מינוי של אדם לתפקיד בגלל התבטאות צריכה להדיר שינה מעינינו, כי פירוש הדבר שקיימת סנקציה יעילה מאוד ביחס לחופש הביטוי בישראל-אי מינוי לתפקיד של אדם שהתבטאויותיו נתפסות כבלתי ראויות
ראובן לייב
התפריט של מסעדת "איכה" החדשה, בתל אביב, מעיד עליה שהיא מזרחית, על טהרת הגריל, אלא שהיא, בעצם, יותר מכל, מסעדה בוכרית, עם מבחר קולינרי עשיר. סיפור של סכיזופרניה קולינרית במיטבה
הרצל חקק
על ספרו של שאול חדד, "פרח-דודים", הוצאת המחבר, 2008, 286 עמודים
עו"ד עמית יפרח
תמ"א 35 קבעה חלוקה חדשה של ישראל לשטחים הנקראים מרקמים    צפויה לפגוע קשות במרחבים הפתוחים החקלאיים והריאות הירוקות האחרונות שנותרו במרכז הארץ    תבוצע פניה אל משרד הפנים על-מנת לתקן את העיוותים הקיימים
צבי גיל
את הקוסקוס, כמו את החמין (הצ'ולנט) לא אוכלים לבד, אלא במשפחה. שניהם הם סמל למשפחתיות. במסגרת המשפחתית, בקרב היהודים בכלל ובארץ בפרט, הזיקה ההדדית עדיין קיימת אף כי גם במשפחות החרדיות או הדתיות לאומיות, שמסגרת זאת היא יסוד מוסד אצלם, ישנם סדקים ואלה הולכים וגדלים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il