ג'ון קיריאקו - בן 48 מווירג'יניה, סוכן לשעבר בסוכנות המרכזית לביון (CIA) של ארצות-הברית - נשלח בסוף השבוע לשלושים חודשי מאסר על שהדליף לעיתונאי שם של אחד מסוכני CIA.
קיריאקו הודה בעסקת טיעון, כי מסר לעיתונאי את שם הסוכן - בניגוד לחוק הפדרלי, האוסר לגלות שמות של סוכני ביון אמריקניים. הוא האמריקני הראשון, המורשע בעבירה על החוק הזה מאז שנחקק 1985. אז נשלחה פקידה בסוכנות לביון למאסר של שנתיים כיוון שהעבירה מידע מסווג על פעילות הסוכנות בגאנה לסוכן של ממשלתה, שהיה לה רומן אתו.
השופטת המחוזית ליאונה ברינקימה אמרה בפסק-דינה, שהייתה גוזרת עליו יותר חודשי מאסר לו התיר לה החוק, כיוון שקיריאקו לא היה מתריע, אלא בוגד, שהדליף מידע חסוי.
עסקת הטיעון הקלה על קיריאקו - כיוון שהחוק האמריקני גוזר מאסר עד שמונה שנים בגין חשיפת שמות סוכנים. לדבריה, הממשל רצה להימנע ממשפט, כדי לא לקיים דיון פומבי בעניינים של ביטחון לאומי על-מנת למנוע דליפת מידע רגיש.
קיריאקו הוצג כמתריע מפני שיטות החקירה בעינויים של הסוכנות לביון. כאמור, דחתה השופטת גרסה זו. כשהנאשם לא רצה להגיב בעקבות פסק-דינה, הטיחה בו, "כנראה, כבר דיברת יותר מדי".
התביעה טענה, שהצגתו כמתריע מגוחכת, כיוון שתמך בפומבי בשיטות החקירה של הסוכנות. לדברי התביעה, סיכן קיריאקו חיי סוכן ואת חיי משפחתו, בחושפו סודות חיוניים. התביעה ציינה, כי קיריאקו נשבע לשמור את סודות הסוכנות, ומעל בחובתו. "זו התרעה לכל מי שנחשף למידע סודי, שהנזק, שגורמות הדלפות, ממשי".
קיריאקו שירת בסוכנות לביון בשנים 2004-1990. תפקידיו היו מחוץ לארצות-הברית ובמטה הסוכנות לביון בלאנגלי בווירג'יניה. בשנת 2002 היה לו תפקיד מרכזי בלכידת המחבל הבכיר אבו זוביידה בפקיסטן. המחבל נחקר בעינויים, וחשף מידע חשוב על אל-קאעידה, שהביא לחשיפת חוֹסֶה פאדילה - אזרח אמריקני, שהתאסלם, וניסה להרכיב בשנת 2002 "פצצה מלוכלכת". כמו-כן, נחשף בעקבות זאת חאלד שיח' מוחמד, המתכנן העיקרי של הפיגועים באחד-עשר בספטמבר 2001.
קיריאקו, שלא חקר בעינויים את זוביידה, יצא נגד שיטות חקירתו בראיונות לתקשורת בשנת 2007. דבריו היו אימות ראשון לכך, שזוביידה נחקר בעינויים על-ידי אנשי הסוכנות לביון.
הסוכן לשעבר נחקר משנת 2009, כשאנשי מודיעין אמריקניים מצאו אצל מחבלים, העצורים במחנה המעצר במפרץ גואנטנאמו בקובה, תמונות של סוכני CIA ושל בלשי FBI, שחקרו אותם. החקירה הוליכה לקיריאקו, והתברר, שהוא הדליף שם של סוכן לעיתונאי, שמסר את השם לחוקר, שעבד עבור פרקליטי העצורים.
פרקליטיו של קיריאקו מסרו, כי מרשם טעה כשהלך שולל אחרי חוקר, שהתחזה לעיתונאי.
התביעה טענה, שזו רק אחת ההדלפות של קיריאקו, ואין לה די משאבים להביא עדויות להדלפותיו האחרות.
מלכתחילה הואשם קיריאקו לפי חוק הריגול האמריקני, וכשהגיע לעסקת הטיעון הוחלף סעיף אשמתו.