X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
אולמן: "גיליתי משטר תאגידי פגום באי.די.בי; ניהול מאוד ריכוזי" "אי.די.בי תקום או תיפול על גיוס הון ומכירת כלל ביטוח - וקשה למכור עם הרעש הזה; החברה לא יוזמת פתרונות אלא נגררת אחר הבנקים והנציגויות"
▪  ▪  ▪
ייתכן שתינתן דחייה נוספת בתיק [צילום: איל יצהר, באדיבות גלובס]
אולמו של שופט המחוזי בת"א איתן אורנשטיין התמלא הבוקר (ה') עד אפס מקום בשל הדיון הגורלי על עתיד השליטה בקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר, שהיקף החובות הכולל שלה עומד על כ-9 מיליארד שקל. דנקנר והמשקיע אדוארדו אלשטיין הגיעו לדיון. נתחיל מהסוף: השופט אורנשטיין הודיע על פרסום החלטה בעניין ביום א' בשעה 10:00.
"יש פה שתי חברות ולפני ביהמ"ש יש מספר הסדרים", אמר השופט אורנשטיין. "צריך לברר מה קורה עם הבקשות האלה, צריך לקבל הכרעה... זה לא בריא לנושים ולחברה".
אנשים רבים שהגיעו לדיון נותרו מחוץ לאולם ביהמ"ש בשל הצפיפות. במקום מתחוללת מהומה ומאבטחים מונעים בגופם אנשים המבקשים להיכנס לאולם חרף הדוחק.
עו"ד צורי לביא ממשדר ליפא מאיר, שמייצג את אי.די.בי, אמר כי "דוח המומחה הוא המסמר האחרון בארון המתים של ההליך הזה. ההליך הזה כולל זיווג של צדקנות ותאוות בצע שמן הראוי לקבור אותו היום ועכשיו. התפיסה שכאשר חברה נקלעת לקשיים ימונה לה עוזר היא בלתי אפשרית. הלכה כזו תתפשט לתיקים אחרים כל פעם שתאגיד ימעוד ימונה מישהו שישגיח עליו. לחברה יש נכסים סחירים וכסף בקופה היא לא חדלת פרעון".
השופט אורנשטיין אמר לו: "אנחנו לא חבר מושבעים, תשתמש במילים פחות מתלהמות. גם לפי חוות דעת המומחה וגם לפי דעת המשקיף, אם תוך חודשים ספורים החברה לא תצליח למכור את אחזקותיה בכלל פיתוח היא תהיה בלתי-סולבנטית ולכן בחוות דעת המומחה יש סייגים שצריך לתת עליהם את הדעת.
"גם הבנקים אומרים בעצמם שהם חושבים שצריך לעשות הסדר, אז איך זה מסתדר עם הטענה שלכם? אם תוך חודשים ספורים החברה לא תצליח למכור את ההחזקות בכלל ביטוח יש עילה לחוסר סולבנטיות ולכן יש סייגים שצריך לתת עליהם את הדעת בחוות הדעת של המומחה. זה לא 'קליר קאט', אני לא משוכנע שהחברה צודקת, אתם לא יכולים לומר שחוות דעת המומחה שומטת את הקרקע מתחת לבקשת נציגות האג"ח".
לביא שאל את אורנשטיין מדוע מחזיקי האג"ח לוחצים לבצע מהר את מכירת כלל ביטוח: "הם רוכבים לי על הגב ושואלים למה אני לא רץ. אז למה לא לתת לי שקט, שיחכו עד אוקטובר, מה יקרה? איזה מהלכים אנחנו יכולים לעשות כאן לקחת את המניות של כלל ביטוח ולפזר בהליקופטר?".
"גיליתי משטר תאגידי פגום, דירקטורים חופפים"
נציג בנק הפועלים, עו"ד פיני רובין, אמר שהבנק יגיש הצעה משלו להסדר חוב. אורנשטיין שאל מדוע צריך בכלל הסדר, ונציג הבנק ענה: "ניתן לשפר את כושר הפרעון של חברה, אבל הוודאות של כושר הפרעון אינה ודאית ואני רוצה לעזור לחברה לעזור לי. עדיין לא גיבשנו מתווה משמעותי; קצבנו תקופה מוגבלת עד ה-19 בחודש כדי להגיע למתווה מפורט. עד אנחנו יכולים לפי הממונה להידבר בינינו. העמדה שלנו היא האחראית והפשוטה ביותר. כשאני מנסה להשוות בין שתי ההצעות שיהיו בפני ביהמ"ש - זו של הנציגויות לעומת זו שלנו שתוגש - אני לא בטוח שיש תוחלת להצלחה; היא נועדה לכישלון חרוץ הן מבחינה משפטית והן מבחינה ריאלית".
הבנקים טוענים שהחברה אינה חדלת פירעון והסדר החוב שהם מגבשים מולה נועד לשפר את מצבה. אורנשטיין התייחס לעמדתם בספקנות כשאמר: "השיקולים של הבנקים בעייתיים".
בדיון הציגו הבנקים עמדה קשוחה מול מחזיקי האג"ח: "אלה גופים מוסדיים מתוחכמים, לקחו מומחה חיצוני ושכחו לתת לו את האנליזה ועכשיו הם חושבים שיקבלו את כלל ביטוח - זה לא יקרה אף פעם. מעולם לא קרה שיש סיכוי שחייב יחזיר את הכסף ולא אישרנו לו זאת".
"המתווה של הנציגות לא מאוזן דיו", אמר נציג הכנ"ר, עו"ד חגי אולמן. "לבוא ולומר שיש למסור את המפתחות כאן ועכשיו לנושים כאשר החברה אינה חדלת פרעון... החברה במצב הנוכחי מבחינה פיננסית וציבורית אם לא תמצא בהסדר מתאים תגיע לחדלות פרעון. אי-אפשר לבצע את מכירת כלל ביטוח עם הרעש שיש מסביב כאשר כל האורות במגדלי עזריאלי בת"א דולקים יומם וליל. תהיה פה נבואה שתגשים את עצמה והנזק הוא לחברה ולנושים. צריך הסכם מאוזן לבנקים, לאג"חים ולחברה. יש שתי נקודות עליהם תקום או תיפול החברה: גיוס הון ומכירת כלל ביטוח; ובשביל זה צריך שקט".
קודם לכן ציין אולמן כי "מרגע שמוניתי ניסיתי לרכוש את המשקפת הטובה ביותר ושאינה מכוסה. גיליתי משטר תאגידי פגום, דירקטורים חופפים; ראיתי אנשי מקצוע טובים בחברה אך ניהול מאוד ריכוזי שיוצר קושי כאשר ישנם ניגודי עניינים. בכל פורום אפשרי אמרתי שאין יוזמה מספקת מצד החברה, היא נגררת אחרי הסדרים של הנציגות או הבנקים והיא לא יוזמת את הפתרונות. החברה מתנהלת יוצא מהכלל מבחינה משפטית אך לא עשתה מהלכים פרקטים בכוונה להגיע לפתרון".
מי נגד מי?
באי.די.בי ממשיכים לטעון כי גם החברה האם וגם החברה הבת אי.די.בי פתוח - שתיהן יכולות לשרת את החוב למרות הערת "עסק חי" שצורפה לדוחות של כל אחת מהחברות.
בצד שמנגד, ממשיכות נציגויות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות ופתוח להביע חוסר אמון ביכולתם של דנקנר ואלשטיין להגיע להסדר אמיתי ודורשות את העברת הבעלות באי.די.בי לידיהן. דרישה לה דנקנר והבנקים הנושים מתנגדים בתוקף.
שלשום, נזכיר, ניסו באי.די.בי לעשות מפגן כוח בדמות מסיבת עיתונאים מיוחדת בה נקרא לדגל איש העסקים הארגנטינאי, שפיזר הצהרות שנועדו להרגיע את המפקפקים ביכולתו וברצינות כוונותיו להשקעה בקונצרן של דנקנר. אלשטיין אמר, כי "אנו האופציה הטובה ביותר לכולם... האינטרס של כולם הוא שדנקנר ימשיך להחזיק באי.די.בי".
פורסם במקור: אתר "גלובס"
תאריך:  06/06/2013   |   עודכן:  06/06/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
השופט יקבל החלטה ביום א' בבוקר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
יש שלוש עובדות אובקטיביות
שהן היסוד  |  6/06/13 13:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות אי.די.בי. - המשבר
עמי דור-און
רק לאחר חשיפת כל העובדות הנוגעות לתרומות העתק של דנקנר, נדע אם באמת יו"ר אי.די.בי היה צדיק, או אולי לא היה אלא אדם שביקש לרכוש לעצמו תהילה באמצעות שימוש ציני בכספם של אחרים
עופר וולפסון
ראשי רשויות וארגונים חברתיים בפריפריה השתתפו בכינוס תמיכה בנוחי דנקנר וקבוצת אי.די.בי, על-רקע מצוקת החובות אליה נקלעה
גיא קצוביץ', רון שטיין, אפרת פרץ
אלשטיין, הערב במשרדי אי.די.בי: "דנקנר ביקש שאגיע - אז באתי, החברה חזקה מבחינה פיננסית"    מחרתיים: ביהמ"ש ידון בהסדר בין הנושים לחברה
ראובן לייב
התגייסותם של הבנקאים וראשי הרשויות המקומיות בפריפריה למען נוחי דנקנר מעוררת פלצות    ככה זה כשאלה רואים את פני הדברים במראה עקומה, שרחוקה מלשקף את המציאות המרה
אפרת פרץ
נציגות אג"ח אי.די.בי אחזקות מתמחרת בערכים כלכליים את ההצעה של דנקנר כזו העומדת על כ-970 מיליון שקל, חבילה פחות טובה מזו שהציע להם דנקנר במרס האחרון, שאותה תמחרו ב-1.04 מיליארד שקל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il