X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
דוד שחם סופר ועורך ותיק על צד שמאל
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
אי צדק גדול שורר במערכת המשפט כלפי המתנחלים הזוכים ליחס מועדף. מותר להם, למתנחלים להשתלט על שטחים לא להם? מותר להם לנסות לרצוח פלשתינים?
▪  ▪  ▪
[צילום: מתוך הסרט של בצלם]
האם לא נהוג שעוצרים אדם החשוד ברצח (ומן הסתם גם בניסיון לרצח) לפחות עד גמר החקירה, ואין צורך להוכיח שהוא "מסוכן לציבור"?

זה זמן-מה ניכר שמתנחלים שהתפרעו ומובאים להארכת מעצר לבית משפט השלום בירושלים, זוכים ליחס מועדף, ובדרך כלל מסרב בית המשפט לפניות להארכת מעצרם.
השיא הקודם היה כאשר שופט שלום בירושלים סירב לבקשת הפרקליטות להטיל על איתמר בן-גביר צו איסור שהייה ב"שטחים", ואף נזף במשטרה על שפינתה אותו באישון לילה מה"חווה" שליד חברון, שעליה השתלט שלא כדין. על שופטים נאמר ש"בתוך עמם הם יושבים". מן הסתם צריך שיהיה ידוע לשופט הנכבד שאם המשטרה הייתה מודיעה בעוד יום על כוונתה לפנות את משפחת בן-גביר מהמקום שאליו פלשה, היו מתכנסים לשם המוני "נערי גבעות" מכל הגילים ולחדר המיון ב"הדסה" הייתה עבודה לא מעטה.
אבל מקומם במיוחד הנימוק שבו השתמש השופט: ישראל חתומה על אמנה בינלאומית לזכויות אדם, אמר, ואיך היא מרשה לעצמה לפגוע בזכויותיו של האזרח איתמר בן-גביר? ואין בעיניו נפקא מינה אם הלה מאמין שזכויותיו כוללות גם את הזכות לתפוס אדמתם של בני עם אחר ולנשלם ממנה. אבל, אם כבוד השופט רגיש כל כך להתחייבויות שישראל קיבלה על עצמה באמנות בינלאומיות, מדוע לא ישים לב לכך שישראל מאפשרת לאיתמר בן-גביר ומאות אלפי מרעיו, שהם אזרחיה, להעתיק את מקום מגוריהם לשטח כבוש בניגוד לאמנת ז'נבה, שגם עליה היא חתומה, ובה נאסר דבר זה במפורש? וזאת בלי להיכנס לפרטים בעניין זכויות האדם של הפלשתינים.
אבל עד מהרה נשבר גם שיא זה. כאשר הובא המתנחל שנראה בטלוויזיה יורה מאקדחו בערבים בחברון, סירבה שופטת השלום הירושלמית מלכה אביב להיענות לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו. שני נימוקים היו לה: שהוא אינו מסוכן לציבור, ושירה באקדחו להגנה עצמית. וכאן אף הגדילה לעשות ונזפה במשטרה על שלא עצרה את הערבים שתקפו אותו כאילו.
עניין הסכנה לציבור הוא עניין של הערכה, והאם לא נהוג שעוצרים אדם החשוד ברצח (ומן הסתם גם בניסיון לרצח) לפחות עד גמר החקירה, ואין צורך להוכיח שהוא "מסוכן לציבור"? אולם העניין של הנזיפה במשטרה הוא הצימוק שבעוגה הזו.
שופט דן במשפט וקובע את עמדתו בהתאם לראיות המובאות לפניו. הוא אינו מתבקש - ובעצם אסור לו - להביע דעה בעניינים שאינם עולים מתוך הראיות האלו. אם ירה האיש מתוך הגנה עצמית או לא, זה דבר ששופט יכול לקבוע רק אחרי שכל הראיות מובאות בפניו והוא שמע את כל העדים. אם הביע דעה זו בתחילת המשפט, עליו להיפסל מייד. וחוץ מזה, אם כבר שואלת השופטת שאלות צדדיות, מדוע לא תשאל מה עשה המתנחל בשטח לא-לו? ובזה העניין, היא לא שואלת שאלות כאלו מפני שהיא עצמה מתנחלת ולדידה רשאי כל ישראלי לא רק "להסתובב", כי אם להתנחל בכל מקום שהוא בשטחים הכבושים.
עניין זה שהיא מתנחלת נודע מכתבה של עקיבא אלדר בהארץ. ובגללה התנפל עליו בטלוויזיה ירון לונדון: הכיצד הוא מעלה בדעתו ששופט ישפוט לא לפי הדין כי אם לפי נטיותיו הפוליטיות?! על זה אפשר רק להשיב בשאלה הלא-שאלתית: נו, ירון, באמת?!
ובכן, כדאי להפנים את הצורך שמתנחלים המובאים לדין מחמת פעילות הנובעת מעמדתם המתנחלית לא יובאו להישפט בפני שופט התומך פוליטית במעשים שהם עושים. זה דבר מקובל לגמרי במשפט, מר לונדון, ששופט מתבקש לפסול את עצמו, אם במקרה יש לו עניין בנושא המובא לפניו. בהחלט יש מקום לבקש משופטים מתנחלים לפסול את עצמם (וגם, מנשיא בית משפט השלום בירושלים - שלא להטיל עליהם לשפוט במקרים כאלה), אם בגלל נטייתם הפוליטית הטרומית סביר שיתקשו לפסוק בעניין הכרוך באלימות מתנחלית. זה לא עניין של מקום מגורים, זה עניין של השקפת עולם.
ואם כבר אנחנו בענייני השקפת-עולם: קצין צה"ל המתרץ מדוע חייל תקף צלמת של עיתון הארץ בכך שהלה חשב כי היא מ"בצלם", אסור לו לשרת במקום שבו הוא עשוי להיתקל בצלמים של "בצלם".
פורסם במקור: "על צד שמאל"
Author
סופר ועורך ותיק | על צד שמאל | דוא"ל
תאריך:  18/12/2008   |   עודכן:  18/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אלה שופטים, אלה?
תגובות  [ 29 ] מוצגות  [ 29 ]  כתוב תגובה 
1
עיוות השמאל
יחזקאל,הרצליה  |  18/12/08 11:06
2
הבעייה עם השפיטה השמאלנית .
ישמעאל  |  18/12/08 11:18
3
זה בדיוק להפך
פנחס  |  18/12/08 11:27
4
שחם ל"ת
י.ש  |  18/12/08 11:28
5
שחם, אולי תקום פעם על צד ימין.
י.ש  |  18/12/08 11:34
6
לא יאומן
אזרח קטן  |  18/12/08 12:02
7
החמאס והרוצחים המוסלמים שלנו ל"ת
מודים לכותב המאמר  |  18/12/08 12:13
8
ספין
בארשבעית  |  18/12/08 12:40
9
אישפוז דחוף במחלקה סגורה
מד' ליונה עיוורת  |  18/12/08 12:51
10
לנין: אידיוטים מועילים
נחום שחף  |  18/12/08 13:38
 
- הגדרת המונח "שלום"
תמימה  |  18/12/08 15:11
11
צודק, הבג"צ כסניף מרץ מיצג את
הימין  |  18/12/08 13:39
 
- חחחחההה... ל"ת
מצחיק אז צוחקים  |  18/12/08 14:56
12
המשפט
משפטן  |  18/12/08 13:43
13
עוד אנטישמי
קורא מאירופה  |  18/12/08 13:47
 
- לפרסם, כדי להבין את שיעור...
נחום שחף  |  18/12/08 15:15
14
חוצפן,שנים שהשפיטה שמאלנית ל"ת
א מ רול  |  18/12/08 13:52
15
איפה ואיפה
גלילי  |  18/12/08 14:00
16
דברי אלוהים חיים.
אלה ואלה  |  18/12/08 14:02
17
דוד שחם
קורא עתון  |  18/12/08 14:05
18
לא. אסור. רק לערבי מותר. ל"ת
שמאלן עלוב.  |  18/12/08 14:39
19
האם הכותב נאיבי או מתחזה?
תמימה  |  18/12/08 14:46
20
ממליץ לך לקרוא תגובות 9,10,11 ל"ת
אדם  |  18/12/08 15:02
21
מה יתן לך ומה יוסיף לך דברי רמ
rehvot  |  18/12/08 15:14
22
מאמר עלוב וטיפשי.מבלבל בין נעם
פדרמן לבן גביר  |  18/12/08 15:17
23
באמת, האם שופט שאשתו עו"ד של ה
כרמלה נאור  |  18/12/08 16:21
24
הכותב מסתמך על סרטון של בצלם ל"ת
גדעון אמיר  |  18/12/08 21:42
25
אין שטח כבוש יש שטח משוחרר
מ.אלקרייאף  |  19/12/08 00:47
26
כל הכבוד נתן שחם
מיריברק  |  1/08/10 09:07
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יגאל לביב
האומנם אלו המכונים, או מכנים עצמם, שמאל - הם באמת שמאל?
ראובן לייב
במסעדת הבשרים שברחוב הארבעה בת"א משתלם לסעוד בשיטת "אכול כפי יכולתך"
ד"ר מוטי גולן
בפרשת וישב, מכל סיפור וסיפור יוצאת קריאה האומרת והמכריזה בשער בת רבים כהאיי לישנא: "יהודי יקר"! הוגע עצמך בלימוד הסיטואציה המקראית. ולפחות, טול יישום אחד חשוב בחייך ולחייך"    סיפור אחד מרכזי בפרשה דן בהתגברותו העזה והעצומה של יוסף כנגד יצר הרע ו"אשתו"
איתמר לוין
כן, ממלך מצרים, אבל לא מאותו אחד ששיעבד את בני ישראל אלא מאותו אחד שפתח בפניהם את ארצו
אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)
כיצד יוכל מתפעל אתר אינטרנט לחמוק מחבות במס עבור מדינתו? עליו להעתיק את מרכז חייו למקום אחר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il