X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   מאמרים
יש מלחמה בעזה ויש מלחמת הסברה שבתוכה חבויה מלחמת המספרים הן בתקשורת הארצית והן בתקשורת העולמית מדברים במספרים כל הזמן מתוך כך נראה כי אנו הישראלים מפסידים במלחמת המספרים איך בכל זאת ניתן לשפר את מצבנו במלחמה זו?
▪  ▪  ▪
נדמה שהדבר העיקרי שדנים בו בימים האחרונים הוא מספרים. כמה ימים, כמה טילים, כמה פעמים נשמעה ההתראה, כמה חיילים גויסו, ועוד ועוד מספרים הנזרקים לחלל האוויר . ריבוי השימוש בהם ממחיש את מצבנו, וכן עוזר להבין מהר יותר את המתרחש ברצועה, בשדרות ובאזור עוטף עזה.
מתוך זה ניכר כי אנו מפסידים במספרים הכי חשובים בעולם: כמה פצועים והרוגים יש משני עברי הגבול. בתור עיתונאית אני חשה רוב הזמן כי אנשים אינם רוצים מידע אלא מבקשים מספרים. עיתונאים רבים מרחבי העולם המתקשרים אלינו או מגיעים למשרדנו מעוניינים בדבר אחד, עוד מספר שירשם או יאמר בכתבה שהם מכינים. כשעושים את החישוב המתמטי הפשוט בנוגע לפצועים והרוגים, אין ספק שהצד הישראלי מפסיד מכיוון שאצלנו המספרים נמוכים בהרבה (מי ייתן והם יישארו כך לעולם ועד...) ואז מתחילה הביקורת על הרג חפים מפשע בעזה, על אי הצדק המשווע, על ישראל כגוליית ועל עזה כדוד. לעניות דעתי אזרח אחד שנהרג ראוי כי תצא מדינתו להגן עליו, ובכל זאת, איך יתכן כי המספרים אצלנו נמוכים בהרבה?
הסיבות לכך מבחינתי הן ברורות. אנו האזרחים שנמצאים בעורף מחוזקים היטב על החזית שמגנה עלינו, אנו קשובים להנחיות פיקוד העורף וכן, כלי הנשק של הצד השני פחות טובים ופרימיטיביים ועל כן קשה להם לפגוע בנו. אולם באותה נשימה ראוי לציין כי מטרתם העליונה היא להרוג אזרחים ובנוסף, הם משתמשים באזרחים שלהם על-מנת לבצע ירי. בעוד אנו ממגנים את עצמנו לדעת על-מנת להגן על ילדים ואזרחים, הם משתמשים בהם על-מנת להגן על עצמם. המספר הנמוך אם כן, נובע מתוך הגנה שלנו ולא מתוך התחשבותם בנו. אצלנו, לעומת זאת, הצבא עושה ככל יכולתו על-מנת שלא לפגוע באזרחים, אך כשרוב הירי נעשה מתוך האוכלוסיה ברצועה, איך ניתן למנוע פגיעה זו? אינני בעד פגיעה בחפים מפשע לרבות נשים וילדים אך לצערי, בעיתות מלחמה, יש קורבנות וגם אנו זכאים לרטון על הרג אזרחים מהצד הישראלי שסבל זאת במשך 8 שנים.
שוב חזרנו לדבר במספרים. אז כן, יש מספר אחד שבו אנו מנצחים ואת המספר הזה יש להדגיש בכל דרך אפשרית! זהו המספר המייצג את מספר השנים שבו נאלץ העורף הישראלי לסבול, לחשוש, לחרוק שיניים ולקוות לטוב. התקווה הזו הפכה כעת למלחמה שכולנו מקווים שלא יהיו בה נפגעים, שתחלוף מהר ותביא עימה רוחות חדשות של תקווה ולא רוחות מלחמה. חיים נורמאליים שבהם 15 שניות הן סך הכל רבע דקה ולא יותר מכך; שהצבע האדום יחזור להיות צבע הכלנית ושמספרים יהיו כלי מתמטי ותו לאו. כולי תקווה שימים אלו יגיעו במהרה ועד אז נקווה כי ננצח בכל המלחמות, כולל מלחמת המספרים שנכפתה עלינו.
הכותבת הינה בוגרת תואר ראשון בתקשורת במכללת ספיר, עיתונאית במרכז תקשורת שדרות, המתגוררת בשדרות.
תאריך:  14/01/2009   |   עודכן:  14/01/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דבר אליי במספרים אויבי
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
המשוואה שגוייה בתכלית.
מורה נבוכים  |  14/01/09 20:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר יובל ברנדשטטר
שתי מלחמות אפשר לשייך ישירות לפה הגדול של אולמרט: מלחמת לבנון השנייה, והמלחמה הבאה נגד הממשל האמריקני    אם יש במנהיגות הישראלית קצת רוח ואחריות, עליהם להתקשר לגברת רייס ולהתנצל, ולהתנצל שוב
ד"ר אברהם בן-עזרא
מבצע "עופרת יצוקה" עומד להסתיים, ואם סיומו יהיה בחוסר תבונה מתוך עיוורון מדיני והכחשת המציאות - אזי ההישג הצבאי יירד לטימיון על כל המשתמע מכך
אורי נטע
כל אישה, זקן וילד המכינים אוכל ללוחם, מלינים אותו ונותנים לו צידה לדרך הם תומכי לחימה ובני מוות ממש כמו הלוחם עצמו
גרשון אקשטיין
הראיון עם חאלד משעל (דמיוני כמובן) מחדד את השאיפות והרצונות של החמאס לאור מצבם העגום ברצועת עזה כתוצאה מ-18 ימי לחימה קשים, ומבהיר מדוע ההברחות הינן החמצן שבלעדיו אין תקומה לחמאס
יוסי אחימאיר
המשך יכולת הירי על מערב הנגב פירושה, שמלחמת 'עופרת יצוקה' עדיין לא השיגה את יעדה    אבל לא רק סיום הירי יסמן את הנצחון המיוחל - גם חיסולם של כמה מנושאי השמות המוכרים לכל אזרח בישראל ובראשם איסמאעיל הנייה
הצצה לטייסת 'הגמל המעופף'   /   ארנון בן-דרור
תיאטרון היידישפיל בדרום הארץ   /   אלינור גליקמן
אסד: השפעת המלחמה יותר מסוכנת מהמלחמה   /   מחלקה ראשונה
הרתעה או הסכם: מה עדיף?   /   ד"ר צ'לו רוזנברג
מומלץ להפסיק להרוג ילדים   /   יואב יצחק
בצלם מפיץ במתכוון מידע בלתי מבוסס   /   יהונתן דחוח-הלוי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il