מבין כל הנימוקים שהועלו נגד "שתי מדינות לשני עמים" דומה כי נשכח נימוק מרכזי אחד. והוא: כל מדינה פלשתינית שתקום תהיה מדינת עולם שלישי.
יש כמה דברים המשותפים לכל מדינות העולם השלישי. רובן ככולן מדינות הנשלטות בידי משטרים רודניים מושחתים ומשחיתים. מן העובדה הזו נובעות עיקר בעיותיהן של מדינות אלה. המשטר המושחת אינו משקיע בתשתיות, בחינוך, ברווחה, בפיתוח ובייצור. הוא מקצה את המיליארדים הרבים המגיעים אליו (מסיוע מן המדינות העשירות, מתמלוגי נפט, ממכירת אוצרות טבע) בעיקר לרווחת שכבה קטנה שמסביב לשליטים. בהיעדר השקעה בתשתיות ובחינוך, בלי השקעה בפיתוח ובייצור, אין שום סיכוי למדינות אלה לצאת ממצבן. הסיוע בן המיליארדים וההכנסות העצמיות נבלעות כולן לכיסי השליטים. ההמונים נשארים בבערותם, בפיגורם, בסבלם, בתסכולם ובעוניים הנצחי.
קו נוסף המאפיין את מדינות העולם השלישי הוא השקעת המשאבים שיש להן בעיקר למטרות של האדרת השלטון, פיתוחים צבאיים, תוקפנות כלפי מדינות קרובות ורחוקות.
עם מדינות העולם השלישי נמנות קוריאה הצפונית ועוד כמה מדינות בדרום מזרח אסיה. חלק גדול ממדינות אפריקה, חלק גדול ממדינות דרום אמריקה. עם מדינות העולם השלישי נמנות כל מדינות ערב, ללא יוצא מן הכלל. ההבדלים בין מדינות ערב השונות הם הבדלים כמותיים ולא איכותיים. אף אחת ממדינות אלה לא עשתה מאומה כדי לקדם עצמה במישור הכלכלי. די להשוות את מדינות ערב למדינות כמו קוריאה הדרומית, טייוואן ומדינות רבות אחרות שהפכו ממדינות מפגרות למעצמות תעשייתיות בכמה עשרות שנים. במדינות ערב יש אלמנט נוסף שאינו קיים במדינות אחרות של העולם השלישי: קנאות דתית חשוכה ושנאת זרים קטלנית. בקרוב תתווסף להן מדינת פלשתין, שלא תהיה שונה מהן בקווי המיתאר היסודיים.