המשטרה פנתה לצה"ל בבקשה לסייע ממחר (יום ה', 25.3.20) בסיוע לאכיפת הגבלת התנועה של הציבור ברחובות. חיילים יוצמדו לשוטרים על-מנת לסייע להם באכיפת התקנות. בשלב זה יצטרפו כ-650 חיילי צה״ל לפעילות המשטרה ובהמשך המספר יגדל ל-3600 אם ההסגר והגבלת התנועה תתרחב עוד יותר.
מהשעה 17:00 המשטרה תאכוף בין השאר הגעה וכניסה לגני משחקים ולחוף הים. מי שיעבור על התקנות יקבל קנס של 500 שקלים. זאת למעט בעל העסק שיקבל קנס של 5,000 שקלים.
כמו-כן יוקמו מחסומים בכניסות לשכונות גדולות ובכניסות לישובים. "אם נראה שתהיה בוטות של תנועה אסורה, אנחנו נטפל ביד קשה", אומר גורם בכיר במשטרה בתדריך לכתבים.
בהערכת המצב שקיים השר לביטחון הפנים בהשתתפות מ״מ המפכ"ל ניצב
מוטי כהן, מ״מ נציב שב"ס גונדר אשר וקנין, נציב כב״ה רב טפסר
דדי שמחי, קציני צה״ל ואנשי מגן דוד אדום, סוכם על המדיניות הבאה:
1. מדיניות האכיפה תהיה סובלנית ומכילה, לאור המצב המיוחד והצורך להאבק יחד בהפצת הנגיף.
2. המיקוד בימים הראשונים לאכיפת התקנות יהיה בהסברה לציבור.
3. לאור המורכבות באכיפת התקנות, יש לתעד באמצעות מצלמות הגוף של השוטרים את המפגש עם האזרח בימים אלו.
4. יש לחדד לציבור את החובה של נשיאת תעודת זהות או תעודה מזהה ביציאה מהבית בפרט בתקופה זו.
5. יש להסמיך את השוטרים להטיל קנס כספי על בעלי מרכולים, שמכניסים לקוחות ללא בדיקת חום, או מאפשרים עומס וצפיפות.
6. לאור הסיכון המוגבר לאלימות בתוך המשפחה בימים אלה, תבצע המשטרה פיקוח מיוחד בתחום זה, כולל ביקורים בבתים של משפחות שבהן מתגוררות נשים מאוימות או שיש חשש לפגיעה בהן.
7. יש לפרסם בדחיפות את ההנחיות החדשות גם בערבית, רוסית ואמהרית ע"י המשטרה.
8. יש לשלב את לוחמי האש בפעילות הסיור והנוכחות של המשטרה יחד עם חיילי צה"ל ובנוסף לפעול לשילוב מפקחי משרדי הממשלה ורשות הטבע והגנים באכיפת התקנות בשטחים שבאחריותם.
השר
גלעד ארדן אמר בפתח הישיבה: ״התקנות האלה מייצרות את אתגר האכיפה המורכב והקשה ביותר מזה עשרות שנים, אבל האתגר הזה הוא אתגר חשוב כיוון שהאכיפה שלנו מצילה חיים ולמעשה הפעילות שלנו, של השוטרים, של החיילים, של הכבאים, של הסוהרים צריכה להעשות הפעם יותר מתמיד בצורה מכילה, בצורה סובלנית, בצורה שמשתפת את אזרחי המדינה כי כולנו פה במטרה אחת - לעצור את ההתפשטות של הנגיף״.