מחירי הנפט חזרו לעלות (יום ו', 3.4.20) למחרת היום בו רשמו את העלייה החדה ביותר אי-פעם. בשעות הבוקר ירדו המחירים בכ-4%, אך לאחר מכן חזרו לרשום עליות חדות. בשעה זו (18:00) מזנק מחיר הברנט ב-11% ל-33.30 לחבית, ומחיר הנפט מטקסס - ב-4.7% ל-26.50 דולר. בבורסות בניו-יורק נרשמות ירידות של כ-1%, בדומה לירידות בבורסות לונדון, פריז ופרנקפורט.
מחירי הנפט נסקו אמש (2.4.20) ביותר מ-20% בעקבות ציוץ של הנשיא
דונלד טראמפ, ממנו עלה, כי רוסיה וסעודיה קרובות להסכם שיביא לקיצה את מלחמת המחירים בה פתחה סעודיה בחודש שעבר ואשר הביאה לצניחת מחירי הנפט ב-50%. טראמפ כתב, כי הנסיך מוחמד בן סלמן שוחח עימו ועם הנשיא
ולדימיר פוטין, וכי יש הסכמה על קיצוץ התפוקה ב-10 מיליון חביות ליום.
ואולם, שני הצדדים מיהרו להכחיש את דבריו האופטימיים של טראמפ. רוסיה הודיעה שאין הסכם, ואילו סעודיה הבהירה, כי היא מבקשת לכנס פגישת חרום של "אופ"ק+" - הכינוי למדינות החברות בארגון לצד אלו שאינן חברות בו, ובראשן רוסיה, בניסיון להגיע ל"פתרון הוגן". משמעות ההודעה היא, שגם סעודיה אומרת שאין שום הסכם ושהיא תסכים להפחית את תפוקתה רק אם מדינות נוספות יעשו זאת. ייתרן שהסעודים ידרשו שגם ארה"ב, המפיקה הגדולה ביותר כיום, תקצץ את תפוקתה.
על-פי ידיעות לא רשמיות, סעודיה מוכנה לחזור ל-9 מיליון חביות ביום - הרמה שלפני מלחמת המחירים - אם מדינות אחרות יקצצו גם הן את תפוקתן. בחודש שעבר העלתה סעודיה את התפוקה ב-2.3 מיליון חביות ליום, והחודש היא מתכננת להוסיף 500,000 חביות ביום.