ועדת השרים לענייני קורונה אישרה (יום ה', 16.4.20 את המשך ההגבלות על ירושלים תוך צמצום הסגר בשכונות בעיר, וקיומו של סגר חלקי בבני ברק. ההחלטה נכנסה לתוקף בשעה 18:00.
על-פי ההחלטה, ההגבלות יחולו רק על הכניסה לבני ברק ועל היציאה ממנה באמצעות תחבורה ציבורית, עד יום שני. אזור התעשיה בחלקה הצפוני של העיר הוחרג מההגבלות. עיריית בני ברק התחייבה לפנות 700 חולים למלונות המיועדים לבידוד חולים. כמו-כן בהצעה שאושרה, יימשכו ההגבלות על ירושלים וזאת לפי חלוקה לרובעים, תוך הכרזה על חלקים בעיר כעל אזור מוגבל עד לתאריך 19 באפריל 2020. מכל אחד מהאזורים תתאפשר יציאה למקום העבודה וחזרה ממנו:
- רובע 1, למעט עוטף ירושלם כפר עקב, אזור התעשיה עטרות, בית חנינא, פסגת זאב ועוטף ירושלים שכונת השלום.
- רובע 2, למעט אזור תעשיה הר החוצבים, פארק מטרופוליני עמק הארזים ופארק מטרופוליני עמק מוצא.
- רובע 3, למעט אזור תעשיה גבעת שאול, בית הכרם, מינהל מוסדי הר הרצל, יובלים, גנים, רמת דניה ובית החולים הדסה עין כרם.
- רובע 5, למעט מינהל מוסדי קריית הלאום ובית דוד ורובע 7, למעט א-טור, מנהל מוסדי הר הצופים, עיסאוויה והגבעה הצרפתית.
ההקלה בסגר על בני ברק למרות נתוני החלואה הגבוהים לפיהם בעיר יש 2,160 חולים, כששיעור העלייה בתחלואה עומד על 16%. על-פי נתוני משרד הבריאות, בירושלים אובחנו בימים האחרונים עוד 160 נדבקים – עלייה של כ-7%.
סגן ראש עיריית בני ברק, עו"ד גדליהו בן שמעון אמר בתגובה להחלטת ועדת השרים: "הסגר נכשל כישלון חרוץ. הניסיון להחזיר את המחסומים לבני ברק, נועד לרצות גורמים אנטי חרדים בלבד. אנחנו קוראים לחברי הממשלה לא להיכנע לפופוליזם זול אלא לבצע צעדים אמיתיים, על-מנת להוציא את החולים מהעיר. זה הפתרון היחיד היעיל בעת הזו."