X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
מה המשותף לשמעון פרס, לאהוד ברק, לציפי לבני ולשאול מופז? ניחשתם נכון - כל הארבעה משרתים רק את עצמם ולא את מדינתם
▪  ▪  ▪
לעצמם! שמעון פרס וציפי לבני [צילום: AP]
הלך הרוחות החיובי בעולם לגבי הרשות הפלשתינית, בעידודו של אובמה והאיחוד האירופי, האציל עדנה רבה על חבורות משרתי עצמם בפוליטיקה הישראלית אשר נתלו על אמירי העץ האובמי על-מנת לקדם את מאווייהם האישיים גם אם הדבר בא לכאורה על חשבונה של מדינת ישראל וקיומה.
מעשיהם של אלו המובאים להלן מתאפיינים בנטילת סמכויות שלא כדין בלא שיידרשו לחובות המתלווים לשרלטני מדיניות חוץ ישראלית כדוגמתם. הינם מפריחים באוויר תוכניות שלום מעוקמות בתקווה כי התקשורת תשית ליבה אליהם ויזכו בפירורי תהילת עולם. מעשיהם הינם כתקיעת מקלות בגלגלי הדמוקרטיה הישראלית וממשלתה הנבחרת וברי בחלקו כי אכן זו כוונתם.
אהוד ברק
מצבו האלקטורלי כפי המשתקף בסקרים הינו עלוב. "מורדי העבודה" אינם מוסיפים למצבה העגום של מפלגת העבודה. וראה זה פלא, אהוד ברק הפך "לנחום תקום" ומחצרץ מנגינות "שלום אכזב" ורוממות "שלטון החוק" בנחרצות חשודה.
קשה שלא להצביע על מצבה העגום של מפלגתו כסיבה המרכזית לנחרצות "השלום" של האיש. ברי כי הוא עמל לאגף את "מורדי העבודה" משמאל על-מנת לקרוץ להם כי הינם יכולים לבטוח בו כמוביל מהלכי שלום ובכך אולי לשכח את תאוות הנטישה שנפלה עליהם. נעלם ממנו כי הינו שייך לפלג "השמאלני לאומי" המרכזי במפלגת העבודה, אשר מקומו הטבעי יותר כיום הוא במרכז המפה הפוליטית ואף בימין המתון מפאת שהשמאל הקיצוני במפלגתו רחק אף מעבר לשמאל הקיצוני. גם אם יזעק ברק את 'יללת התן' הרי הינו עדיין מהלך כברווז ומגעגע כברווז דהיינו, הינו ברווז.
נבצר ממנו להבין, או שמסרב הוא להפנים, כי לא הדרך המדינית שלו היא שורש הבעיה אלא התיעוב והבוז שהללו רוחשים לו באופן אישי. לא בקו מדיני אחר חפצים הם, אלא במנהיג אחר למפלגת העבודה. מאמציו, כמובן שלא יניבו פירות ולא יחזירו "המורדים" לחיק המפלגה, אך מאידך-גיסא יערערו את יחסיו התקינים כיום במסגרת קואליציית בנימין נתניהו ובכך יוציאוהו קירח מכאן ומשם.
לי ורק לי
המשותף לכל האנשים הללו הינה חתירה נואשת לשיפור מעמדם האישי עקב תסכולם העמוק מדלות הישגיהם בפוליטיקה הישראלית. נוהגים הם בדומה לתוכנית "הישרדות" טלוויזיונית פוליטית, תוך התעלמות קנטרנית מצרכי הביטחון והקיום של מדינת ישראל. עצם הפצת תוכניותיהם וקידומן בארצות הים בניגוד לחובתם להעלותן וללבן הסוגיות במסגרות הלגיטימיות של הדמוקרטית הישראלית, מלמדת כי אינטרסים מעוקמים וחפצם האישי עולים על רצונם בטובתה של מדינת ישראל.
נקל למצוא קווים משותפים בין עמותות השלמונים הישראליות כגון "בצל"ם", "שלום אכזב", "שוברים שתיקה", "האומץ לסרב", "משמר המחסום", "מוסאווה", "עדאללה" ועוד רבים ובזויים שכמותם מטעם מדינות האיחוד האירופי יחדיו עם "הקרן החדשה לישראל", אשר אנשיהן סובבים בישראל וברחבי העולם, ומקדמים אג'נדה זרה לקיומה של מדינת ישראל, לבין "יוזמות השלום" הנלעגות של הנזכרים לעיל.
באם חפצים אנו בתשובה מדוע נמצאת משילות השלטון במדינת ישראל בקשיים כה גדולים, הרי הנה אחת התשובות. באם נוסיף על כך את קיעקוע הדמוקרטיה והשלטון הלגיטימי בה, המתקיים דבר יום ביומו על-ידי בית המשפט העליון והפרקליטות עושת דברו, הרי שנקבל תשובה שלמה יותר. כך הוא כאשר "איש הישר בעיניו יעשה", "כל דאלים גבר", ו"בימים הללו אין מלך בישראל", ואידך זיל גמור.
ציפורה שפיצר
באם הייתה הגברת שפיצר נאלצת להרוויח למחייתה כאשת מכירות, קרוב לוודאי שהייתה גוועת ברעב. מעולם לא זכה פוליטיקאי במקומותינו למנות בוז, תיעוב ומיאוס מצד הציבור, עקב אופייה הלהגני הבעייתי, כפי שקיבלה זו הגברת ובדליים גדולים.
כדי ביזיון וקצף מנסה הגברת למכור לנו סחורה ישנה, עבשה ומסמורטטת משנים קודמות כסחורה המבריקה והבלעדית בשוק. הציבור, כמובן שאינו קונה את להגה. יועץ סתרים פלוני מבית אחיתופל לחש באוזנה ודאי כי עליה להיות בתודעת הציבור באורח קבע עד לבחירות הבאות. האיש שכח להדגיש בפניה כי עליה להביע דברי חוכמה ולא אותם פרצי איוולת שהיא שופכת ומזהמת אוזנינו בם חדשות לבקרים.
מעולם לא התפרסמו נתוני המשא-ומתן שניהלו שפיצר ואולמרט כל אחד בפינתו עם הרשות הפלשתינית. מאידך-גיסא, מעזה הגברת החסודה למכור לנו את החתול בשק הזה כהמצאת המאה. היא אינה מפנימה כי נתוני המשא-ומתן שניהלה לפני שלוש שנים ושנתיים, אשר אנו איננו מודעים להם כלל וכלל, אינם ישימים לתנאינו כיום.
התעקשותה החשודה לדבוק בסחורתה המתמקמקת, אלו תוכניות "השלום" של האתמול, הינה נלעגת. נתוני "השלום" בו דנה שפיצר אינם רלוונטיים יותר לזמננו וגם נראה כי לא יהיו.
מאידך-גיסא, הרי "נפלא" לחזות (תמיהה היא, האם דברי מופז היו "נפלאים" או אלו "נפלאו" מבינתה?) בעיניה הכלות של השפיצר וקרביה המתהפכים עליה בראותה את שנוא נפשה ראש ממשלת ישראל, מר בנימין נתניהו, מצליח לא רע ואף צובר פופולריות נוספת בעוד נתוני הסקרים האחרונים אינם מחמיאים לה ולמפלגתה. כל אלו מטילים את הגברת לסחרור-אמוק, להתבלט ויהי מה.
שאול מופז
ניתן לחוש השתתפות בדחקו של הרמטכ"ל לשעבר ומספר שתיים כיום במפלגת קדימה - שאול מופז - בכך כי תחושתו כי ראשות המפלגה נגזלה ממנו באמצעי זיוף פסולים, אפשר שיש לה על מה לסמוך.
מאז הפריימריז לראשות מפלגת קדימה, ובוודאי לאחר הבחירות לכנסת השמונה-עשרה בראשית שנת 2009, אינו יודע שאול מופז נפשו. הינו מתבונן ביושב-ראש מפלגתו ובוודאי ממלמל לעצמו כי הוא זה שהיה צריך להיות בראש השולחן במקומה של ציפורה שפיצר. יש להודות על האמת, כישוריו של מופז, גם אם אינם משהו באשר לפוליטיקה הישראלית, הריהם עדיין עולים מונים רבים על אלו של הגברת שפיצר. חבל רק כי הופעתו וסגנון דיבורו אינם מכירים ויציגים דיים.
יוזמת השלום החדשה מבית מופז הינה כולה נסמכת על רגשות התסכול של האיש, החש כי נעשה עימו עוול גדול. אם נודה על האמת, הרי המשימה שלקח על עצמו הינה סבוכה. המגוון ההזוי של יוזמות השלום כיום והצורך לדחוק יוזמה אשר לא תתחכך באורח צורם מדי עם שלל היוזמות האחרות, מחייבת לוליינות מדינית ויצירתיות ראויות לציון.
כך או כך, הצליח מופז לייצור לעצמו כותרות תוך שהוא מבדל עצמו מציפורה שפיצר בהביאו תוכנית "שלום" עתידנית לעומת תוכניתה של השפיצר, זו אשר שורשיה נטועים בעבר ואבד עליה הכלח.
שימון פרס
נשיא המדינה נע כאחוז תזזית, תוך "חתרנות בלתי נלאית", מקצווי העולם לקצהו כאשר האזרח הישראלי מממן נסיעותיו הנאמדות בהון עתק וזאת על-מנת ש'שימון' יוכל להפיץ דעותיו האישיות, שאינן ממלכתיות, לגבי השלום באזורנו. נראה כי הנשיא שכח מקומו, אפשר כי נוזליו עלו לראשו, או בכוונת מכוון מתעלם מהגדרות משרתו. שימון חותר להוות תחליף, או למצער כמשקל נגד, לממשלת ישראל הנבחרת ופועל בכך לדה-לגיטימציה של הדמוקרטיה הישראלית.
[עוד בנושא: לאן רץ הנשיא פרס?]
שימון עושה משרתו קרדום לחפור בה בכך שמערב שליחויות לגיטימיות אשר הוטלו עליו בידי הממשלה ומערב בהן, ודאי שלא לרוחם של שולחיו, ממאווייו ומרעיונות "השלום" האישיים שלו וכך שכרם של הממשלה וכלל הציבור יוצא בהפסדם.
שימון נושא על גבו מספר חטוטרות המטילות צל כבד על המורשת שהינו ודאי נואש להותיר אחריו. הסכם אוסלו השנוי במחלוקת הותיר אחריו שובל מדמם של אלפי נרצחים משני הצדדים והאצבעות באורח טבעי ובצדק מופנות אל שימון. הוא הגה ובנכלוליות אופיינית פעל ליישום הרעיון יחד עם חתרן ומאחז עיניים בלתי נלאה אחר - יוסי ביילין. הוא שסובב בכחש את ראש הממשלה יצחק רבין להאמין באיכותו של ההסכם, כנגד רצונו וחושיו הבריאים שרמזו לו אחרת.
בנוסף, שמועות עקשניות, אשר אומנם עדיין לא הוכחו סופית, מושיטות אצבע מאשימה כלפי "האוסלואידים", ששימון נימנה עליהם, כמעורבים ברצח רבין מהטעם כי יצחק רבין נוכח להוותו באסון שהמיט במו ידיו על עם ישראל וחתר לסגת מהבנות אוסלו, בעוד "האוסלואידים" דבקו נואשות במתווה המקורי, עד כדי מוכנות לנקוט בכל אמצעי. כל הללו מעיבים על ערוב ימיו ובוודאי יסתחררו בציבור במשנה תוקף לאחר הסתלקותו.
נראה כי קפצנותו ותזזיותו בייזום מהלכי שלום המנותקים מההוויה האזורית, ממש בנוסח הסכם אוסלו, באות לנסות להשאיר אחריו מורשת "שלום" אשר תעמעם את רצחנותם של המהלכים שהוביל הוא בעבר.
נבצר ממנו להבין כי לא יוכל לעולם למחוק את הכתם הקודר מעברו, באשר מהלכים היסטוריים משאך נעשו, חקוקים בסלע ואין כל אפשרות לשכתבם, למצער לא במדינת ישראל דהיום.
תאריך:  23/11/2009   |   עודכן:  23/11/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משרתי עצמם
תגובות  [ 11 ] מוצגות  [ 11 ]  כתוב תגובה 
1
נא לא לערבב מין בשאינו מינו
/ךףלאכר/'  |  23/11/09 16:31
2
עד מתי ישמעוון
ארני   |  23/11/09 19:13
3
ול"סחורה" זאת, עדיין יש ביקוש ל"ת
הניה  |  23/11/09 20:01
4
לתת לכותב את פרס השנאה
דרק מיט וסר  |  23/11/09 23:38
 
- כמה עילגות..
א.ב.ג.ברקוביץ  |  24/11/09 03:37
 
- אצל ארון - השנאה חסמה את הראש
אבנר מרעננה  |  24/11/09 08:43
5
אבל שימון ואהוד ביחד עם נתניהו
גדעון אמיר  |  24/11/09 00:59
6
ביום בו יפתחו ארכיוני ה-CIA
אזרח ספקן  |  24/11/09 01:06
7
וללא ספק!!!!!!!!!!!! ל"ת
קורןנאוה טבריה  |  24/11/09 06:11
8
הכל אמת ויציב,מה הלאה?
אליהו חיים  |  24/11/09 07:49
9
מספרים על ציפי פרימו מחולון.
ציפי פרימו  |  2/12/09 07:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ש. אבינר, ע. כהן, י. זולדן
מה התועלת בפרסום שאלות SMS לרבנים?    האם תשובות אינסטנט יכולות לגרום נזק ואולי הן מועילות לשואל וגם לרב העונה?    ומה בכלל ההבדל בין שו"ת SMS לשו"ת המובא באינטרנט?
מיכאל פואה
ישראל, שהעמידה חיילים קפואי מבט ונטולי מצפון, שבשם הציות העיוור לחוק גירשו אחיהם מביתם, נמצאת בסינדרום הסיני-סדומי
עו"ד יוסי דר
אפשר להתחיל מביהמ"ש העליון בתור פיילוט ואח"כ להתקדם לבתי המשפט הנמוכים יותר    מי אמר שהמדינה צריכה לנהל את העניינים?
יאיר קרני
אם האישה סובלת ממשקל עודף, עליה להתחיל בפעילות גופנית ודיאטה דלת קלוריות לפני הכניסה המתוכננת להריון    אישה בהריון צריכה להוסיף לתפריטה 300 קלוריות ליום
רפי מן
כיצד איבדו חברות הטלוויזיה את הרייטינג, כיצד הן מתכוונות למצוא אותו וכיצד תאבד הפרטיות שלנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il