X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הנטורופתית אפרת נבון-כהן ממכללת השף עושה סדר בכל המיתוסים והשמועות על שמנים, ומנסחת את המדריך המלא לבריאות השמן וגם מתכון מיוחד לחנוכה
▪  ▪  ▪
סופגניה ללא טיגון [צילום: יח"צ]

אילו שומנים טובים לגוף שלנו, באילו חומרי גלם נמצאים שומנים בריאים, מה יעלה בגורלה של המרגרינה במערכת העיכול ואיך מבשלים בלי טיפת שמן מיותרת?
  • שומן זה דווקא טוב, ואומגה עוד יותר
למרות הדימוי השלילי, שומנים הכרחיים לתהליכים שונים בגוף, וחלקם גם עוזרים לנו לפרק כולסטרול ואף לעודד תהליכי הרזייה. כך לדוגמא: אומגה 3 (חומצת השומן הבריאה ביותר) שנלחמת בכולסטרול הרע, בדלקות, מזינה את המוח, מעולה למניעה וטיפול בבעיות קרדיווסקולריות, מגינה מסרטן, מעודדת תהליכי הרזיה ועוד. את האומגה ניתן למצוא בדגי ים צפוני (טונה, סלמון, מקרל, הרינג, סול), באגוזי מלך, אגוזי פקאן וזרעי פשתן.
  • השומן שחיוני לדיאטה
אגוזים, שקדים וגרעינים שונים, מצויינים לבריאות ובבקשה לא לחשוש מעצם היותם שומניים. הם מכילים אבץ, מגנזיום, ברזל, סידן, חלבונים, אומגה 3 ועוד רכיבי תזונה טובים. אפשר ורצוי ליהנות מהם כל יום, כאשר יש לגוון בצריכתם ולאכול שניים מבין האפשרויות הבאות: 4 אגוזי מלך שלמים / 4 פקאנים שלמים / 3 אגוזי ברזיל / 8 שקדים לא קלויים / 8 קשיו / כף גרעיני דלעת קלופים / כף גרעיני חמנייה קלופים.
  • נס הטחינה
טחינה היא גם סוג של שומן - מקורה בשומשום. העדיפו טחינה משומשום מלא המכילה פי 3 יותר ברזל ופי 10 יותר סידן. גם אבוקדו הוא גם סוג של שומן והוא מעולה לבריאותכם. הסתפקו בשליש אבוקדו ליום.
  • רק בכבישה קרה
בבקשה בבקשה השתמשו רק בשמנים מכבישה קרה. במקום הראשון שמן זית מכבישה קרה ובמקום השני שמן שומשום מכבישה קרה. על הבקבוק להיות כהה ושמור הרחק מאור וחום. כל השמנים המזוככים עוברים תהליכי עיבוד שגורמים לבריאותכם ללכת לאיבוד.
  • שומרים על בריאות השמן
כל חימום של שמן בטמפרטורה שגורמת לו להוציא עשן או לבעבע, יוצר רדיקלים חופשיים שגורמים לחמצון בגוף: פעולה המקדמת תהליכים סרטניים בגוף.
  • עושים חרם על המרגרינה
שימו לב: מרגרינה היא שומן צמחי מוקשה, ומהווה סיכון רציני למחלות לב וסרטן. התרחקו ממנה כמו מאש והעדיפו חמאה או שמן על פניה.
  • שמן בלי טיפת שומן
אפשר ורצוי לאדות בצל ללא שמן, על-ידי טיגון על אש נמוכה ועם מחבת או סיר מכוסים. בצורה זו הבצל יתבשל במיץ של עצמו, ואת השמן אפשר להוסיף (אם בכלל) רק בסוף הבישול.

סופגנייה לא מטוגנת - בריאות בחנוכה
מתכון בריא במיוחד, עם סופגניות ללא טיגון השומרות על הטעם האותנטי של חנוכה
▪  ▪  ▪

חומרים:
  • 4 כוסות קמח חיטה מלאה מנופה (אפשר גם קמח כוסמין)
  • 2/3 קוביה (40 גרם) שמרים טריים
  • 200 מ"ל יוגורט
  • 1 כוס מים פושרים עם כמה טיפות מיץ לימון
  • חצי כוס סוכר חום או שליש כוס סירופ אגבה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס רסק תפוחים
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
  • נמיס את השמרים בחצי כוס מהנוזלים + כפית מהסוכר, עד שנוצרת תסיסה.
  • נערבב בקערה גדולה 2 כוסות מהקמח, את שאר הנוזלים ואת שאר חומרי הבצק - שימו לב: על החומרים להיות בערך בטמפרטורת החדר כדי שהשמרים יעבדו.
  • נוסיף את תמיסת השמרים ומערבבים היטב.
  • נוסיף בהדרגה את שאר הקמח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד - על הבצק להיות מעט דביק, ולא נוסיף עוד מים חמימים.
  • נניח לבצק לתפוח במקום חמים במשך 40 דקות.
  • עכשיו נלוש את הבצק במשך כשלוש דקות ונניח שוב לתפיחה במשך 40 דקות.
  • נחמם את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), ונרפד תבנית בנייר אפייה או נשמן תבנית שקעים - אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, למרות שהשמן תורם לתחושת הסופגנייה. נשמן היטב את הידיים וניצור בעדינות את כדורי הסופגנייה.
  • נניח את הכדורים בתבנית האפייה, ונאפה במשך כ-20 דקות. מדי פעם מומלץ לבדוק האם הסופגניות מוכנות.
  • לסיום נזריק ריבה טבעית ונפזר סוכר חום טחון מלמעלה.
  • מומלץ לאכול כמה שיותר טרי.

מחברת המאמר הינה נטורופתית ממכללת השף
תאריך:  14/12/2009   |   עודכן:  14/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שמן שמן תרדוף
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ואיך מטגנים שניצל עם ביצה?
אמיר2008  |  14/12/09 23:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד עמית חלמיש
לאף אחד לא נעים לגלות בסוף החופשה, ששילם על מה שלא קיבל, או - גרוע מכך - על מה שבכלל לא היה צריך
נועם פרוימוביץ
לקראת חגיגת הקניות בכריסטמס ובחנוכה, חברת אבטחת המידע קספרסקי גיבשה שורה של טיפים לקניות מקוונות בטוחות
יוסי ריבלין
הייתכן שאחרי שהסופר עמוס עוז לא קיבל את פרס נובל, החליט מאיר שלו לכוון פעמיו אל הפרס הזה?    הערה ספרותית קלה
איתן גנור
פסה"ד של השופט סולברג מביא ניתוח מפורט של הכתבה של אילנה דיין ואת העיוותים שהיו בה ואינו מסרס עיתונות חוקרת. עובדה.
גרשון אקשטיין
רוב הציבור חפץ בשלום ולכן בל יופתעו יוזמי החקיקה מתוצאות משאל-עם    יתרונות ומגבלות למשאל-עם, ומדוע עיתויו אינו טוב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il