מנהלי בתי החולים הדסה, שערי צדק, לניאדו, מעייני הישועה ושלושת בתי החולים בנצרת- האנגלי, הצרפתי והמשפחה הקדושה ערכו (יום ד', 13.1.21) מסיבת עיתונאים ומפגן מחאה מול משרד האוצר בירושלים. מנהלי בתי החולים טוענים כי הם עומדים על סף קריסה כלכלית בשל אפליה תקציבית מול בתי החולים הממשלתיים. המנהלים הודיעו כי בשבוע הבא יעברו כל בתי החולים הציבוריים בישראל למתכונת חרום בלבד ולא יינתנו טיפולים שאינם דחופים.
״בתי החולים הציבוריים מורעבים ומקופחים במשך שנים רבות. מערכת הבריאות רואה בנו בן חורג של המערכת, סרח עודף שאפשר להרעיב, להשתיק ולטאטא מתחת לשטיח. הצלחנו להתקדם למרות ההרעבה, אבל מגיפת הקורונה טרפה את הקלפים האחרונים שלנו". כך אמר מנכ"ל לניאדו, נדב חן. הוא הוסיף: "התגייסנו למלחמה בקורונה, רכשנו ציוד ותרופות, ובשיאו של גל שלישי אין לנו מאיפה לשלם לספקים שלנו, לשולמנים. מלאי החירום שלנו ירדו מתחת לקו האדום. אם לא יהיה שינוי, ביום רביעי הבא נגיע לקו השחור, לא נוכל לנתח ניתוחים לא דחופים ונתרכז בהצלת חיים בלבד. נעבור לעבוד במתכונת חירום. תושבי ירושלים, נתניה, נצרת ובני ברק זכאים שבתי החולים שלהם יקבלו את אותם תקציבים של תל אביב, חיפה ובאר שבע".
מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק פרופ'
עופר מרין: "לא חשבתי אף פעם שאצטרך לדבר על כסף ומשאבים. במקום לטפל בחולים אנחנו צריכים לבוא יום אחרי יום להתחנן למשרד האוצר לתקציבים. פתחנו את 2021 עם הלשון בחוץ. 7 בתי החולים שנמצאים כאן לא יכולים לסיים את החודש. המצב הבלתי נתפס הזה מסתיים. ביום ראשון נתייצב פה למאהל מחאה ולא נזוז עד שנקבל משאבים להעניק טיפול זהה למטופלים שלנו."
מנכ״ל הדסה פרופ׳
זאב רוטשטיין: "הדסה מוצפת בחולים, נכון להיום בבוקר מטפלת ב-140 חולי קורונה, ואין לי מאיפה לשלם שכר לעובדים שלי. אני לא רוצה להיות מנהל בית חולים שלא יכול לשלם שכר בסוף החודש. הסאגה הזו חייבת להיפסק. אנחנו לא מחפשים מדליות ולא פרסים, אלא שיתנו לנו את האמצעים לבצע את העבודה שלנו."
מנהל בית החולים המשפחה הקדושה בנצרת ד״ר אברהים חרבג׳י: ״אין לנו יותר הכנסות. קופות החולים חונקות אותנו ומשרד האוצר לא מסייע. אי-אפשר לנהל את המלחמה בלי תחמושת. ראש הממשלה, שרי האוצר והבריאות -תעזרו לנו, אנחנו לא מסוגלים לנשום יותר״.
מנהל בית החולים האנגלי בנצרת פרופ׳ פהד חכים: ״המילה בושה לא מספיק גדולה כדי להביע את מה שקורה פה. שיתבייש שר האוצר, חנקתם אותנו. אני מתבייש להיות מנהל בית חולים היום בישראל. אין לי איך לשלם לספקי האנטיביוטיקה שלי היום. כולם מודעים למצב, מסכימים איתנו, אבל לא עושים כלום. אנחנו בסך-הכל דורשים שוויון."