חברת התרופות האמריקנית פייזר הודיעה (יום ד') כי החיסון שפיתחה יעיל ובטוח לילדים מגיל 12-15. בניסוי שביצעה החברה, השתתפו 2,260 נערים מתבגרים. בקבוצה שקיבלה את חיסון הדמה היו 18 מקרי הידבקות בקורונה, בעוד שבקבוצה שקיבלה את החיסון האמיתי - לא נרשמו מקרי הדבקה. בחברת פייזר ציינו כי החיסון הראה יעילות של 100 אחוזים. החברה תבקש כעת את אישור ה-FDA על-מנת לאפשר לחסן את קבוצת הגיל הזו כבר בשבועות הקרובים.
שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין מסר בתגובה להודעת פייזר: "הודעת פייזר היא בשורה נהדרת לאזרחי ישראל. אין דבר מתבקש יותר כעת מאישור מהיר של רכש חיסונים נוסף, כדי שנוכל להיות ערוכים לחיסונים מיד עם אישור ה FDA".
פרופ' צחי גרוסמן יו"ר איגוד רופאי הילדים בישראל מסר: "אנו משוכנעים שבקשת אישור חירום שתוגש ל-FDA תאושר בתוך מספר שבועות וילדי ישראל יוכלו לקבל את החיסון בביטחון מלא. אנו קוראים להורים לילדים עם מחלות רקע לפנות כבר עכשיו לרופא הילדים שבעקבות נוהל במקרים חריגים יכולים להתחסן כבר עכשיו.
בהמשך להודעת פייזר הודיעה מכבי שירותי בריאות כי כאשר תתקבל הנחייה ממשרד הבריאות, ניתן יהיה להתחיל בחיסון מאות אלפי ילדים בתוך ימים בודדים. במכבי מדגישים את חשיבות החיסון של קבוצת גיל זו במהירות וביעילות על-מנת להגביר את החסינות של מדינת ישראל מפני הנגיף. בקופה נערכים במקביל לפעולות הסברה משמעותיות בקרב ההורים על-מנת לעודד התחסנות רחבה ככל הניתן ויתדרכו בנושא את הצוותים הרפואים בדגש על רופאי הילדים. סיגל דדון-לוי, ראש חטיבת התפעול במכבי ומנהלת מבצע החיסונים: "נחנו נערכים רפואית ולוגיסטית למבצע חיסונים מותאם לגילאים אלו לצד המשך עבודה מאומצת לעידוד התחסנות בקרב המבוגרים שטרם התחסנו".