X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרד האוצר פרסם את תוכנית התקציב הרב-שנתית לשנים 2022 עד 2025 מגבלת ההוצאה המותרת תגדל מ-412 מיליארד שקל ב-2020 ל-486.1 מיליארד שקל ב-2025 ההוצאה הממשלתית על הביטחון והסדר הציבורי תגדל בכ-10.2 מיליארד שקל, ההוצאה על שירותים חברתיים - כולל חינוך, בריאות ורווחה - תגדל ב-30.3 מיליארד שקל
▪  ▪  ▪
שר האוצר, אביגדור ליברמן [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

משרד האוצר פרסם (יום א', 25.7.21) את תוכנית התקציב הרב-שנתית לשנים 2022 עד 2025. על-פי חוק המסגרות ולנוכח התחזיות המקרו-כלכליות הנוכחיות, הגידול השנתי הנומינלי הממוצע המותר בתקציב המדינה בין השנים 2022 עד 2025 יעמוד על סכום של כ-15.8 מיליארד שקל.
בשל כך, מגבלת ההוצאה המותרת צפויה לגדול מ-412 מיליארד שקל בשנת 2020, לכ-426 מיליארד שקל בשנת 2021, לכ-438.6 מיליארד שקל בשנת 2022, לכ-452.4 מיליארד שקל בשנת 2023, לכ-467.3 מיליארד שקל בשנת 2024 ולכ-486.1 מיליארד שקל בשנת 2025.
על-פי התוכנית תגדל ההוצאה הממשלתית על הביטחון והסדר הציבורי בכ-10.2 מיליארד שקל, ותעמוד על כ-97.5 מיליארד שקל. ההוצאה על שירותים חברתיים - הכוללת את הוצאות משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד הרווחה, משרדי המדע והספורט והרשות לזכויות ניצולי השואה - צפויה לגדול בכ-30.3 מיליארד שקלים, ותעמוד על כ-207 מיליארד שקל.
ההוצאה הצפויה על תקציב השירותים החברתיים עלתה בכ-1.5 מיליארד ש"ח בממוצע בשנים 2022 עד 2024 לעומת התחזית הקודמת, זאת בעיקר בעקבות עלייה בהשתתפות החזויה של המדינה בגביית ביטוח לאומי, לצד ירידה שאינה מפצה במלואה על מימון עלויות סל הבריאות מתקציב המדינה. שינויים אלו נובעים מעידכון תחזית האבטלה במשק בטווח הבינוני כלפי מטה, המשקף את היציאה המהירה של המשק ממשבר הקורונה.
ההוצאה הממשלתית על תשתיות צפויה לגדול בכ-1.6 מיליארד שקל בין השנים 2022 ל-2025 ותעמוד על כ-29 מיליארד שקל. ההוצאה הממשלתית על משרדי המטה השונים צפויה לגדול בכ-900 מיליון שקל ולעמוד על 21.5 מיליארד שקל.
ממשרד האוצר נמסר כי התנהלות בתקציב המשכי לאורך כל שנת 2020 ועד למועד זה במהלך שנת 2021,לצד התפרצות הקורונה, הביאה לשינויים בהיקף המחויבויות הצפוי של הממשלה, מאחר שחלק מהתקופה הייתה תקופת בחירות ובשים לב לריסון החל בתקופה הזאת, התקבלו מעט החלטות חדשות, למעט לצורך ההתמודדות עם הקורונה. בנוסף לכך, ההתמודדות הממשלתית עם הקורונה הביאה לדחייה של פרויקטים שונים ולצמצום הפעילות הממשלתית. לעומת זאת, ישנן הוצאות שגדלו לאור ההתמודדות עם הקורונה, כגון: האצת ביצוע בפרויקטי תשתיות אשר התאפשרה בעקבות הירידה בנסועה והסגרים, עידכון בהוצאות הריבית ושינוי משמעותי במצב שוק התעסוקה, אשר השפיעו בעיקר על מדדי המחירים.
בעידכון זה נלקחה בחשבון העובדה כי הוקמה ממשלה בחודש יוני 2021 והצפי לקידום חקיקה של חוק תקציב לשנים 2021 ו-2022 במהלך החודשים הקרובים, וזאת בהתאם לנדרש בחוק יסוד: משק המדינה ובחוק יסוד: הכנסת.

תאריך:  25/07/2021   |   עודכן:  25/07/2021
+הממשלה אישרה מעבר לכלכלה דלת-פחמן
00:52 26/07/21  |  עידן יוסף

הממשלה החליטה, במסגרת "אמנת האקלים" של האו"ם, שאושררה ע"י ממשלת ישראל, להגיש למזכירות אמנת האקלים יעד לאומי מעודכן להפחתת פליטות גזי חממה כך שבשנת 2030 הכמות השנתית של פליטת גזי חממה תפחת בלפחות 27% ותעמוד על כ-58 מיליון טונה.
לשם השגת יעד זה, החליטה הממשלה לנקוט בשורה של צעדים להפחתת פליטות גזי חממה ולייעול צריכת האנרגיה במשק.

+בן הזוג הרוצח לא יזכה ברכוש
23:26 25/07/21  |  עידן יוסף

ועדת השרים לחקיקה אישרה לתמיכה בקריאה בהצעת חוק שנועדה לשנות את המצב החוקי הקיים, לפיו במקרה של מוות של אחד מבני הזוג, הרכוש המשותף יתחלק בין בן הזוג שנותר בחיים לבין יורשיו של הנפטר. מוצע בה לקבוע כי במקרה של הרשעת אחד מבני הזוג ברצח של בן הזוג השני, יופקעו זכויותיו של בן הזוג הרוצח ביחס לדירתם המשותפת של בני הזוג. במקרה כזה, חלקו של הרוצח בדירה המשותפת יעבור ליורשיו של הנרצח.
תכליתה של הצעת חוק זו היא להגן על יורשיו של הנרצח, אשר לרוב יהיו ילדיו או הוריו, ולחסוך מהם את הצורך בעימות משפטי מול רוצח יקירם על הדירה המשותפת של בני הזוג.
בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר כי "לעיתים קרובות מדובר בילדים אשר נותרו יתומים בנסיבות מורכבות וקשות ביותר, והמעט שיש בידי המחוקק לעשות כדי להיטיב עם אלו שנותרו מאחור לאחר טרגדיה משפחתית ואישית שכזו, היא לשמור על דירתם המשותפת של בני הזוג בידי יורשי הנרצח".
היו שראו בכך קריצה וסימן לח"כ קרן ברק (ליכוד) לקואליציית בנט-לפיד, אולם ייתכן שלא מאחר שמלבדה הייתה פנינה תמנו-שטה (כחול לבן) חתומה על הצעת החוק בטרם התמנתה לשרה.

+מינימום שנת מאסר למחזיק נשק שלא כחוק
23:10 25/07/21  |  עידן יוסף

ועדת השרים לחקיקה תומכת בהצעת החוק של ח"כ שרן השכל, שבמקור נוסחה בידי גדעון סער, ולפיה ייקבע עונש מינימום של 12 חודשי מאסר על כל מי שמחזיק בנשק שלא כחוק. לדברי סער, מדובר ב"מכת מדינה".

+הצעת חוק לחיסיון טיפול פסיכולוגי או סוציאלי לנפגע עבירת מין תאושר בטרומית
23:01 25/07/21  |  עידן יוסף

ועדת השרים לחקיקה הביעה תמיכה באישורה בקריאה מטרתה של הצעת חוק להעניק חיסיון מוחלט על טיפול פסיכולוגי או סוציאלי שעובר נפגע עבירת מין בהליך המשפטי. מדובר בהצעת חוק של ח"כ מיכל רוזין (מרצ).
בשנים האחרונות ישנה מגמת עלייה במספר ההליכים משפטיים בהם נדרשו נפגעות עבירה למסור פרטים על הטיפול הפסיכולוגי או הסוציאלי שעברו, ולדברי המציעה נראה כי הקו המבחין בין דרישה לגיטימית להגנת הנאשם לבין בקשה קנטרנית שמטרתה להלך אימים על הנפגעת ולפגוע בפרטיותה שלא לצורך הולך ונשחק. כמו-כן, קיים חשש כי החשיפה הצפויה תרתיע מתלוננים מפני פנייה לרשויות אכיפת החוק ומפני מתן עדות בבית המשפט. ההסדר האמור יחול הן בהליך הפלילי והן בהליך אזרחי.

+סער על "חוק נתניהו": ההתנגדות אליו היא-היא הפרסונלית
20:55 25/07/21  |  עידן יוסף

יו"ר תקווה חדשה השר גדעון סער: "ראש עיר, היחיד שנבחר במישרין על-ידי התושבים, מושעה כשמוגש נגדו כתב אישום (חוק זה העברתי כשר הפנים בממשלת נתניהו השלישית, בתמיכתו). שר או סגן שר מתפטר כשמוגש נגדו כתב אישום. החלת הנורמה הזאת על תפקיד ראש הממשלה היא קביעה ערכית של המחוקק. דווקא ההתנגדות להצעת חוק זאת היא פרסונלית".

+"השרה פופוליסטית ומתעלמת מגורמי המקצוע"
19:50 25/07/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה בנט מכנס כעת דיון בנושא היערכות מערכת החינוך לפתיחת שנת הלימודים: "המטרה שלנו היא לא לפגוע בכלכלה, לא לפגוע בחינוך ולא לפגוע בשגרת החיים"

צילום: עומר מירון/לע''מ
לפיד ושאשא-ביטון [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+השרים אישרו חוק 'פרי העץ המורעל'
17:56 25/07/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מעגן לראשונה בחקיקה את סמכות בית המשפט לפסול ראיה שהושגה שלא כדין. בנוסף, החוק מחיל את כלל הפסלות על כל סוגי הראיות - הודאת נאשם, הודעת עד, ראיות חפציות ועוד  ▪  צפוי לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת

[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+הממשלה אישרה: סיוע של 60 מלש"ח לתעשיית התיירות
13:34 25/07/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בתי מלון שחוו ירידה של 40% במחזור העסקים וכן מארגני התיירות הנכנסת יקבלו סיוע כלכלי במהלך החודשים הקרובים

רזבוזוב. שר התיירות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הגידול הנומינלי בתקציב: 15.8 מיליארד שקל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשלה 36
מירב ארד
בתי מלון שחוו ירידה של 40% במחזור העסקים וכן מארגני התיירות הנכנסת יקבלו סיוע כלכלי במהלך החודשים הקרובים
דוד ארגז
לנפתלי בנט אין בסיס לחזור אליו. הציבור לא נותן בו אמון, חבריו לקואליציה לא מכבדים אותו. את שמו הטוב איבד ואת כל ערכיו השאיר מאחור. כל מה שנשאר לנפתלי בנט הוא כיסאו וכדי לשמור על יציבות שלטונו ועל כסאו הוא מוכן לעשות כמעט הכול
עידן יוסף
מסר שההחלטה להתחסן נבעה מסיבות משפחתיות פרטיות. ומתוך אחריותו כאיש ציבור    במשך חודשים הוא נמנע בעקביות מלגלות מדוע הוא אינו מתחסן, אך ליברמן סיפר בראיון מדוע
איציק וולף
בין היעדים המרכזיים ל-2050 שיאושרו בממשלה ביום ראשון: הפחתה של 96% פליטות גזי חממה מסקטור התחבורה, הפחתה של 85% מסקטור החשמל, ושל 92% בתחום הפסולת העירונית
איתמר לוין
הכשרות תופסת מקום מרכזי בתפיסת היסוד של היהדות ובחיי היום-יום של היהודי. יש בה הרבה כסף והשפעה, ומכאן מקור הבעיות הקיימות במערכת הכשרות הישראלית    הטענות נגד הרפורמה של השר מתן כהנא הן מטעות ונובעות מאינטרסים אנוכיים    אם הממשלה הנוכחית תחזיר את חיי הדת מידי החרדים לידי הציונות הדתית השפויה - דיינו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il