כל מה שרציתם לדעת על סוגי התה השונים:
|
|
- ארל גריי הוא תערובת תה שחור המבושמת בשמן מקליפת עץ ההדר הסיני הנקרא ברגמוט. תערובת תה פופולרית זו נקראת על שם צ'ארלס גריי (ארל גריי השני), מי שהיה ראש ממשלת בריטניה בתחילת המאה ה-18. על-פי המסופר הוא קיבל במתנה תה זה מהקיסרות הסינית ומאחר שכל-כך אהב את התה, החליטו לקרוא לתה הזה על שמו;
- תה ירוק אינו רק משקה טעים, אלא גם מקור אמיתי לאיכות חיים. התה הירוק הוא חלופה טובה למים, כמשקה חם או קר, ומשמש מזה מאות שנים לשמירה על הבריאות ועל מאזן הנוזלים בגוף. התה הירוק קנה לו שם בשל תכולת הפוליפ נולים הגבוהה שלו - נוגדי חימצון, אשר מייחסים להם תכונות המסייעות בהגנה על הגוף מפני רדיקליים חופשיים העלולים לפגוע בו. כמו-כן, הוא עשוי לסייע בחיזוק המערכת החיסונית ולהתמודדות הגוף עם מחלות;
- תה לבן, הוא תה סיני המיוצר מניצני שיח התה, המכוסים בפלומה לבנה, ומכאן שמו. הפלומה הלבנה שעל ניצני עלי התה מופיעה לתקופה קצרה ביותר, בתחילת האביב בלבד, ובשל כך נחשב התה הלבן לנדיר ויוקרתי ביותר. עלי התה הלבן לא עוברים כל תהליך עיבוד בדרך לאריזה, פרט לייבוש ידני. לתה הלבן תכונות בריאותיות רבות, הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות רבה מזו שבתה הירוק, הידועים ביכולתם לנטרל את הרדיקלים החופשיים, וטעמו עדין;
- צ'אי מסאלה הודי הוא תה אקזוטי המעניק חווית טעמים בניחוח הודי, על-פי מיטב המסורת ההודית, המכיל תערובת ייחודית וארומטית, עשירה בצמחים ובתבלינים הידועים כמחממים ובצמחי מדבר הודיים, בהם: תה שחור, קינמון, שורש עולש, ג'ינג'ר, הל, עלי פטל שחור מתוקים, ציפורן, כוכב אניס ופלפל שחור;
- חליטת צמחים היא משקה המוכן על-ידי השרייה של חלקי צמח שונים ממינים שונים במים רותחים. חלקי הצמח אשר יכולים לשמש לחליטה הם לרוב עלים אולם קיימות גם חליטות של שורשים, פרחים וחלקי צמח אחרים.
|