על-רקע התחלואה הקשה שר הבריאות ניצן הורביץ ביקר (יום א', 26.9.21) במחלקות הקורונה של בית החולים וולפסון ולאחריה מסר הצהרה לתקשורת. "החלק הגדול של החולים אלה אנשים שיכלו לא להיות פה - שיכלו להתחסן ולא עשו זאת. מול המצב הזה יש לנו קו ברור בממשלה - מאמץ של חיסונים. בעזרתם ובעזרת הבדיקות נוכל להתגבר על הקורונה."
הורוביץ הוסיף: "לצערי ראיתי תופעה של אנשים שמסרבים לטיפול רפואי בעודם בבית החולים. הם פוגעים רק בעצמם. נאבק בתופעה חמורה זו באמצעות הסברה, אבל אנשים צריכים להבין שיש להם אחריות".
על המתח בין הממשלה לבכירי המשרד: השיב השר: ״אני לא נכנס לרכילויות - הכל קשקוש מקושקש. אנחנו עוסקים בחיים ומוות. יש לפעמים חילוקי דעות, בסוף - אני נותן להם גיבוי מלא״
בנושא מחאת המתמחים: ״לא כדאי לאיים בהתפטרויות. אני בעד קיצור התורנויות. לכמה? לכמה שיותר ואיפה שאפשר. כולנו מבינים שזה הדרגתי״.