הממשל האמריקני הודיע (שבת, 12.3.22) כי יעביר 200 מיליון דולר נוספים כסיוע לטובת הגנת אוקראינה מהפלישה הרוסית. הודעה על כך נמסרה על-ידי מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן. מדובר בהרחבת הסיוע שמעניקה ארצות הברית לאוקראינה, אשר עומד כעת על סך כולל של 1.2 מיליארד דולר.
"אנחנו מצדיעים לכוחות הלוחמים של אוקראינה ולכל אזרחי אוקראינה שמגנים על ארצם במיומנות גבוהה, ברצון ברזל ובאומץ מוחלט", אמר. עוד הוסיף כי מלבד כספי הסיוע הללו, תמשיך ארצות הברית להעניק לאוקראינה סיוע
הומניטרי.
נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, הצהיר כי החיילים הרוסים שינסו לכבוש את קייב ימצאו את עצמם נלחמים עד למותם. הדברים פורסמו (יום א', 13.3.22) לאחר ששוב נשמעו אזעקות מוקדם בבוקר בבירה האוקראינית. "אוקראינה תעמוד במבחן הזה. כל מה שאנחנו זקוקים לו זה זמן וכוח לשבור את מכונת המלחמה שפלשה לארצנו", אמר.
לדברי זלנסקי, ישנן עיירות קטנות באוקראינה שכבר לא קיימות לאחר שהותקפו על-ידי הצבא הרוסי. עד היום נמלטו כ-2.5 מיליון בני אדם והפכו לפליטים בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה שהחלה לפני כשבועיים וחצי. עוד קרא לתושבי אזור חרסון, שנכבשה על-ידי הכוחות הרוסים, שלא לחזור על התקדים של המחוזות דונייצק ולוגנסק שהתבדלו מהשליטה האוקראינית.
"הכובשים בטריטוריה של מחוז חרסון מנסים לחזור על התקדים העצוב של יצירת רפובליקות מזויפות. הם סוחטים את המנהיגים המקומיים ומפעילים לחצים על הסגנים, ומחפשים את מי לשחד", אמר והוסיף כי חברי מועצת העיר חרסון, עיר שבה מתגוררים כ-290 אלף בני אדם, דחו בשבת האחרונה תוכניות להקמת רפובליקה מזויפת חדשה.
אם הם יחליטו להשתמש ב'הפצצות שטיח' ופשוט למחוק את ההיסטוריה של האזור ולהרוס את כולנו, אז הם ייכנסו לקייב. אם זאת המטרה שלהם - שיבואו, אבל הם ייאלצו לחיות בארץ הזאת בעצמם".