נשיא רוסיה,
ולדימיר פוטין, צפוי להכריז היום (יום ו', 30.9.22) על סיפוח רשמי של ארבעת המחוזות שכבשה רוסיה במזרח אוקראינה. זאת, לאחר שתושבי אותם אזורים הביעו תמיכה בהצטרפות לרוסיה במשאל העם שערך הממשל הפרו-רוסי ולאחר שחתם אמש על צווים שמכירים בחרסון וזפוריז'יה כאזורים עצמאיים כצעד מעשי ראשון לפני הודעה על סיפוח האזורים הללו לשטחה של רוסיה.
הסיפוח הרוסי צפוי להיות ביחס למחוזות דונייצק, לוגנסק, חרסון וזפוריז'יה. מדובר ב-15% משטחה הריבוני של אוקראינה. גורמים בממשל הרוסי טענו כי ארבעת המחוזות יהוו חלק מן המטריה הגרעינית של רוסיה, לאחר שיסופחו רשמית.
במדינות רבות ברחבי העולם - ובהן ישראל - כבר הודיעו כי לא יכירו בתוצאות משאל העם המוטה ובסיפוח רוסי. מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, כינה את הסיפוח הצפוי "הסלמה מסוכנת" אשר עלול לסכן, לדבריו, את הסיכויים להשגת שלום באזור.
"עדיין ניתן לעצור את המהלך. אך כדי לעצור אותו עלינו לעצור את האדם ברוסיה שמעוניין במלחמה יותר מאשר בחיים - בחייכם, אזרחי רוסיה", אמר נשיא אוקראינה,
ולדימיר זלנסקי, בהודעה שפרסם ואשר כוונה להתססת אזרחי רוסיה נגד נשיאם.