ספקית מתקן הכוח הגרעיני של אוקראינה, Energoatom, מאשימה את רוסיה בחטיפה של ראש תחנת הכוח הגרעינית הגדולה באירופה. המתקן נכבש על-ידי חיילים רוסים. הוא ממוקם באזור באוקראינה שסופח עתה בצו עליו חתם נשיא רוסיה
ולדימיר פוטין.
על-פי טענת Energoatom, כוחות רוסים תפסו את המנכ"ל של תחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה, איחור מורשוב, בסביבות השעה 16:00 ביום שישי. תפיסתו בוצעה שעות ספורות לאחר שפוטין חתם על הצווים לסיפוח שטחים מאוקראינה.
חברת אנרגואטום טוענת כי כוחות רוסים עצרו את מכוניתו של מורשוב, כיסו את עיניו ולאחר מכן לקחו אותו למקום לא ידוע. "מעצרו על-ידי רוסיה מסכן את הבטיחות של אוקראינה ותחנת הכוח הגרעינית הגדולה באירופה", אמר נשיא אנרגואטום פטרו קוטין, ודרש מרוסיה לשחרר לאלתר את מורשוב.
רוסיה לא אישרה מיד תפיסה מנהל המפעל. הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, שיש לה צוות במפעל, לא הכירה מיד בטענת אנרגואטום על לכידתו של מורשוב.
מפעל זפוריז'יה נקלע שוב ושוב לאש הצולבת של המלחמה באוקראינה. טכנאים אוקראינים המשיכו להפעיל אותו לאחר שכוחות רוסים השתלטו על תחנת הכוח. הכור האחרון של המפעל נסגר בספטמבר על-רקע הפגזות מתמשכות ליד המתקן.
ביום שישי אמר מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, כי המלחמה באוקראינה מצויה עתה "ברגע מרכזי". סטולטנברג כינה את החלטת פוטין לספח שטחים 15% מאוקראינה "ניסיון הסיפוח הגדול ביותר של שטח אירופה בכוח מאז מלחמת העולם השנייה".