מפלגת הליכוד פנתה (יום ב', 31.10.22) אל ועדת הבחירות המרכזית בבקשה לאשר מראש שימוש בשני נוסחים של פתק הצבעה לליכוד. זאת, לאחר שהתגלה כי המפלגה הדפיסה פתקי הצבעה בעלי נוסחים שגויים, שלא מאושרים להצבעה. ל-News1 נודע כי ההחלטה בבקשה תתקבל מחר. אם יהיו פתקים שייפסלו - הנושא יובא להחלטת הנשיאות של ועדת הבחירות המרכזית.
מוקדם יותר פורסם באתר וואלה כי המפלגה הדפיסה כ-5.5 מיליון פתקי מחל בעלי כיתוב שגוי. הנוסח שאושר בוועדת הבחירות המרכזית הוא "מחל הליכוד בהנהגת
בנימין נתניהו לראשות הממשלה", ובליכוד הדפיסו פתקים שלא נושאים את המילים "לראשות המשלה". לאחר שהתגלתה התקלה ניסו בליכוד להדפיס פתקים חדשים, אך גם בהם נפלה טעות - הפעם בשמו של נתניהו.
נציג הליכוד בוועדת הבחירות, עו"ד
אילן בומבך, כתב ליו"ר הוועדה, שופט בית המשפט העליון
יצחק עמית, וביקש לאשר את השימוש בפתק שגוי שהליכוד הדפיס והפיץ בשבוע שעבר, שאינו כולל את הכיתוב המלא "הליכוד בהנהגת בנימין נתניהו לראשות הממשלה" מתחת לאותיות מחל.
"קיים חשש ממשי כי פתקים רבים הנושאים כינוי שאינו הכינוי המופיע בנוסח המאושר על-ידי ועדת הבחירות יגיעו לידי בוחרי הרשימה וישולשלו לתיבות הקלפי", ציין. בכך התייחס לנוהג שלפיו פעילי הליכוד מחלקים לאנשים על-מנת שיצביעו לליכוד.
במכתבו טען בומבך כי מטה הבחירות של הליכוד חושד שמדובר בניסיון חבלה בזדון במפלגה ובסיכוייה בבחירות, מצד יריביה. עוד ציין כי בכוונת המפלגה להגיש תלונה במשטרה. זאת, בשל הסתרת הנושא מאנשי הקמפיין ובשל העובדה שמדובר בהדפסה שגויה שאירעה פעמיים ברציפות. עם זאת, ייתכן בהחלט כי מדובר בטעות אנוש של אנשי הקמפיין עצמם.