X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
כץ. דווקא החזקים הם שייהנו [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
נציגי הבנקים נעדרו מישיבה בכנסת והכעיסו את היו"ר
יו"ר עדת המשנה לבנקאות רון כץ: איתות רע על היחס שלהם לכנסת ולציבור רשות התחרות: ממצאי הבדיקה בעניין הריביות יוצגו בשבוע הבא - כל הכלים על הפרק בנק ישראל: מטרת הפיקוח על הבנקים היא להגן על פיקדונות הציבור מנכ"ל איגוד הבנקים: יחס הגלגול של הריבית לציבור הוא כמעט הטוב בעולם - טוב שאני צריך להסביר רווחים ולא קריסה
ועדת המשנה לתחרות ושירות ללקוח במערכת הבנקאית, בראשות ח"כ רון כץ, קיימה (יום ב', 5.6.23) את ישיבתה ראשונה ודנה בעלייה ברווחי הבנקים, ברקע העלאת הריבית והשפעתה על נוטלי המשכנתאות. כץ פתח את הדיון ואמר כי הוא אינו מתכוון לקיים דיונים פופוליסטיים ואינו מחפש אשמים, אלא פתרונות. עם זאת, הוא מתח ביקורת קשה על כך שנציגי הבנקים בחרו שלא להגיע לישיבה, ומי שייצג אותם בדיון היה מנכ"ל איגוד הבנקים. "אנחנו מבינים שיש בעיה של ריכוזיות-יתר בישראל והשאלה היא מה הפתרון", אמר.
43
מנהל המחלקה לפיקוח תקציבי במרכז המחקר והמידע של הכנסת, עמי צדיק, אמר כי הריבית על פיקדונות עלתה בקצב נמוך יותר מעליית הריבית על האשראי, וחל גידול ברווחי הבנקים הגדולים בישראל. לדבריו, "רוב ההתחייבויות של הבנק פחות צמודות מהנכסים, אז התוצאה של אינפלציה היא גידול ברווחים. לטענת בנק ישראל, רוב העלייה גולגלה לציבור, אבל יש שוני בין פלחים שונים בשוק".
נציגת רשות התחרות, טובי האריס, אמרה כי הרשות מבצעת מזה מספר חודשים בדיקה, שממצאיה יוצגו תוך בשבוע. לדבריה, הרשות בודקת את התפתחות מרווח הריבית והיקף הגלגול של הריבית לציבור בהלוואות ובפיקדונות ולאחר שתסתיים הבדיקה יתקבלו מסקנות באשר לצעדים שראוי לנקוט. "כל הכלים של הרשות עומדים על הפרק", אמרה.
43
מנכ"ל איגוד הבנקים, איתן מדמון, אמר כי לציבור יש מגוון של אפשרויות מה לעשות עם הכסף שלו, ויחס הגלגול בישראל הוא כמעט הטוב ביותר בעולם. ח"כ יפעת שאשא ביטון הערה כי אין פה בשורה, וההוכחה שלא הכל מגולגל לציבור היא הרווחים של הבנקים. מדמון השיב כי הבנקים מודעים לבעיה של נוטלי המשכנתאות, וכל בנק הפעיל שלל פתרונות לכך. באשר לרווחים אמר: "בואו נכניס את הפיל לחדר, אי-אפשר להתעלם מהרווחים אבל הם נובעים מכך שהיקף הפעילות של המערכת הבנקאית גדל ב-40% ממספר סיבות, והרווח מגיע חזרה לציבור כי הבנקים הם בידי הציבור ואני שמח שאני צריך להסביר פה רווחים ולא קריסה".
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
ח"כ אורנה ברביבאי אמרה כי אנחנו ביוקר מחיה שלא היה כמותו, ולמרות שעיניה לא צרה על הבנקים, חייבים לצייר פתרונות לציבור. ח"כ עופר כסיף ציין כי תחרות ורווח הם לא המשחק היחיד וצריך להעדיף רווחה על פני רווח ובני אדם על פני בנקים. הוא קרה לעודד פעולת אגודות אשראי בישראל. ח"כ נעמה לזימי הוסיפה, כי כבר בתחילת השנה יזמה את החוק למיסוי רווחי היתר של הבנקים, אך המטרה היא לא לחוקק אלא לטפל בבעיה של מעמד הביניים.
מנהלת היחידה הכלכלית בפיקוח על הבנקים, הד"ר זיו נאור, אמרה כי קצב גלגול הריביות לציבור במגמת עלייה וזה הולך ומשתפר. היא הוסיפה כי בנק ישראל מצפה מהבנקים לפעול להעביר את כספי העו"ש לפיקדונות נושאי ריבית, אך ציינה: "הפיקוח על הבנקים מטרתו להגן על פיקדונות הציבור, כי כשאנחנו שמים פיקדונות בבנק אנחנו מצפים שהם יהיו שם כשנרצה אותו ואם הם לא יהיו זה קטסטרופה, והחשש שלא יהיו הוא מה שמייצר את אותה 'ריצה לבנק' שראינו בארה"ב. לתת לגופים חוץ בנקאיים לנהל פיקדונות לא באותה רמה של פיקוח כמו על בנק זה אומר שלא בטוח שהפיקדונות יהיו זמינים כשיצטרכו אותם".
עוד ציינה נאור, כי בישראל יש מיליון משכנתאות פעילות, כאשר 13% מהן של משקיעים והשאר בעלים של דירה יחידה. לדבריה, למעלה מ-50% מהמשכנתאות החדשות נלקחו ע"י העשירונים הגבוהים 10-8, בגלל עליית מחירי הדיור שגרמה לזה שעשירונים נמוכים מודרים מהמשחק.
43
נציג לובי 99, משה קאשי, אמר כי הבנקים בישראל הם הרווחיים בעולם במונחי התשואה על ההון, ולא בגלל שהמנהלים מוכשרים אלא בגלל שאין פה תחרות. לדבריו, "לצפות שבנק יתקשר ללקוח ויגיד לו שיש אפיקים יותר טובים ורווחיים עבורו זה גובל בנאיביות". הוא הציע לאפשר ללקוחות מסלולים כמו פיקדון לילי, שבו הכסף יופקד בלילה לפיקדון נושא ריבית ויחזור בבוקר לחשבון, וכן לאפשר לגופים פיננסיים גישה למאגר הלא מזוהה של נתוני האשראי בבנק ישראל.
ח"כ כץ סיכם את הדיון ושב ומתח ביקורת על כך שנציגי הבנקים לא הגיעו לדיון, ואמר כי הדבר מאותת רעות על היחס שלהם לכנסת ולציבור. כץ ביקש נתונים עדכניים מרשות התחרות ובנק ישראל בעניין הריביות, וקרא להנגיש לציבור מידע על האפשרויות שיש לו להוזיל ריביות שהוא משלם ולקבל יותר ריבית על כסף שיש לו. "הבנקים הרוויחו 13 מיליארד שקל ולא יכול להיות שזה לא יחזור לציבור, ולא יכול להיות שדווקא החזקים הם שייהנו מכל ההטבות ומעמד הביניים ימשיך להישחק. כל הצעת חוק שתהייה טובה לטפל במצב הזה תקודם בשיתוף פעולה בין הקואליציה לאופוזיציה, כי אנחנו רציניים בכוונה להיאבק ביוקר המחיה. לדיון הבא אני מצפה לקבל פתרון אמיתי וכדאי שגם נציגי הבנקים יגיעו אליו", אמר היו"ר.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  05/06/2023   |   עודכן:  05/06/2023
+סופית: נקודת זיכוי לכל ילד בגיל 18-6 23:34 05/06/23  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הגדלת נקודות זיכוי להורים במס הכנסה והרחבת מענק עבודה, התשפ"ג-2023.
סכום מענק העבודה הניתן לאב עובד ולאב שהוא עצמאי, יוגדל כך שיהיה שווה לסכום המענק הניתן לאם עובדת ולאם שהיא עצמאית (בהתאמה). בנוסף, אישה וגבר יהיו זכאים לנקודת זיכוי אחת נוספת בשל כל ילד שבשנת המס מלאו לו 6 שנים וטרם מלאו לו 18 שנים, וכן להגדיל באופן זהה את נקודות הזיכוי הניתנות להורה לילדים בגילים כאמור במשפחה יחידנית. מוצע לקבוע את תחילתו של החוק ליום 1 בינואר 2024.
+בקריאה ראשונה: רת"א תעניק אישורי כשירות אווירית לכלי טיס של צבאות זרים 23:29 05/06/23  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק רשות התעופה האזרחית (תיקון מס' 4) (אישור בדבר כשירות אווירית לכלי טיס של צבא זר), התשפ"ג-2023 והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.
מוצע בה לעגן את סמכותה של רשות התעופה האזרחית (רת"א) לתת אישורי כשירות אווירית גם לכלי טיס של צבאות זרים, שהותקנו עליהם ציוד תעופתי ומערכות באמצעות התעשיות הביטחוניות בישראל, וכן לגבות תשלומים בעד מתן האישורים. לפי המוצע, תשלומים אלה יועברו לתקציב הרשות, בדומה למצב הקיים היום לגבי אגרות שגובה הרשות.
+בקריאה ראשונה: אסדרה עדכנית של ענף ייצור הדבש 23:28 05/06/23  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק להסדרת הצבה של כוורות וייצור דבש, התשפ"ג 2023.
מוצע בה לקבוע אסדרה עדכנית של ענף ייצור הדבש והצבת כוורות, שכן הנושא מוסדר היום בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (ייצור דבש ומכירתו), שתוקפו מותנה בקיום הכרזה על מצב חירום. בין היתר, מוצע להעביר את סמכויות האסדרה בענף הדבש, הכוללות הקצאה של רישיונות לגידול דבורים והפקת דבש וכן היתרים להצבת כוורות, מהמועצה לייצור ולשיווק דבש - למשרד החקלאות ופיתוח הכפר, ולקבוע הוראות מפורטות בעניינים אלה, ובכללם לעניין הפיקוח והאכיפה.
+בקריאה ראשונה: הגבלות בצלילת היכרות ספורטיבית לבני 8 ומטה 23:27 05/06/23  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הצלילה הספורטיבית (תיקון מס' 4) (צלילת היכרות), התשפ"ג-2023.
מוצע בה לעגן בחקיקה את המצב הנוהג בעניין צלילת היכרות שאינה נערכת לשם קבלת תעודת צלילה, למי שמלאו לו 8 שנים, כפוף להגבלות מחמירות, ובכללן עומק צלילה רדוד וליווי צמוד של מדריך צלילה.
+בקריאה ראשונה: כלים משפטיים לבתי הדין כנגד סרבני גט 22:43 05/06/23  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין)(תיקון מס' 10), תשפ"ג-2023 שהגישה הממשלה. מוצע בה להסמיך את בתי הדין להשתמש בכלים משפטיים נוספים למול סרבנות גט, וכן לעגן בחוק את סמכותו של בית הדין להפעיל "הרחקות דרבנו תם" נגד סרבני גט. הצעת החוק תועבר לוועדת החוקה, חוק ומשפט להכנתה לקריאה שנייה ושלישית.
+ח"כ אבי מעוז הצהיר אמונים והתמנה לסגן שר 22:20 05/06/23  |  עידן יוסף
לאחר שהממשלה מסרה למליאת הכנסת את החלטת הממשלה בדבר מינויו של חבר הכנסת אבי מעוז לסגן שר במשרד ראש הממשלה על-ידי ראש הממשלה, עלה סגן השר מעוז לדוכן במליאת הכנסת והצהיר אמונים.
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+עודה: נתניהו הסכים לעמוד בראש ועדה לעניין הפשיעה בחברה הערבית 20:48 05/06/23  |  עידן יוסף
הפשיעה בחברה הערבית. הסתיימה פגישת ראש הממשלה עם נציגי מפלגת חד"ש-תע"ל. ח"כ איימן עודה אמר ביציאה מהפגישה עם נתניהו: "דרשנו הקמת ועדה בראשות ראש הממשלה, והוא נעתר לבקשה. זה דבר חשוב אבל המבחן הוא ביישום".

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן מדמון   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu   אלמוג כהן / Almog  Cohen   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak   יצחק שמעון סרלאוף   ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה פסל / Moshe Passal   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קטרין (קטי) שטרית / Kathrin  Shitrit   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נציגי הבנקים נעדרו מישיבה בכנסת והכעיסו את היו"ר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
מירב ארד
בישראל כ-1500 ילדים ובני נוער מאובחנים כלוקים בהפרעות אכילה מדי שנה    יו"ר הוועדה ח"כ בוסו: הוועדה דורשת הקמת תוכנית לאומית לטיפול
עידן יוסף
ח"כ אליהו ברוכי טוען להעדר שקיפות ולאכיפה בררנית של תקנות הרעש בעקבות תלונות על צופרי שבת שמבקשות לטענתו למחוק את היהדות מהמרחב הציבורי    השרה להגנת הסביבה התחייבה לחקור לעומק את הנושא, לבחון את רמות הדציבלים ואת נוהלי האכיפה
עידן יוסף
ח"כ יעקב אשר: "פוליטיקאים נבזים מעניקים השראה להסתה פרועה נגד החרדים"    שר המשפטים: "התופעה לא מטרידה משום מה את גורמי המקצוע האמונים על אכיפת החוק"
מירב ארד
ועדת העבודה והרווחה החלה לדון הצע"ח לעיגון זכויותיהם של נכי צה"ל בתחום הרכב והדיור    יו"ר ארגון נכי צה"ל ביקש מהוועדה להוסיף להצעת חוק בנושא דיור ורכב התייחסות לצרכיהם של פגועי פוסט טראומה
עידן יוסף
הוועדה לביקורת המדינה ביקשה להקים קבוצת עבודה קטנה בראשות משרד הפנים עם מרכז השלטון המקומי, רשות החברות הממשלתיות, משרד האוצר להצגת המסקנות וקביעת נהלי עבודה    דוח המבקר מצא כי חברות ממשלתיות, רשויות מקומיות, תאגידים עירוניים, קופות חולים ותאגידים סטטוטוריים לא התאמו את דרכי המימון שלהם לשוק האשראי וכי כי לרשויות המקומיות יש יתרת הלוואות גדולה שעליהן להחזיר בשנים הבאות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il