רעידת אדמה קשה פקדה הלילה (יום שבת, 9.9.23) את מרוקו, כ-70 ק"מ ממרקש שבדרום-מערב מרוקו. הרעש בעוצמה של 6.9 גרם למותם של לפחות 1,305 ולפציעתם של עוד 670, מתוכם 200 במצב קשה. רעידת האדמה הורגשה ב-23:11 שעון מרוקו בעוצמה של 6.9, ו-19 דקות לאחר מכן הורגשה רעידת משנה נוספת בעוצמה 4.9.
במרקש דווח על מבנים שקרסו בעיר העתיקה ועל נזקים גדולים למבנים רבים נוספים. במשרד הפנים של מרוקו דווח כי עיקר הנזק התרחש באזורים כפריים מחוץ לערים ויישובים. תושבים רבים בילו את הלילה מחוץ לבתים מחשש לרעידת אדמה נוספת וקריסת בניינים. רשויות החירום וההצלה פועלות לחילוץ נפגעים מההריסות ומדווחות על מספר מוקדים שקיים קושי רב להגיע אליהם.
משרד החוץ הודיע שככל הידוע אין נפגעים ישראלים ברעידת האדמה "משרד החוץ, המחלקה לישראלים בחו"ל, מרכז מצב והנציגות הישראלית ברבאט עוקבים אחר ההתפתחויות". שר החוץ,
אלי כהן הורה לבחון הגשת סיוע והוצעת משלחת חילוץ.
נתניהו הנחה להוציא משלחות סיוע והצלה למרוקו
בעקבות אסון רעידת האדמה במרוקו, הנחה ראש הממשלה נתניהו את כלל המשרדים והכוחות לסייע ככל שיידרש לעם המרוקאי, לרבות היערכות להוצאת משלחת סיוע לאזור. נתניהו מסר כי "עם ישראל מחזק את ידידינו בני העם המרוקאי בשעתם הקשה, נושא תפילה לשלומם ואנו נסייע בכל צורך שנדרש". שר הביטחון
יואב גלנט הנחה את צה״ל ומשרד הביטחון להערך מיידית למתן סיוע חירום באמצעות גופי ההצלה של פיקוד העורף.
נציגי מד"א מתארגנים ואמורים לצאת בשעות הקרובות עם משלחות משרד הבריאות וצה"ל. הבוקר פנה מנכ"ל מד"א,
אלי בין, לנשיא הסהר האדום המרוקני, בהצעה למתן סיוע רפואי ו
הומניטרי לאוכלוסייה שנפגעה והושפעה מהרעידה. במכתבו הביע מנכ"ל מד"א הערכה רבה לכוחות הסהר האדום המרוקאים: "אנו עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות. ליבנו אתכם ועם אלו שאיבדו את יקיריהם. אנו בטוחים כי הנסיון, היכולת והמסירות של הסהר האדום יהוו גורם מפתח להצלחת מאמצי הסיוע ההומנטריים. הנהגת מד"א, עובדיו ומתנדביו עוקבים בהערכה אחר המענה היעיל שמעניקים הכוחות", כתב אלי בין. "היה בטוח בקשרי הידידות בנינו וראה בפנייתי זו כהזדמנות שלי להציע כל סיוע אם תמצאו לנכון."מדובר ברעידת אדמה משמעותית שמחייבת מענה בקנה מידה רחב ושיתוף פעולה בין מספר רב של ארגונים אומר מנכ"ל מד"א אלי בין ואנו ערוכים להוציא משלחת סיוע אם נתבקש", סיכם מנכ"ל מד"א את מכתבו.
באו"ם הודיעו על כוונה לסייע לתושבי מרוקו. "היה עצוב לשמוע על רעידת האדמה שפקדה את מרוקו וגבתה חיים רבים" מסר דוברו של מנז"ל האו"ם אנטוניו גוטרש. "המזכ"ל שולח את תנחומיו הכנסים למשפחות הקורבנות".