גלית דיסטל-אטבריאן, שרת ההסברה, הודיעה (יום ה', 12.10.23) על התפטרותה מתפקידה. התפטרותה מגיעה ברקע ביקורת על תפקוד לקוי של ההסברה, לאחר שבתחילת השבוע טענה כי משרדה עושה עבודה חשובה בהסברה. קצפה יצא בין היתר ברקע צוות הסברה שמינה ראש הממשלה למלחמ המונה שמונה שרים, וביא אינה ביניהם.
ברשומה בפייסבוק, דיסטל-אטבריאן כי החליטה להתפטר בעקבות החלטת ראש מערך ההסברה למנות את משרד התפוצות לאחראי על פעילות ההסברה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית לצד הפעילות השוטפת של משרד החוץ.
"אני מכבדת את ההחלטה הזאת", כתבה דיסטל-אטבריאן. "למשרד התפוצות יש הרבה יותר משאבים, כוח אדם, סמכויות ויחידות סמך מאשר למשרד ההסברה שקיבל את התקציב הראשוני שלו רק לפני 17 שבועות ונמצא עדיין בשלבי הקמה".
"אגו בצד – טובת ישראל לפני הכל, בטח בשעת מלחמה קשה כל כך", הוסיפה. "על משרד ההסברה הוטלה המשימה של חיזוק החוסן הלאומי. אלא שקיים כבר שר מוכשר מאוד לענייני חוסן לאומי, יש את פיקוד העורף, יש ארגונים אזרחיים שעושים עבודת קודש ואם לומר בכנות - אני לא מצליחה למצוא כעת שום הצדקה לכפל הסמכויות הזה".
"הפעלת משרד ממשלתי היא עניין יקר ועם ישראל זקוק לכל
שקל", ציינה דיסטל-אטבריאן. "וכשאני רואה את משרד ההסברה שהתרוקן מהסמכויות שניתנו לו מלכתחילה – אין לי אלא להודות ביושר שכל יום בו הוא מופעל מעתה ואילך מהווה בזבוז של כספי ציבור".
"בקונסטלציה הנוכחית המשרד הזה לא יכול לתרום למדינה תרומה משמעותית וטובת המדינה חשובה לי יותר מהכל", סיכמה. "בשל כל אלה החלטתי להתפטר מתפקידי כשרת ההסברה".
דיסטל-אטבריאן, שהתפטרה מהכנסת בהתאם לחוק הנורבגי, ציינה כי היא חוזרת לשרת את הציבור מהכנסת. המשמעות היא שחבר הכנסת אביחי בוארון ייפלט מהכנסת. בהודעתה, לא הזכירה אותו, אך הודיעה כי היא מאחלת לידידה הטוב, ח"כ
עמיחי שיקלי, הצלחה גדולה בהסברת מדינת ישראל בעולם. "אני מודה לראש הממשלה על האמון שנתן בי", אמרה. "אני מפצירה בו להעניק את תקציב המשרד כולו ישירות לאזרחים בדרום".