שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות
אורית סטרוק התייחסה לסרטון שפורסם מביקורה באילת שבו הותקפה מילולית. בראיון לרשת ב', אמרה: "ירדתי לאילת לפגוש את האנשים שפונו מהישובים ולבחון צרכים ראשוניים. נפגשנו עם נציגים של כרם שלום, באותו מלון בו נמצאים תושבי ניר עוז. תושבי ניר עוז לא רצו לפגוש אותנו ולא לחצנו עליהם. אין מרצין אדם בשעת כעסו. האנשים האלה עברו גהינום והם ממשיכים לעבור גהינום, יש להם קרובים וחברים חטופים בעזה והם קוברים חברים כל יום, זה סבל בל יתואר.
"ועל גבי הזוועה של הטבח נוספת תחושת המחדל והלבד של שעות בממ"ד. ועל גבי כל זה
בא מישהו שהשתיל להם שקר בראש, שכביכול לקחו חיילים מאוגדת עזה כדי לשמור ביהודה ושומרון. והשקר הזה, שדובר צה"ל כבר הבהיר שזה שקר, מוציא אותם מדעתם ממש. חבל שיש מי שמפיץ שקרים כאלה, שגורמים לאנשים האלה להרגיש שאנחנו הפקרנו אותם, זה סבל נורא נוסף, ומיותר".
סטרוק סיפרה מה עשתה כשראתה עד כמה תושבי ניר עוז נסערים: "יצאתי החוצה, ובחוץ דיברתי עם תושבים שכן רצו לדבר איתי". השרה התייחסה לפעילות משרדה בימים אלה: "אני אחראית על ההתיישבות הכפרית, ומשקיעה זמן, מאמץ ותקציב לסייע לשיקום הישובים והקהילות האלה. הסטנו תקציב ראשוני לסיוע ראשוני, כ-8 מיליון ש"ח".