יושב-ראש הכנסת
אמיר אוחנה נשא הצהרה מצולמת, שזכתה לתשואות, שבה אמר: "ה-9 בנובמבר 1938 מכונה 'ליל הבדולח' בשל שברי הזכוכית שמילאו את רחובות הרייך השלישי, לאחר ניפוץ חלונות של חנויות, מבנים ובתי כנסת בבעלות יהודית. יהודים הותקפו ונרצחו רק בשל היותם יהודים. הלילה הזה סלל את הדרך לפשעים נוספים נגד האנושות, שהובילו בסופו של דבר לשואה.
"תכננתי להיות אתכם בוינה, אך הסיבה שאינני נוכח אתכם באולם כמתוכנן היא משום ש-85 שנים מאוחר יותר, עמנו סבל מליל בדולח נוסף, קשה הרבה יותר. את החודש האחרון אני עושה בין שברי הזכוכית של בארי, כפר עזה, רעים ושדרות, לבין לבבותיהם השבורים של בני המשפחות שיקיריהן נרצחו או נחטפו לעזה.
מאז ה-7 באוקטובר ותחילתה של המלחמה שנכפתה עלינו, יהודים ברחבי העולם מתמודדים עם התפרצות קשה של אנטישמיות. ברחבי העולם מסומנים בתים במגן דוד, בתי קברות מחוללים וצלבי קרס מרוססים ברחובות. שוב.
אני מודה לך, הנשיא סובוטקה, על קיום אירוע הנצחה זה בפרלמנט ועל מחויבותך הבלתי מתפשרת לזיכרון העבר ולמאבק באנטישמיות. הידידות וההזדהות שלכם משמעותיות עבורנו ומשמשות תזכורת מתמדת לקשר החזק בין מדינותינו. הלוואי שמדינות נוספות ברחבי העולם היו עומדות איתן לצידנו כמו אוסטריה.
אוסטריה הבינה מרגע המתקפה שזהו לא רק מאבק של ישראל בחמאס. אנחנו נמצאים בקו הקדמי של המלחמה נגד האיסלאם הרדיקלי. אם הם לא יובסו — אף חברה מערבית לא תהיה בטוחה מפניו.
למען העולם החופשי, למען האנושות - בואו נעמוד יחד נגד כוחות הרשע. בואו נעשה כל שביכולתנו כדי להחזיר את בני הערובה הביתה, ונילחם על נצחון האור. עם ישראל חי".