X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
[צילום: אוהד צוויגנברג/AP]
נתניהו להנהלת איפאק:
"אם נשיג את מטרות המלחמה, ננחית מכה קשה על ציר הטרור האירני"
הדגיש: זאת גם מלחמה להביא ניצחון לציר ישראל, ארה"ב והערבים המתונים - נגד אירן על הביקורת של ביידן על ממשלת נתניהו אמר: "התמונה שמוצגת בארצות הברית שונה לחלוטין מזאת שתיארתי. הרוב הגדול תומכים במטרות שהציבה הממשלה"
אש הממשלה בנימין נתניהו נפגש (יום ב', 18.3.24) עם חברי הנהלת איפאק, בראשות נשיא איפאק מייקל טוצ'ין, במשרד רה"מ בירושלים. ראש הממשלה שוחח עם המשלחת וסקר בפניהם את תמונת המצב של הלחימה בעזה, וכן ענה לשאלותיהם של חברי ההנהלה.
"אנחנו מגדירים את הניצחון בהשמדת היכולות הצבאיות והמשילות של חמאס, בשובם של החטופים - בזה אנחנו עוסקים עכשיו - ובמניעת חזרתה של עזה מלהוות איום על ישראל בעתיד. קיימת גם החזית הצפונית, שלשם אנחנו רוצים להחזיר את האזרחים שלנו בתנאים של ביטחון. לשם כך נדרשת נסיגה של חיזבאללה - זה גם חלק מהמטרות שלנו שלא נוותר עליהן, זה מאוד חשוב. אם נשיג את המטרות הללו, אזי ננחית מכה קשה על ציר הטרור האירני שעומד מאחורי כל מה שאנחנו רואים היום", אמר רה"מ נתניהו.
נתניהו הוסיף: "כולנו צריכים להבין את זה, זאת אינה רק מלחמתה של ישראל. אכן מדובר במלחמה על עתידנו, אך זאת גם מלחמה להביא ניצחון לציר ישראל, ארה"ב והערבים המתונים - נגד אירן.
אם לא נשיג את הניצחון הזה שעליו דיברתי, אז הובסנו. תבוסה תביא דברים איומים לעתיד שלנו, לעתיד של המזרח התיכון ומעבר לו. כי זאת מלחמה של ציוויליזציה נגד ברבריות, בין אלה שרוצים להחזיר את המזרח התיכון לתקופת ימי הביניים המוקדמות לבין אלה שרוצים לראות אותה צועדת לעבר המאה ה-21 שתהיה מאה של קידמה והתקדמות. זאת מהות המלחמה. זאת מלחמה גדולה מאוד".
באשר לביקורת שמתח הנשיא ביידן על ממשלתו של נתניהו, אמר ראש הממשלה: "התמונה שמוצגת בימים ובשבועות האחרונים בארצות הברית שונה לחלוטין מזאת שתיארתי. זה לא אחדות בעם. היכנסו לכל מונית או קניון, לכו ברחוב ושוחחו עם האנשים, הרוב הגדול יאמר לכם שהם תומכים במה שאמרתי עכשיו - במטרות שהציבה הממשלה.
זה לא מה שמתואר לכם, מתארים ראש ממשלה מנותק עם כמה קבוצות שוליים קיצוניות והם אלה שמכתיבים את המדיניות - זה אינו נכון, הייתי אומר שקר מכוון. הם יודעים שזה לא נכון, והשקר הזה מופץ והוא שגוי".
קיימת אחדות בעם והסכמה שצריך להשיג ניצחון כפי שתיארתי אותו. זה בהישג יד ואנחנו הולכים לעשות את זה, אמרתי את זה לנשיא ולאנשים שאיתם שוחחתי. הם אומרים כל הזמן שהפוליטיקה המקומית מפריעה לנו. הם אולי צודקים, אך באיזה צד של האוקיינוס?
אנחנו מוכרחים לנצח את המלחמה הזאת, עלינו לעמוד מאוחדים ולנצח את המלחמה הזאת. עלינו להיות מאוחדים כאן ועלינו להיות מאוחדים שם. משום שזה הדבר הנכון לעשות, משום שזה הדבר ההכרחי לעשות, משום שזה הדבר היחיד שיבטיח את קיומה, את עתידה ואת ביטחונה של מדינת ישראל."
תאריך:  18/03/2024   |   עודכן:  18/03/2024
+סופית: שרת ההתיישבות תצורף למועצה הארצית לתכנון ולבנייה 00:32 19/03/24  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון מס' 152), התשפ"ד-2024. 50 חברי כנסת תמכו בהצעה, 35 התנגדו לה.
החוק מגדיל את מספר חברי הממשלה או נציגיהם במועצה הארצית ל-13 וזאת על מנת לממש את החלטת הממשלה מס' 137 שבמסגרתה הונחה שר הפנים להוסיף את שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות או נציגה להרכב המועצה הארצית. בנוסף, ייכללו בהרכב הוועדות המחוזיות במחוז צפון ודרום נציגי שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, ונציג שיקבע שר הפנים בהתאם להמלצת הרשויות המקומיות.
השרה אורית סטרוק אמרה לאחר אישורו: "אחרי שנים של חנק-תכנוני וצמצום מרחב ההתפתחות של ההתיישבות הכפרית בגליל ובנגב, התיקון לחוק התכנון והבנייה, מצרף נציגים של משרד ההתיישבות לועדות התכנון האזוריות באזורים אלה, ובמועצת התכנון הארצית. צעד קטן בחקיקה, צעד חשוב להתיישבות".
+הוצאה דחופה? משרד החקלאות ימותג בשם חדש 20:52 18/03/24  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
מנכ"ל משרד החקלאות הודיע על הכוונה לשנות את שם המשרד ל'משרד החקלאות וביטחון המזון'  ▪  "גיבשנו תוכנית ל-25 שנים קדימה, התהליך בשלבים מתקדמים ובשבועות הקרובים יעלה לאישור הממשלה"
שר החקלאות ופיתוח הכפר, אבי דיכטר [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+סופית: משרד המודיעין בוטל, גמליאל שרת המדע 19:33 18/03/24  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה את החלטת הממשלה בהתאם לסעיף 31 (ג) לחוק יסוד: הממשלה, לבטל את משרד המודיעין. עוד אושרה החלטת הממשלה בהתאם לסעיף 31(א) לחוק יסוד: הממשלה, לשנות את חלוקת התפקידים ולקבוע כי השרה גילה גמליאל תחדל לכהן כשרת המודיעין, וכן למנותה לשרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, במקום השר אופיר אקוניס, שכהונתו בממשלה נפסקה בהתאם לסעיף 22(ג) לחוק יסוד: הממשלה, עם קבלת החלטת הממשלה בדבר מינויו לתפקיד הקונסול הכללי בניו-יורק.
33 חברי כנסת תמכו באישור ההחלטות, ללא מתנגדים או נמנעים.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אופיר סופר / Ofir  Sofer   אורי מקלב / Uri Maklev   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   בצלאל סמוטריץ' / Bezalel  Smotrich   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   דוד אמסלם / David Amsalem   הרצי הלוי   חיים כץ / Haim Katz   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יעקב טסלר / Ya'akov  Tessler   יעקב מרגי / yaakov Margi   יצחק גולדקנופ / Yitshak  Issaschar Goldknop   יצחק שמעון סרלאוף   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל כץ / Israel  Katz   מאי גולן / May  Golan   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   ממשלת ישראל / Israel Government   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   ניר ברקת / Nir  Barkat   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי אליהו / Amichay  Eliyahu   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   רון דרמר / Ron Dramer   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אם נשיג את מטרות המלחמה, ננחית מכה קשה על ציר הטרור האירני"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשלה 37
מירב ארד
על הפעולה ברפיח הדגיש רה"מ: "אני חוזר ואומר - נפעל ברפיח. זה יקח כמה שבועות, וזה יקרה"    תקף את הקהילה הבילנאומית: "כל כך מהר שכחתם את הטבח ב-7 באוקטובר?"
מירב ארד
הבהיר: ״עיסוק במינויים בתקופת מלחמה, מלבד השדר המזיק האמור לעיל שהוא נושא, חמור גם כי הוא מעצב את צה"ל של השנים הבאות בצלמם ובדמותם של מפקדי המטה הכללי הנוכחיים שכשלו, ולכך לא ניתן להסכים"
איציק וולף
לטענת אנשי הציונות הדתית וש"ס, במהלך כהונתו של שהם כנציב תלונות הציבר על השופטים הוא נהג איפה ואיפה תוך הבחנה באופן הטיפול שלו בדיינים אל מול אופן הטיפול שלו בשופטים
עידן יוסף
יו"ר הימין הממלכתי חשף את "הצעת השריונים" שקיבל מגנץ והציב לנתניהו אולטימטום: "יש לו ימים להחליט"    על המלחמה: "זה כדרור באמצע המגרש, היינו צריכים מזמן להיכנס לרפיח. אין תוכנית מסודרת"
מירב ארד
ציין: "זה לא הזמן לעסוק בפוליטיקה, העניין הוא לא אני או מפלגתי - אלא מדינת ישראל"    על הצהרת סער: "לא ידעתי עליה, אך לא הופתעתי ממנה"    סער בתגובה: "התנגדותו של גנץ אינה מטעמים של טובת המדינה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il