חבר הכנסת רוטמן פתח את חלקו של הדיון שעסק בחוקיות צוות חקירת ההדלפות שמינה ממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון: "לאור כך שמ"מ נשיא העליון הודיע כי לא יוכל להגיע בשל טקס בבית הנשיא, אומר כי כאשר מדובר בתפקיד ניהולי של בית המשפט ודווקא בשל כך, מערכת בת המשפט היא מערכת ככל המערכות, וכאשר מי שעומד בראש הפירמידה הניהולית, או כחלק ממנה, לשיטתי, נשאל לגבי החלטות ניהוליות שלו, דינו כדין כל עובד. הכלל הזה מופיע בסמכויות הזימון כולל צו הבאה בוועדה לביקורת המדינה, על שופט ביחס לשפיטה. שופטים אינם חסינים".
בנוגע לצוות חקירת ההדלפות, אמר: "הופתעתי מכך שנציגות הנהלת בתי המשפט בדיון הקודם לא ידעה על כך ששניים מחברי הצוות ביקשו להיות צד לתיק, אחרי פנייה אזרחית ואחרי פרסומים בעיתונות, למרות שבחיפוש גוגל פשוט מצאתי עובדה זו - אבקש לדעת האם אין חיפוש מידע על מועמדים וכן, האם זו פרקטיקה מקובלת שלא עוצרים ועושים חישוב מסלול מחדש? כמו-כן, אבקש תשובה לגבי התשובות הוולונטריות שנדרשים לענות לצוות, זו מציאות בלתי אפשרית".
ח"כ
משה סעדה: "כמי שעבד בגוף מבקר, אני לא מכיר גוף הבודק עצמו בעבירות פליליות. אם יש חשד להדלפה, זו עבירה פלילית או משמעתית, ובדיקה עצמית זו פריבילגיה שלא מוענקת לאף גוף אחר. אם יתברר שמ"מ נשיא העליון שמינה את הצוות או מי מצוותו הדליפו, מה אמור לקרות? למי הוא אמור לתת דין וחשבון? האם אתם חושבים שאתם מעל כולם?".
ח"כ
גלעד קריב התייחס תחילה לדברי היו"ר בנוגע להתייצבות מ"מ נשיא ביהמ"ש העליון: "זה רק חלק מסדר יום פונדמנטליסטי שלך ולא חלק מתיקון. מכיוון ששר המשפטים הפסיד בבחירות ללשכת עורכי הדין, הוא משבש את סדר הבחירה של השופטים. כל עוד הוא לא יכול לכפות דעתו הוא גורם לעיכובים ולאי-מינוי שופטים".
לנושא הצוות אמר: "אני לא מקבל את התזה הפרשנית שהציג היו"ר לגבי הסמכויות הניהוליות של שר המשפטים במערכת בתיהמ"ש. לא נדרשה כאן הסכמה של השר מתוקף החוק, אך ראוי היה לעדכנו. נכון היה שכתב המינוי ייצא על-ידי מנהל בתי המשפט ולא על-ידי מ"מ הנשיא. הצעתי שתהיה הוצאה מחודשת של כתב מינוי. דווקא בגלל שאנחנו באירוע שיש בו פן משמעתי פלילי, אך גם פן ניהולי מובהק, צריכה להיות הבחנה - אם מטרת ההליך היא מציאת מקור ההדלפה במהלך חקירתי ענישתי, זה לא תפקיד הנהלת בתי המשפט, ואם המטרה היא לבדוק כשלים ניהוליים - זה בוודאי תפקידה. כתב המינוי הלך בכיוון זה, והייתה זליגה למרחב החקירתי ועל כך יש לשמוע התייחסות".