שר החוץ של ארצות הברית, אנתוני בלינקן, הצהיר כי ראש ממשלת ישראל,
בנימין נתניהו, אישר אמש את המחויבות שלו להצעה לעסקה הכוללת שחרור חטופים והפסקת אש ברצועת עזה.
את הדברים אמר בלינקן במהלך ביקור שהוא מקיים בישראל, שבמהלכו פגש משפחות חטופים. "אנו עובדים כל דקה כדי להחזיר כולם הביתה, ההצבעה אמש במועצת הביטחון מדברת בפני עצמה, זה מה שכולם רוצים", אמר בלינקן (יום ג', 11.6.24) במפגש. עוד ציין כי תגובת חמאס להחלטת מועצת הביטחון היא סימן מעורר תקווה.
בכך, התייחס בלינקן לדבריו של בכיר חמאס סאמי אבו-זהרי, אשר אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי חמאס מקבל את ההחלטה שהתקבלה אמש במועצת הביטחון של האו"ם על הפסקת אש. "מוכנים לנהל משא-ומתן על הפרטים", אמר והוסיף כי הממשל האמריקני עומד בפני מבחן אמיתי "למימוש התחייבויותיו, לחייב את הכיבוש להפסיק לאלתר את המלחמה כיישום החלטת מועצת הביטחון", כלשונו.
אמש אישרה מועצת הביטחון של האו"ם את ההצעה האמריקנית שקוראת לישראל ולחמאס להסכים לעסקת חטופים והפסקת אש. 14 מדינות הצביעו בעד ההצעה, רוסיה נמנעה אך לא הטילה וטו, ואף מדינה לא התנגדה להחלטה. בניגוד לנוסח הקודם של ההחלטה, אשר קראה רק לחמאס לקבל את ההצעה, בנוסח שעבר אמש במועצת הביטחון הוכנסה קריאה "לשני הצדדים ליישם במלואם את תנאי העסקה ללא דיחוי וללא תנאים".