ראש השירות החשאי של ארה"ב, קימברלי צ'יטל, התפטרה (23.7.24) בעקבות ההתנקשות בדונלד טראמפ לפני עשרה ימים. "כמנהלת שלכם, אני נוטלת את האחריות לכשלי האבטחה. לאור האירועים האחרונים, קיבלתי בלב כבד את ההחלטה להתפטר מתפקידי", כתבה צ'יטל לעובדי השירות.
היריות לעבר טראמפ בעצרת בחירות בפנסילבניה היו הניסיון הראשון מזה למעלה מ-40 שנה לרצוח אדם המוגן בידי השירות החשאי. הפעם הקודמת הייתה התנקשותו של ג'ון הינקלי בנשיא רונלד רייגן ב-1981. המתנקש תומס קרוקס ירה שמונה יריות לעבר טראמפ מגג בית במרחק של 150 מטר מן הבמה עליה נאם; אחד הכדורים פגע באוזנו והחטיא את ראשו בשני סנטימטרים משום שטראמפ סובב את ראשו. אחד המשתתפים בעצרת נרצח ושניים אחרים נפצעו. סוכני השירות החשאי ירו בקרוקס וחיסלו אותו.
צ'יטל הצטרפה לשירות החשאי בשנת 1995 והייתה משומרי ראשו של
ג'ו ביידן כאשר היה סגן הנשיא. בדנים 2018-2017 הייתה צ'יטל כעוזרת לסגן ראש השירות. צ'יטל פרשה מהשירות בשנת 2019 ומונתה למנהלת האבטחה הלאומית בקבוצת פפסיקו. ביידן מינה אותה לראש השירות באוגוסט 2022.
צ'יטל סירבה תחילה להתפטר ואמרה שתשתף פעולה עם חקירת ההתנקשות אותה מוביל ה-FBI. השר לביטחון פנים, אלחנדרו מיורקאס, אמר בשבוע שעבר שיש לו אמון מלא ביכולותיה וגם דוברו של ביידן הביע תמיכה בה. בשימוע בבית הנבחרים אתמול אותתה צ'יטל שהיא מתכוונת להישאר בתפקידה, אך היא ספגה ביקורת ממחוקקים משתי המפלגות שאמרו שהיא לא השיבה על שאלות מפתח ואיבדה את אמונם.
מאז ההתנקשות חשפה התקשורת האמריקנית מספר כשלים באבטחה של טראמפ. מצד אחד פורסם, כי השירות החשאי דחה בשנתיים האחרונות בקשות של הסוכנים שהגנו על טראמפ להקציב להם יותר צוות וציוד, כולל צלפים על גגות סמוכים וגלאי מתכות בעצרות שלו. מצד שני פורסם, כי השירות הפציר בטראמפ להימנע מעצרות באוויר הפתוח ולקיים אותן באולמות סגורים, אך צוותו סירב.