X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
שיתוף פעולה, נגד המערב בכלל ואוקראינה בפרט [צילום: משרד המנהיג העליון באירן/AP]
אירן העבירה לרוסיה מאות טילים בליסטיים למלחמתה נגד אוקראינה
למרות אזהרות המערב, אירן מספקת לרוסיה טילים בליסטיים ומחזקת את המאמץ המלחמתי נגד אוקראינה, תוך יצירת מתיחות נוספת ביחסים עם מדינות המערב, ואיום על מאמצי אירן להשיג הקלות בסנקציות כלכליות המהלך מעיד על התקרבות מדאיגה בין מוסקבה לטהרן ומשפיע על מאזן הכוחות באזור
אירן העבירה לרוסיה מאות טילים בליסטיים קצרי טווח. כך חושף וול סטריט ג'ורנל, המתבסס על גורמים אמריקנים ואירופים. מדובר במהלך שמספק למוסקבה כלי צבאי נוסף במלחמתה נגד אוקראינה. העברת הטילים מגיעה בעקבות אזהרות חריפות מהמערב לאירן, שלא לספק נשק מסוג זה לרוסיה.
במקביל לכך, רוסיה הגבירה את מתקפות הטילים על ערי אוקראינה ותשתיותיה, כשעשרות אזרחים נהרגו בימים האחרונים. גורמים אירופים מסרו שוושינגטון עדכנה את בעלות בריתה על המשלוחים האירניים, כולל תדריך לשגרירים שהתקיים ביום חמישי האחרון בוושינגטון. גורם אמריקני אישר כי הטילים נמסרו "סוף-סוף."
הפנטגון סירב להגיב לידיעה. כך גם הנציגות האירנית באו"ם והשגרירות הרוסית בוושינגטון.
רוסיה כבר קיבלה מאירן מל"טים, בהם נעשה שימוש באוקראינה, והיא משתמשת גם בתחמושת וטילים מקוריאה הצפונית כדי להכות באוקראינה. קוריאה הצפונית שלחה לרוסיה תחמושת, פצצות וטילים, ובכך היא מסייעת לה בהתמודדות עם החזית האוקראינית. שיתוף הפעולה הצבאי עם קוריאה הצפונית רק מעמיק את הבידוד הבינלאומי של רוסיה ומחזק את התלות שלה במדינות הדיקטטוריות לתמיכה צבאית.
המשלוח הנוכחי, שכולל מאות טילים בליסטיים קצרי טווח, לפי גורמים במערב, עלול להעמיק את המתח של המשטר האירני מול המערב. הנשיא החדש של אירן, מסעוד פזשכיאן, קיווה לשפר את הכלכלה הפנימית על-ידי הסרת סנקציות מצד אירופה וארה"ב, אך החיבור הצבאי עם רוסיה עלול לסכל מטרה זו.
חמינאי רואה בחיבור עם רוסיה הגנה על משטרו
יש לציין את ההתקרבות הרבה בין המנהיג העליון של אירן, האייתוללה עלי חמינאי, לבין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. החברות האישית והפוליטית שהתפתחה בין השניים, תוך חיזוק השותפות הצבאית, מסייעת לרוסיה לשמר את מעמדה במלחמה באוקראינה ולהתגבר על הסנקציות והבידוד הבינלאומי. חמינאי רואה בשיתוף הפעולה עם רוסיה כלי מרכזי למאבק בהשפעת המערב ולהגנה על משטרו. יחסי הצבא האירני עם רוסיה מנוהלים בעיקר על-ידי המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, ומשמרות המהפכה האיסלאמיים.
בחודש מרס, מנהיגי קבוצת השבעה (G7) הזהירו כי יטילו סנקציות מתואמות על אירן אם תמשיך לספק טילים לרוסיה. המשלוחים מגיעים כאשר מערכת ההגנה האווירית של אוקראינה מתמודדת עם אתגר כבד כתוצאה מההתקפות המסיביות של טילים ומל"טים רוסיים.
הנשיא האוקראיני, וולודימיר זלנסקי, פנה למערב בדרישה להגברת מערכות ההגנה האווירית, במהלך פגישה שנערכה בבסיס חיל-האוויר ברמשטיין שבגרמניה. זלנסקי ציין כי העולם מחזיק במספיק מערכות הגנה אוויריות שיכולות לעצור את הטרור הרוסי.
נכון לעכשיו, אוקראינה מתקשה להדוף את הטילים הבליסטיים שנורים על-ידי רוסיה. לפי ניתוח של נתוני חיל-האוויר האוקראיני, במהלך ששת החודשים עד חודש מרס, הצליחה אוקראינה ליירט רק כ-10% מהטילים הבליסטיים ששוגרו לעברה.
הטילים הבליסטיים מהירים וגדולים מדי עבור רוב מערכות ההגנה האווירית. מערכת ה"פטריוט" האמריקנית היא אחת המערכות הבודדות שמסוגלת להתמודד עם הטילים הללו, אך אוקראינה מחזיקה במספר מועט של מערכות מסוג זה.
לדברי פביאן הינץ, חוקר מהמכון הבינלאומי למחקרים אסטרטגיים בלונדון, הטילים האירניים עשויים להשתלב עם פצצות מונחות ומל"טים רוסיים כדי להעצים את הלחץ על אוקראינה בשדה הקרב. "דיוק במטרות קצרות טווח קל יותר להשגה", ציין הינץ.
במקביל, גורמים אירופים מסרו ביום שישי כי הם עובדים יחד עם עמיתיהם האמריקנים על תגובה שתכלול סנקציות נוספות. האיחוד האירופי צפוי לאסור על חברת התעופה האירנית "אירן אייר" לטוס לשדות תעופה באירופה, צעד שעשוי לפגוע בקשרים המסחריים שנותרו לאירן. בנוסף, צפויים להטיל סנקציות על חברות אירניות המעורבות במשלוחי הטילים, כולל חברות תחבורה.
עם זאת, למרות איומים קודמים מצד האיחוד האירופי על הטלת סנקציות נוספות אם אירן תספק טילים לרוסיה, נראה שבשבועות האחרונים קיימת זהירות מצד גורמים אירופים בנוגע לסנקציות נוספות. דיפלומט אירופי בכיר ציין כי מעבר לתחום התעופה, קשרים כלכליים ובנקאיים נוספים עם אירן לא ייפגעו.
לסיכום, למרות התקוות שכהונתו של פזשכיאן תוביל לשיפור הקשרים עם המערב, התמיכה הצבאית הגוברת ברוסיה במלחמתה באוקראינה עלולה לסכל כל ניסיון להפחית את המתחים ולהסיר סנקציות מערביות.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  06/09/2024   |   עודכן:  06/09/2024
+אספקת הטילים האירניים לרוסיה: הידוק השת"פ הביטחוני בין מוסקבה לטהרן 11:45 07/09/24  |  יאיר נבות   |   לרשימה המלאה
בכיר אירופי ציין שזוהי רק ההתחלה, וכי אירן צפויה לספק לרוסים משלוחים נוספים לאורך זמן.  ▪  בעצם אספקת הטילים האירנים מביאים להחרפה ביחסיהם עם המערב, ויספגו כנראה חבילת סנקציות נוספת בקרוב מאוד
פוטין-חמינאי. מגבירים את השת"פ הביטחוני [צילום: משרד המנהיג העליון של אירן/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אירן העבירה לרוסיה מאות טילים בליסטיים למלחמתה נגד אוקראינה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
רוסיה מעצמה ? ל"ת
שלום  |  7/09/24 15:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
יאיר נבות
הנשיא זלנסקי עצמו הבהיר שהשינויים נעשים כדי לחזק את הממשלה והמוסדות הממלכתיים: "הסתיו יהיה חשוב ביותר עבור אוקראינה. ויש להקים את מוסדות המדינה שלנו כך שאוקראינה תשיג את כל התוצאות שאנחנו צריכים. אנחנו חייבים לחזק כמה תחומים בממשלה"    את קולבה יחליף סגנו, אנדריי סיביהא
אורי מילשטיין
חלק שלישי של דיון עומק מחוץ לקופסה, ביני ובין שישה מומחים ביטחוניים: המהנדסים, חוקרי המלחמות יואב נצר מגרמניה ואלכסנדר פפקוב מראש פינה; חוקר האסטרטגיה והטרור אביתר בן צדף, ההיסטוריון יאיר קליינבאום, חוקר המלחמות סרן בדימוס ירון שחר, ועורך הדין וחוקר המלחמות יונתן בוטח
איתמר לוין
זו מסקנתו של פרופ' סטיבן בידל מאוניברסיטת קולומביה במאמר ב-Foreign Affairs    התקפות כאלו רק עלולות להחמיר את העימות ולדרוש מאוקראינה משאבים על חשבון צרכים אחרים
יאיר נבות
הפגיעות גרמו לשריפה גדולה ולהשמדת כמה ממיכלי הנפט במקום. אותו מתקן הותקף גם לפני חודש    בנוסף הותקף מחסן תחמושת במחוז וורונז'. משרד ההגנה הרוסי דיווח על יירוט של 12 כטב"מים
עידן יוסף
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il