שר הבריאות של לבנון הודיע (יום ג', 17.9.24) כי לפחות שמונה בני אדם נהרגו ולפחות 2,750 בני אדם נוספים נפצעו בפיצוץ מכשירי הזימוניות שאירע במוקדים רבים של חיזבאללה, היום אחר-הצהריים. עוד ציין כי מצבם של 200 מהפצועים - בהם פעילי חיזבאללה - קריטי. על-פי הודעת חיזבאללה - בין ההרוגים גם ילדה בת שמונה.
שר ההסברה של לבנון, זיאד מקארי, ייחס את הפיצוצים לישראל ואמר כי "ממשלת לבנון מגנה את התקיפה הישראלית הזאת". "אנו קוראים לאו"ם לקחת אחריות כלפי התוקפנות הזו. מדובר בהפרה של ריבונות לבנון. ממשלת לבנון יצרה קשר עם מדינות הנוגעות הדבר והאו"ם כדי להעמיד אותם מול אחריותם", אמר.
בהודעה רשמית ראשונית שפרסם חיזבאללה לא ייחס בה את פיצוץ מכשירי הזימוניות לפעולה ישראלית כלשהי. "אנחנו חוקרים את הסיבות שהובילו לפיצוצים בו-זמנית", נמסר בהודעת חיזבאללה. עוד קראו בחיזבאללה לתושבי לבנון להיזהר מפני שמועות ומידע שקרי המשרתים לטענתם את "הלוחמה הפסיכולוגית של האויב".
אולם בהודעה רשמית שפרסם זמן מה לאחר מכן כבר ציין שישראל היא האחראית לשורת הפיצוצים. "לאחר בחינת כל הנתונים - אנו רואים בישראל האחראית המלאה לתוקפנות הזו, שפגעה גם באזרחים וגרמה למספר רב של הרוגים ופצועים. האויב יקבל את התגובה שמגיעה לו ממקום לא צפוי", נמסר בהודעה.