X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
שולחן התביעה במשפט נתניהו
הפרקליטות: על נתניהו להעיד שלושה ימים בשבוע, 6.5 שעות ביום
מתנגדת לבקשתו להסתפק ביומיים בני חמש שעות כל אחד סבורה גם שאין לאפשר לו לפנות לבית המשפט בדלתיים סגורות בנוגע לסדרי העדות: אין נימוק להימנע מפומביות, ונאשם מיוצג פונה באמצעות באי-כוחו הסניגורים: התביעה רוצה לפגוע קשות בהגנתו של נתניהו
הפרקליטות מבקשת (5.12.24) מבית המשפט המחוזי בירושלים לקבוע, כי עדותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במשפטו תישמע על-פי לוח הזמנים הקבוע - שלושה ימים בשבוע, 6.5 שעות מדי יום. "בקשה לצמצום ימי הדיונים וקיצורם אינה עולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי בקידום ההליך עליו עמד גם בית המשפט הנכבד לא אחת", היא אומרת.
נתניהו ביקש אתמול שעדותו במשפטו תימשך יומיים בשבוע (בימי שני ורביעי) וחמש שעות מדי יום. הוא נימק את הבקשה בעיסוקו בענייני המדינה ובכך שהוא נוהג לעבוד עד שעות הלילה הקטנות. עוד נאמר בה, כי במידת הצורך ההגנה תבקש שבית המשפט "יתחשב באילוצים נוספים ונקודתיים שיעלו תוך כדי שמיעת עדותו של ראש הממשלה, ובכלל זה בקשר לתדירות שמיעת העדות". לבסוף היא מבקשת לאפשר לנתניהו להתייחס בעצמו לנושא בתחילת הדיון הקרוב (10.12.24), בדלתיים סגורות.
לדברי הפרקליטות, "האינטרס הציבורי בתיק דנן מחייב לחתור לסיום מהיר ככל הניתן של המשפט לשם שמירה על האינטרסים הציבוריים, על הגינות ההליך, ועל עקרון היסוד לפיו הכל שווים בפני החוק". קבלת הבקשה תביא לכך שנתניהו יעיד תשע שעות נטו לכל היותר מדי שבוע, והפרקליטות כאמור מתנגדת, "במיוחד על-רקע הבקשה הנוספת להתחשבות בבקשות עתידיות תיאורטיות אליהן יש כמובן להתייחס לגופן".
לגבי בקשתו של נתניהו לפנות לבית המשפט בדלתיים סגורות, הפרקליטות אומרת: "ראשית, בקשה זו נעדרת כל נימוק המבהיר מדוע נדרשת סגירת דלתיים. לא למותר להזכיר שמדובר בהליך פומבי המתנהל בדלתיים פתוחות, ועל כן כל בקשה לחריגה מכלל זה צריכה להיות מבוססת על הנמקה שמצדיקה זאת. לכשייפרשו הנימוקים, תוכל המאשימה להתייחס לעניין זה. שנית, תבקש המאשימה להזכיר מושכלות יסוד לפיהן נאשם מיוצג פונה לבית המשפט באמצעות בא-כוחו. הבקשה אינה מגלה כל טעם לסטות מכך". התגובה הוגשה באמצעות עוה"ד אלון גילדין ויהודית תירוש.
בתגובה אומרת ההגנה, כי הפרקליטות "עושה שימוש בערך השוויון כדי להפלות לרעה את ראש הממשלה במטרה לפגוע בהגנתו פגיעה קשה", שכן בתיקים אחרים היא מסכימה שנאשמים יעידו יומיים בשבוע או שיתנהל אפילו דיון אחד בשבוע. ההגנה אומרת כי בקשתה סבירה וכי יש להביא בחשבון את הצורך להכין את נתניהו לעדות ואת עיסוקיו האחרים. לדבריה, היא לא ביקשה שום התחשבות יוצאת דופן או הקלה ביחס לנאשמים אחרים, אלא התאמות מידתיות שיאפשרו לנתניהו להעיד ברציפות מבלי לפגוע בצורה אנושה בהגנתו. התגובה הוגשה באמצעות עוה"ד עמית חדד, ישראל וולנרמן ונועה מילשטיין.
השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ועודד שחם קבעו עם תחילת הדיונים באפריל 2021, כי הם יתקיימו בימים שני, שלישי ורביעי בשעות 15:30-09:00. השופטים אף ביקשו לעבור לארבעה ימים בשבוע, אך הצדדים התנגדו נחרצות והם ויתרו על הרעיון. עדותו של נתניהו תישמע באולם תת-קרקעי ממוגן בבית המשפט המחוזי בתל אביב, על-פי דרישת השב"כ.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  05/12/2024   |   עודכן:  05/12/2024
+שר התקשורת תוקף את החלטת בית המשפט: "קנוניה ועזות מצח" 21:50 05/12/24  |  עידן יוסף
שר התקשורת, שלמה קרעי, תקף את החלטת בית המשפט להורות לראש הממשלה להעיד שלושה ימים בשבוע בזמן מלחמה. קרעי כינה את ההחלטה "קנוניה, עזות מצח והתעלמות מצרכי הביטחון" וטען כי מדובר בניסיון להוביל לנבצרותו של ראש הממשלה. הוא הוסיף כי ראש הממשלה יגיע להעיד לפי יכולתו, כשהביטחון וניהול המדינה בראש סדר העדיפות, "עם או בלי אישור בית המשפט".
+ביהמ"ש: נתניהו יעיד שלושה ימים בשבוע, שש שעות ביום 17:32 05/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
השופטים דחו את בקשתו להעיד יומיים בלבד ובמשך חמש שעות ביום  ▪  מדגישים את האינטרס הציבורי בקידום ההליך ואומרים שיתייחסו לבקשות דחייה נקודתיות אם וכאשר יעלו
שחם, פרידמן-פלדמן ובר-עם במשפט נתניהו [צילום: אורן בן-חקון, פול]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הפרקליטות: על נתניהו להעיד שלושה ימים בשבוע, 6.5 שעות ביום
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משפט נתניהו
איתמר לוין
רונן: לא הונחה תשתית עובדתית לפיה נתניהו לא יוכל למלא את תפקידו בזמן העדות    שטיין: מדובר בשאלה פוליטית ולא משפטית    בג"ץ מזכיר שמיארה רשאית להכריז על נבצרות
איתמר לוין
מבקש להעיד יומיים בשבוע במשך חמש שעות מדי יום, ולהתחשב "באילוצים נוספים ונקודתיים שיעלו תוך כדי שמיעת עדותו, ובכלל זה בקשר לתדירות שמיעת העדות"
איתמר לוין
השב"כ קבע שבשל המלחמה לא ניתן לשמוע את העדות בבית המשפט המחוזי בירושלים, והנהלת בתי המשפט המליצה על דעתו שהיא תישמע באולם תת-קרקעי ממוגן בתל אביב
איתמר לוין
ההגנה מבקשת לקיים דיון לפני תחילת העדות בעוד שבוע; הערכות: תבקש לצמצם משמעותית את לוח הזמנים הנוכחי, לפיו יהיה על נתניהו להעיד שלושה ימים בשבוע במשך 6.5 שעות ביום
איתמר לוין
השב"כ אומר שבשל המלחמה לא ניתן לשמוע את העדות בבית המשפט המחוזי בירושלים    השופטים מתבקשים לאשר את שמיעתה באולם תת-קרקעי ממוגן בהיכל המשפט בתל אביב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il