חיל-האוויר תקף (19.12.24) מטרות של החות'ים בתימן, ולראשונה - גם מיכלי דלק, מיכלי נפט ותחנת כוח בבירה צנעא המצויה בשליטתם. התקיפה באה זמן קצר לאחר שמערכת החץ יירטה טיל בליסטי ששיגרו החות'ים לעבר גוש-דן, ולאחר שהחודש יורטו שמונה טילים וכטב"מים ששיגרו החות'ים. ההתקפה בוצעה בהכוונת חיל המודיעין וחיל-הים.
החות'ים, הפועלים בחסות אירן ובסיועה הרב והישיר, הם למעשה האחרונים שעודם מאיימים על העורף הישראלי, לאחר ריסוק חמאס ועם הפסקת האש מול חיזבאללה לאחר המהלומות הקשות שספג. ב-14 חודשי המלחמה שיגרו החות'ים 200 טילים ו-170 כטב"מים, שרובם יורטו או לא חדרו לשטח ישראל.
זוהי התקיפה השלישית של צה"ל בתימן מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל - במרחק של 1,700 ק"מ מישראל. בתקיפה השתתפו 14 מטוסי קרב וכלי טיס נוספים, אשר תודלקו באוויר. המבצע תוכנן במשך כמה שבועות ויצא לפועל ללא קשר לשיגור הטיל לפנות בוקר.
המטרה המרכזית בפעולה הנוכחית הייתה שיתוק פעילות שלושת הנמלים של החות'ים - חודיידה, ראס עיסא וא-סאליף - ולדברי גורמים צבאיים "מדובר בפגיעה כלכלית קשה ביותר". חיל-האוויר תקף גם את שמונה הגוררות שמכניסות ספינות לנמלים ושבלעדיהן אין הם יכולים לפעול. בתקיפה הקודמת של חיל-האוויר בתימן, בחודש ספטמבר, נפגעו העגורנים וכעת כל הפעילות בנמלים משותקת.
גל התקיפה הראשון היה על מרחב החוף והוא החל ב-03:14 לפנות בוקר; הגל השני, על צנעא, ב-04:30. בתקיפה השתתפו 14 מטוסי קרב שטסו מרחק של יותר מ-1,700 ק"מ. הם תקפו בין היתר את הנמלים ראס עיסא וחודיידה ונמל א-סאליף - בסך-הכל הותקפו שמונה גוררות; בצנעא הותקפו מכלי דלק, נפט ותחנת כוח.
ההתקפה על נמל חודיידה הייתה השלישית של ישראל עליו מאז חודש יולי. על-פי דיווחים מתימן, הותקפו גם שתי תחנות כוח מרכזיות, חזיז ודהבאן, ומתקן הנפט בראס עיסא, שם דווח על הרוגים ופצועים. החשמל נותק ברוב הגדול של אותם אזורים שבשליטת החות'ים. מאוחר יותר דווח על תשעה הרוגים בהתקפות על חודיידה וראס עיסא.
כ"ץ: נכה בעוצמה
שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אמר: "אני מזהיר את ראשי ארגון הטרור החות'י - ידה הארוכה של ישראל תגיע גם אליכם. מי שמרים יד על מדינת ישראל - ידו תיגדע. מי שיפגע בנו - ייפגע שבעתיים. לא נקבל ירי טילים על ישראל, ולא פגיעה בנתיבי השיט. אנחנו נכה בעוצמה ולא נאפשר את המשך המצב של ירי ואיומים על מדינת ישראל".
דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, אמר: "צה"ל תקף באופן מדויק מטרות צבאיות חות'יות בתימן ובהן נמלים ותשתיות אנרגיה בצנעא, שהחות'ים עשו בהם שימוש לפעילותם הצבאית. ישראל לא תהסס לפעול על-מנת להגן על עצמה ועל אזרחיה מפני התקפות החות'ים. באמצעות התקפותיהם על כלי שיט בינלאומיים והתבססותם בים סוף, החות'ים הפכו לאיום עולמי. מי עומד מאחוריהם? אירן. אנחנו נמשיך לפעול נגד כל מי שמאיים על ישראל במזרח התיכון".
חבר הלשכה המדינית של החות'ים, מוחמד אל-בחיתי, אמר כי "התקיפה האמריקנית-ישראלית של מתקנים אזרחיים בתימן, תחנות כוח ונמלים, חושפת את צביעות המערב". הוא הבהיר, כי גם כעת "הפעולות הצבאיות שלנו לתמיכה בעזה יימשכו, הסלמה תיענה בהסלמה עד שייעצר רצח העם בעזה ויוכנסו אוכל תרופות ודלק עבור התושבים".
שני טילים יורטו בתוך שלושה ימים
הטיל ששוגר הלילה יורט מחוץ לשטח ישראל. רסיסי יירוט נפלו בבית ספר ברמת אפעל ונזק נגרם למכוניות ובתים; המבנה המרכזי של בית הספר נפגע בצורה קשה. "ככל הנראה אחד המיירטים או חלקים ממנו הוא שפגע בבית הספר. זוהתה קריסה רחבה במבנה המרכזי של בית הספר ולא ניתן יהיה לעשות שימוש בבית הספר עד להודעה חדשה. הלימודים של תלמידי כיתות א׳-ד׳ ותלמידי החינוך המיוחד יועתקו לבתי ספר סמוכים, שאר השכבות יעברו ללמידה מרחוק", מסרה עיריית רמת גן.
כאמור, הייתה זו הפעם השמינית החודש שהחות'ים משגרים טיל או כטב"ם לעבר ישראל - והשנייה תוך שלושה ימים שמובילה לאזעקות במרכז. גם בפעם הקודמת, ביום שני בצהריים, הטיל יורט לפני שחצה לשטח הארץ. כמה שעות לפני כן יורט בים התיכון על-ידי ספינת טילים כטב"ם ששוגר מתימן.
לאחר השיגורים ביום שני, ארה"ב ובריטניה תקפו את מטה משרד ההגנה של החות'ים במרכז צנעא, ולפי הדיווחים הותקפו יעדים שלהם גם בחודיידה. בישראל אמרו אז, כי אותה תקיפה של הקואליציה נגד מפקדת החות'ים היא צעד בכיוון הנכון, אך לא תמנע את התקיפה הישראלית. "הם יקבלו את שלהם, הם ישלמו מחיר כבד", אמרו אז.
החות'ים משבשים מאז פרוץ המלחמה את השיט בבאב אל-מנדב, נתיב חיוני בכניסה לים סוף, ובעקיפין פוגעים בצורה קשה בפעילות בתעלת סואץ ובכלכלת מצרים. קואליציה בינלאומית בראשות ארה"ב פועלת נגדם בזירה הימית, אך לא מצליחה להפסיק את התקפותיהם על ספינות באותו נתיב, כולל על ספינות בבעלות ישראלית.