X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
ביטן. "אי אפשר לזוז מילימטר?!" [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
ביטן: "הפכתם את חוק התאגיד לחוק יסוד שאסור לגעת בו"
מנכ"ל התאגיד טוען כי יוזמות החקיקה לא נועדו לחסוך בכסף ציבורי אלא לשלוט בחדשות התאגיד ולהעביר משאבים ציבוריים לידיים פרטיות נשיא מועצת העיתונות התריע מפני פגיעה בדמוקרטיה בורום קהלת אומרים כי השוק הפרטי מספק כיום מגוון רחב של תכנים, מה שמייתר את קיומו של התאגיד במבנה הנוכחי
בדיון טעון במיוחד שהתקיים (יום ה', 19.12.24) בוועדת הכלכלה, נחשפו טענות חריפות נגד יוזמות חקיקה הנוגעות לעתידו של תאגיד השידור הציבורי. הנושאים שעלו לדיון נעו בין שאלת חופש העיתונות ושמירה על הדמוקרטיה, לבין האשמות על אינטרסים כלכליים ומאבקים פוליטיים שלטוניים.
מנכ"ל התאגיד גולן יוכפז פתח את דבריו בביקורת חריפה על יוזמות החקיקה לשינוי מבנה תאגיד השידור. הוא הדגיש כי המניע האמיתי מאחורי החקיקה אינו חיסכון כלכלי או שיפור הגיוון בשידורים, אלא רצון לשלוט בחדשות התאגיד ולהעביר משאבים ציבוריים לידיים פרטיות.
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
יוכפז התייחס ל"תוכנית עשר הנקודות" של שר התקשורת שלדבריו פוגעת בדמוקרטיה: "אתמול חילק כאן שר התקשורת לחברי הכנסת ברושור שמציג את תוכניתו החדשה - עשר נקודות, עשר מכות לדמוקרטיה ולחופש העיתונות. הנייר הזה מבהיר שחור על גבי לבן שהחיסכון בכסף ציבורי או הרייטינג הנמוך אינם המניעים האמיתיים של השר".
הוא הדגיש כיצד הכנסות העצמאיות של התאגיד מפרסום, שמגיעות למאה מיליון שקל בשנה, מושקעות ביצירה ישראלית ובתעשיית התוכן, ולטענתו יועברו ל"קרן עלומה" שהרכב חבריה אינו ברור: "השר קרעי מציע להגדיל את ההשקעה ביצירה ישראלית אך מעביר את הניהול לגוף עלום, מה שמעלה שאלות על עצמאות ואמינות הקרן".
יוכפז הדגיש את חשיבות התאגיד בתיעוד האירועים ההיסטוריים שעוברת החברה הישראלית בימים אלה: "התאגיד הוא המתעד החשוב ביותר של הישראליות בימים היסטוריים אלה. אם התאגיד ייסגר, לא ייוותר מי שיתעד את מעשי הגבורה, המחדלים והעמידה האיתנה של החברה הישראלית. הרשתות המסחריות לא יעסקו בכך, כי אין בזה רייטינג". בסיום דבריו הביע יוכפז תקווה שההיסטוריה תכיר בחשיבות תיעוד הישיבה והמאבק לשימור התאגיד: "אני מקווה שבעוד שנים, כשילדינו ונכדינו יצפו בתיעוד הישיבה הזו בארכיון התאגיד, הם יראו אותה כנקודה מכרעת בהיסטוריה של התקשורת, התרבות והדמוקרטיה בישראל".
עו"ד אלון גלר, המלווה את התאגיד, הציג מסמך מאת ראש איגוד השידור האירופי EBU, שהזהיר כי פגיעה בתאגיד הציבורי עלולה להביא להשלכות חמורות על מעמדה הבינלאומי של ישראל, ואף על השתתפותה בתחרויות כמו האירוויזיון. "אם לא נהיה חברים באיגוד השידור האירופי, הציבור ייאלץ לשלם סכומי עתק על שידורי ספורט, ואירועי התרבות הישראלים לא יזכו לנראות הבינלאומית שהם מקבלים היום", הוסיף גלר.
נשיא מועצת העיתונות, השופט בדימוס חנן מלצר, ציין שכדי להשתתף בתחרות האירוויזיון נדרש שלתאגיד תהיה מערכת חדשות עצמאית, אך הודה כי התקנון של האיגוד אינו קובע באופן מפורש כמה שעות חדשות צריכות להיות. הוא ציין כי הוא רואה בכל יוזמות החקיקה נגד התאגיד ניסיון לפגוע בדמוקרטיה ולכן הוא דוחה אותן על הסף.
"שידור ציבורי חזק הוא חלק בלתי נפרד ממעמדה של ישראל בזירה הבינלאומית. החלשת התאגיד עלולה לגרום נזק דיפלומטי משמעותי", אמר מלצר והביא כדוגמה את הקשר בין תאגיד השידור הציבורי לבין איגוד השידור האירופי: "החברות באיגוד הזה אינה עניין פורמלי בלבד; היא מחייבת עצמאות עיתונאית. כל ניסיון לפגוע בעצמאות הזו עשוי להוביל להשעיית ישראל מהאיגוד".
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
שר התקשורת, שלמה קרעי, שנכח בדיון הקודם הגיב בחריפות לדברים, וטען כי מלצר מנצל את מעמדו כאיש משפטי לתקיפת נבחרי ציבור. קרעי כינה את מלצר "יועמ"ש בתחפושת של שופט", והאשים אותו בניסיון להפעיל לחצים פוליטיים על-רקע קידום סדר יום כלכלי בממשלה. "היועמ"ש לשעבר של מפלגת העבודה, היועמ"ש לשעבר של חדשות 12, בתחפושת של שופט, מאיים על שר בישראל ועל חברי כנסת כי אם יקדמו את סדר היום הכלכלי שלהם, הוא יתמוך בפסילתם מלרוץ לכנסת!", אמר קרעי. הוא שב והתרעם על התבטאותו של מלצר כלפיו בדיון הקודם, בה נטען כי קרעי אינו מבין את עקרונות הדמוקרטיה: "והוא זה שאמר לי אתמול: 'אדוני לא מבין מהי דמוקרטיה'. אין מילים".
במהלך הדיון דיברו רבים מאנשי התאגיד ותומכיו נגד יוזמות החקיקה, ובשלב מסוים אמר יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן: "לפי מה ששמעתי מהמשנה ליועץ המשפטי וגם מהשופט מלצר, בעצם עשיתם מחוק התאגיד "חוק יסוד", שאי אפשר לגעת בו, ואי אפשר לזוז ממנו מילימטר. זאת לא הייתה כוונת המחוקק מההתחלה. עשיתם את זה חוק יסוד שיותר גבוה מחוק יסוד כבוד אדם וחירותו". על כך העיר מלצר: "גם חוק השבות הוא לא חוק יסוד, ואם מישהו היה מציע לבטל את חוק השבות, אני חושב שהיו צריכים לדחות את הצעתו על הסף". היו"ר ביטן השיב: "זה לא אותו דבר לא אותו דבר, כי חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מדבר על כך שחוקים שנחקקו לפני זה, לא תחול עליהם ההגנה של חוק יסוד כבוד אדם וחירותו. אם אנחנו נתקן את חוק השבות, יכולים לבוא להגיד לנו שגם הפלשתינים יכולים להגיע לישראל מכוח החוק בגלל שוויון הזכויות וכל הדברים האלה".
הד"ר יצחק קליין מפורום קהלת הביע עמדה שונה מרוב הדוברים, וטען כי יש מקום לבחינה מחודשת של תפקידי התאגיד. אוא העלה טענות נוקבות על עצם קיומו של שידור ציבורי בעידן המודרני: "העידן הטכנולוגי שבו הוקם השידור הציבורי התאפיין במיעוט ערוצים ובחוסר אפשרות לגבות תשלום מהצופים. זה היה הרקע להקמתו כמוצר ציבורי במובן הכלכלי. כיום, בעידן הדיגיטלי, המציאות שונה בתכלית - קיימים עשרות ומאות אפיקים זמינים לצריכת תכנים מגוונים מכל סוג ומכל נקודת מבט".
קליין הוסיף כי בעידן הנוכחי, תאגיד השידור הציבורי אינו משרת את המטרה המקורית שלשמה הוקם: "מי שחושב שהשידור הציבורי הוא מקור התוכן היחיד שיכול להציג גיוון - כנראה לא נחשף למגוון העצום של תכנים זמינים במגזר הפרטי".
בסיום דבריו, קליין הדגיש כי עיקר טענותיו אינן נוגעות לתכני התאגיד עצמו, אלא לעקרונות ולמבנה שמאחוריו: "לא באתי לבקר את התכנים של כאן 11 או כאן רשת ב'. הדיון הזה הוא עקרוני, על עצם נחיצותו של שידור ציבורי בעולם שבו יש שפע של אפשרויות פרטיות".
מנכ"ל עמותת 'בצלמו', שי גליק, העלה טענות קשות נגד התאגיד: "התאגיד מממן סרטים המציגים חיילי צה"ל כטובחים ונגד המדינה. אם התאגיד רוצה להמשיך להתקיים, הוא חייב להיות שידור ציבורי ישראלי".
אמירה זו עוררה סערה בחדר, עם תגובות נזעמות של יוצרים שטענו כי מדובר ב"הכפשות חסרות בסיס". מנכ"ל התאגיד יוכפז אמר כי הציבור מגוון וכעורך ראשי הוא רואה לנכון להביא את מגוון הדעות.
דוברים נוספים בדיון, בהם יוצרים ותסריטאים, הזהירו מפני פגיעה לא רק בחדשות, אלא גם בתרבות ובתיעוד ההיסטורי של החברה הישראלית. "התאגיד משאיר לדורות הבאים את הזיכרון הלאומי שלנו", אמר אחד הדוברים. "אם הוא ייסגר, הערוצים המסחריים לא יתעדו את מה שאין בו רייטינג".
יוצר נוסף הוסיף בכאב: "אנחנו בעיצומו של מאבק קיומי מאז 7 באוקטובר. במקום לתמוך, הממשלה פועלת לפירוק החברה מבפנים".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  19/12/2024   |   עודכן:  19/12/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu   אלמוג כהן / Almog  Cohen   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גולן יוכפז   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   חנן מלצר / Hanan Melcer   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak   יצחק שמעון סרלאוף   ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   כבוד האדם וחירותו   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מועצת העיתונות בישראל   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה פסל / Moshe Passal   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קטרין (קטי) שטרית / Kathrin  Shitrit   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביטן: "הפכתם את חוק התאגיד לחוק יסוד שאסור לגעת בו"
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
השופט מלצר בריון
גבי  |  20/12/24 10:59
2
נאחזים בקרנות המזבח ל"ת
הקוזאקים הנגזלים  |  20/12/24 12:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שידור ציבורי
איתמר לוין
נדחתה תביעתו בשל הפרסומים שחשפו את מעשיו ב-2016    בית המשפט: המתלוננות אמרו אמת בכתבה באתר פוליטיקלי קוראת; הדיווח בחדשות 10 היה על תחושות המתלוננת; הציוצים של חיים לוינסון לא היו לשון הרע
עידן יוסף
נשיא מועצת העיתונות מלצר: נראה לנו שיש כאן סכנה לדמוקרטיה הישראלית ונפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו לסכל את המזימה הזו    יו"ר ועדת הכלכלה: אם נמכור את ערוץ 11 לגורם פרטי זה לא ישנה משהו מבחינת הימין לכן ההצעה לא מובנת לי - אבל יש מקום לשינויים
איציק וולף
יו"ר איגוד השידור האירופי פנה במכתב לוועדת הכלכלה וציין כי הפרטת איגוד השידור הציבורי הישראלי תוביל לניתוק ישראל מרשת החדשות האירופית ומן האיגוד המאפשר גישה לאירועים כמו האירוויזיון ושידורי המונדיאל
עידן יוסף
תאגיד השידור הישראלי חשף מסמך אתיקה חדש, ראשון מסוגו מאז 2017, שמטרתו להתמודד עם אתגרי העידן הדיגיטלי ומורכבות המציאות הישראלית    הקוד עוסק בסוגיות כמו התנהלות במצבי חרום, שקיפות בשימוש בבינה מלאכותית, תרבות הדיון ברשתות החברתיות וחופש הסאטירה, לצד מחויבות לאמינות ודיוק
עידן יוסף
ועדת הכלכלה דנה בהצעת החוק שתחייב את תאגיד השידור בדיווח שנתי לוועדה    קלנר: ההצעה תחזק את מעמד הכנסת ותמנע שימוש לרעה    קרעי: לא נאפשר חופש בזבוז על חשבון הציבור    אלהרר: החוק מיותר ואי אפשר לנתקו מהצעות נוספות על עתיד התאגיד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il