ערוץ 14 תובע 1.9 מיליון שקל מהמגיש הבכיר
שרון גל, בטענה שהפר את ההסכם עימו כאשר עבר לערוץ המתחרה i24news. התביעה הוגשה (26.2.25) לבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב.
בתביעה נאמר כי בפברואר 2023 חתמו הערוץ וגל על הסכם בו ניתנו לגל "תנאים אטרקטיביים מאוד". נקבע בו, כי גל יגיש ארבע פעמים בשבוע תוכנית בשעה 19:00 ועוד תוכנית שבועית מוקלטת. בתמורה הוא קיבל שכר יסוד לכל תוכנית יומית ולכל תוכנית מוקלטת ותשלום נוסף שייגזר מן הרייטינג של התוכניות (הסכומים מושחרים בהסכם המצורף לתביעה), וזאת בנוסף לרכב צמוד והפרשה לקרן השתלמות.
תקופת ההעסקה נקבעה ל-18 חודשים, ונקבע שעם סיומה - יוכל כל צד להפסיק את ההתקשרות בהודעה של חודשיים מראש. לדברי הערוץ, הוא נענה לדרישתו של גל - שהייתה תנאי למעברו מערוץ 13 - ולפיה תנאי ההעסקה יובטחו לכל אורך התקופה, אלא אם יפוטר בנסיבות חמורות המוגדרות בהסכם. ערוץ 14 מדגיש את חשיבותה של התקופה הקצובה, בכך שהצופים "מחפשים מסגרת שידור מוכרת, עם משבצות שידור שעתיות המזוהות עם אופי ייחודי, טון מסוים ואווירה ספציפית. מרכיב מפתח ביצירת נאמנות וקביעות בקרב קהל הצופים הוא דמותו של המגיש".
על-פי התביעה, במארס אשתקד נודע לערוץ 14 שבכוונת גל לחזור לערוץ 13 - תחילה מהתקשורת ולאחר מכן מהודעת התפטרות שמסר. המנכ"ל אריאל אדרי דחה את ההודעה ודרש לקיים את ההסכם עד תום התקופה הקבועה בו. גל אכן חזר בו, לאחר מו"מ שבסיומו הוארכה העסקתו בשנתיים, דהיינו עד אוגוסט 2026. בהסכם זה התחייב הערוץ להשקיע 11,000 שקל בכל תוכנית של גל (לעומת 1,500 שקל בלבד לפני כן), הוא קיבל שליטה מלאה על תוכניותיו וקיבל תוספת של 20,000 שקל לשכר היסוד החודשי. הערוץ גם התחייב לשלם לו את שכר היסוד עד יוני 2026, גם אם העסקתו תופסק מסיבה כלשהי.
בינואר השנה, ממשיך הערוץ, נודע לו - שוב מהתקשורת - כי גל חתם על הסכם עם i24news. רק לאחר מכן הוא שלח הודעת התפטרות עם נכונות להחזיר את כספי התמריץ המיוחד שקיבל לאורך העסקתו, כפי שנקבע בהסכם המתוקן. לאחר שערוץ 14 דרש לקיים את ההסכם, טען בא-כוחו של גל שהיו בין הצדדים חילוקי דעות משמעותיים בעניינים תקציביים, כספיים, מקצועיים ואחרים; הערוץ לא טיפל בבעיות חוסרים וכוח אדם; גל נדרש לצמצם את צוות התוכנית; הערוץ לא מימן מוניות לאורחי התוכניות ועוד.
הערוץ דחה במפורט טענות אלו ואמר שאין עילה להתפטרותו של גל. בין היתר נאמר בתגובתו, כי הוא "לא החשיב בתקציב התוכנית הוצאות עבור הופעות של אנשי הערוץ כגון
יעקב ברדוגו, נועם אמיר, תמיר מורג, ברוך ידיד ואחרים". לטענת הערוץ, המניע היחיד למעברו של גל היה כספי, כפי שהוכיח בהתנהגותו בעבר. הסכום העיקרי שתובע הערוץ הוא 1.5 מיליון שקל שלדבריו השקיע בתוכניותיו של גל. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד יגאל דנינו ושרית בר, וטרם הוגש כתב הגנה.