X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מבזקים
שר האנרגיה, אלי כהן, הודיע כי יעלה בישיבת הקבינט הקרובה את הדרישה לנתק את אספקת המים לרצועת עזה. זאת, לאחר שלפני כשבוע וחצי הודיע על ניתוק החשמל למתקן התפלת השפכים ברצועה.
לדברי כהן: "נשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותנו כדי להגביר את הלחץ על חמאס - להשיב את החטופים ולהבטיח שחמאס לא יהיה ביום שאחרי" (מלוכדים ניוז).
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  23/03/2025   |   עודכן:  23/03/2025
+נקודות התורפה של סינוואר 08:02 24/03/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
ב-12 במרס 2021, פרסם עמוס הראל, הפרשן הצבאי של עיתון הארץ, כתבה שכותרתה: "הניצחון הדחוק של סינוואר מהווה תמרור אזהרה לחמאס לפני הבחירות ברשות"
סינוואר. אויב אידיאולוגי נחוש [צילום: עבד רחם חטיב/פלאש 90]
+צה"ל ושב"כ חיסלו בבית חולים את מחליפו של ראש ממשלת החמאס 22:03 23/03/25  |  עידן יוסף
צה"ל ושירות הביטחון הכללי תקפו הערב (א') באופן ממוקד מחבל בכיר בארגון הטרור חמאס, בעת ששהה במתחם בית החולים "נאצר" בח'אן יונס. לפי ההודעה, התקיפה התבצעה לאחר תהליך מודיעיני ממושך ובאמצעות חימוש מדויק, שמטרתו לצמצם ככל הניתן פגיעה בסביבה. בצה"ל מדגישים כי חמאס ממשיך לנצל תשתיות אזרחיות לצורכי טרור, ובפרט בתי חולים - בניגוד גמור לדין הבינלאומי.
בהמשך, התבררה זהותו של המחוסל - ראש ממשלת החמאס בעזה איסמעיל ברהום. שר הביטחון ישראל כ"ץ בירך על המבצע המוצלח. הוא בירך את כוחות צה"ל ושב"כ על חיסולו של ברהום, ראש ממשלת החמאס החדש בעזה שהחליף את עיסאם דעאליס, ראש הממשלה הקודם שחוסל לפני מספר ימים. "מבצע "עוז וחרב" נמשך ומתרחב. נכה בעוצמה במחבלי החמאס עד לשחרור החטופים", דברי כ"ץ.
+שר החוץ האמריקני שוחח עם נתניהו: "תמיכה בלתי-מעורערת בישראל" 20:23 23/03/25  |  עידן יוסף
לשכת ראש הממשלה הודיעה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח הערב עם שר החוץ של ארצות הברית, מרקו רוביו. במהלך השיחה דנו השניים בהתפתחויות האזוריות, לרבות נושא שחרור החטופים וחידוש הלחימה ברצועת עזה.
שר החוץ רוביו הביע את תמיכתה המלאה והבלתי-מעורערת של ארצות הברית בישראל ובמדיניותה במאבק בטרור.
+חוסלו סגן מפקד חטיבת עזה ומפקד גדוד שג'אעיה של חמאס 20:20 23/03/25  |  עידן יוסף
בהודעה משותפת לצה"ל ולשב"כ נמסר כי במהלך תקיפות שבוצעו בימים האחרונים ברחבי רצועת עזה, חוסלו שניים מבכירי ארגון הטרור חמאס - סגן מפקד חטיבת עזה אחמד סלמאן עוּצ' שמאלי, ומפקד גדוד שג'אעיה ג’מיל עמר ג’מיל ואדיה.
שמאלי נחשב לאחראי על תכנון המבצעים של חטיבת עזה ובניין הכוח לקראת מתקפת הטרור של 7 באוקטובר. במהלך המלחמה שימש כאחראי על פריסת כוחות החטיבה מול צה"ל.
ואדיה, שפיקד על גדוד שג'אעיה לאחר חיסולו של וסאם פרחאת, הוביל את שיקום הגדוד ולחם בצה"ל ברצועה. הוא גם היה מעורב בירי נ"ט לעבר אוטובוס תלמידים באפריל 2011, שבו נהרג דן ויפליך.
לדברי דוברי צה"ל ושב"כ, התקיפות כוונו נגד מאות מטרות טרור של חמאס, במטרה לצמצם את יכולותיו הצבאיות ולהסיר את האיום מעל אזרחי ישראל ולוחמי צה"ל.
+פיקוד העורף הסיר את רוב ההגבלות בעוטף עזה - ההקלות נכנסו לתוקף 18:11 23/03/25  |  עידן יוסף
הנחיות ההתגוננות החדשות של פיקוד העורף נכנסו לתוקף בשעה 18:00, ובהתאם להן הוסרו מרבית ההגבלות באזור עוטף עזה. ההחלטה התקבלה בתום הערכת מצב בפיקוד העורף, ואושרה על ידי הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, ושר הביטחון ישראל כ״ץ.
לפי ההנחיות החדשות, אזור ההנחיה עבר ממדרג פעילות חלקית למדרג פעילות מלאה, תוך החזרת מרבית הפעילויות לשגרה - למעט הגבלות נקודתיות שעדיין חלות. הציבור מתבקש להמשיך לעקוב אחר ההנחיות המתעדכנות בפורטל החרום הלאומי וביישומון פיקוד העורף.
+יועצו של טראמפ: "פינוי עזה הוא הצעה מעשית" 16:55 23/03/25  |  עידן יוסף
חבר הקונגרס האמריקני מייק וולץ, המשמש כיועצו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, התייחס היום להצעה האמריקנית לפינוי האוכלוסייה מרצועת עזה ואמר כי מדובר בפתרון "מעשי מאוד". לדבריו, "נעצור את הטירוף של שפיכת מיליארדים בעזה כדי לבנות מחדש את הטרור שם".
+צה"ל ושב"כ מאשרים: חיסלנו את צלאח ברדויל, בכיר בתכנון האסטרטגי של חמאס 16:39 23/03/25  |  עידן יוסף
כוחות צה"ל ושירות הביטחון הכללי מאשרים כי חיסלו אתמול (שבת) בדרום רצועת עזה את צלאח ברדויל - בכיר בלשכה המדינית של חמאס ואחראי על משרד התכנון והפיתוח של הארגון.
לפי הודעת צה"ל, ברדויל הוביל את גיבוש התוכניות האסטרטגיות והצבאיות של חמאס ברצועה. חיסולו נחשב לפגיעה ישירה ביכולת קבלת ההחלטות של הארגון הן בצד הצבאי והן בצד השלטוני.
הוא חוסל, יחד עם אשתו במרחב ההומניטר של ח'אן יונס. עדיין לא התקבל אישור למותו בתקיפה של מוחמד חסן אל-עמור, שומר ראשו לשעבר של יחיא סינוואר.
זירת החיסול

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שר האנרגיה יציע לקבינט: להפסיק הזרמת המים לעזה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
נפתלי בנט
מסיבה שאיש לא מבין, הפכת למשרת פתטי של מי שנושא באחריות העליונה לאסון הנורא מאז השואה
שמואל פישר
הממשלה אינה יכולה להסכים למצב בו ראש-השב"כ פועל לפי מדיניות השמאל ובניגוד להנחיות הממשלה, ועל כן צודקת הממשלה ברצונה בהחלפתו של ראש השב"כ
רון בריימן
כל חקירה של המלחמה הנוכחית צריכה להתחיל באוסלו    תכליתה של ועדת חקירה היא למנוע את הישנותו של הכשל הנורא    תפקידה של ועדת חקירה איננו לערוף את ראשו של ראש הממשלה
יזהר שי
מי מכם שקוראים לבני גנץ בוגד לא שונים ממי שמנסים להאשים את ראש השב"כ רונן בר או את מפקד חיל-האוויר בבגידה, מי שקוראים לנשיא המדינה משת"פ ועוד כל מיני שמות גנאי לא ראויים, לא שונים ממי שקוראים לו בדיוק באותם כינויים בזויים מהצד השני של המפה הפוליטית
אברהם שרון
אני עדיין רוצה להאמין, שאם וכאשר תמונה ועדת חקירה יכהנו בה אנשים ישרים, הגונים, אשר יפנימו ויטמיעו את המשמעות העמוקה הנגזרת מזכותם להימנות עם חבריה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il